Oulu

Kauppakeskus Valkea laajenee – Arina osti Cityconilta Galleria- ja City-tavaratalot

Vasemmalta Citytalo ja oikealla Galleria-tavaratalo. KUVA: Tapio Maikkola
Oulu 31.7.2015 15:05
STT, Kaleva

Osuuskauppa Arina ja Citycon Oyj ovat saaneet tänään päätökseen yrityskaupat Galleria- ja City-tavarataloista ja niihin liittyvistä tonteista.

Arina ostaa Citycon Oyj:ltä yhtiöt, jotka omistavat kyseessä olevat tavaratalot ja tontit. Kauppahinta on 13 miljoonaa euroa. Kaupan jälkeen Citycon ei enää omista kiinteistöjä Oulussa. 

– Tavoitteenamme on pitää Galleria- ja City-tavarataloissa hyvä palvelutaso yllä ja näissä kyseisissä kiinteistöissä on jo olemassa hyviä palveluntarjoajia. Eli vuokrasopimukset siirtyvät nyt meille ja alamme neuvottelemaan yritysten kanssa vuokrasopimuksista, tulevasta remontista ynnä muista seikoista, kertoo Osuuskauppa Arinan hallintojohtaja Paavo Härö.

Kaupan myötä Kauppakeskus Valkean myyntipinta-ala kasvaa noin 30 %:lla. Myös työntekijöiden määrä kasvaa 400:sta yli 500:aan.

Kauppakeskuksen laajentuminen mahdollistaa kevääksi valmistuvaksi suunnitellun kesäkadun rakentamisen alkuperäisen suunnitelman mukaiseen pituuteen. Kehittämiseen investoidaan 10 miljoonaa euroa. Kauppakeskus Valkea avataan keväällä 2016.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (42)

On se jännä, että kun Citycon myy kiinteistön ihan vapaaehtoisesti Arinalle niin jotkut keksivät siitä negatiivistä Arinaan liittyen. Mutta toki sehän olisi ollut eri asia jos Citycon olisi saanut myytyä kiinteistön saksalaiselle Lidl:lle tai Keskolle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinulle se on jännää kun muut ovat tajunneet että tällainen arinan suosiminen jokaisessa asiassa on tappanut kilpailun jo ajat sitten ja todellakin olisi ollut eri asia jos kiinteistö olisi mennyt kenelle tahansa muulle ja tuonut kilpailua keskustaankin mutta eihän sitä varmasti edes muille tarjottukkaan.Niille jotka jaksavat paasata uusista työpaikoista niin mistä nämä voivat tietää etteikö niitä tulisi jopa enempi jos muillakin olisi samat edut kuin arinalla ja päättäjät kumileimasimena jokaisessa asiassa mitä kehdataan edes vaatia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaupalla ei vaikutusta kaupungin päättäjien työsuhteisiin, jotka ovat olleet valmiiksi jo Arinan palkkalistoilla. Oikeille yrityksille tarjotaan liikkeenharjoittamismahdollisuutta taajaman ulkopuolella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tervetuloa Ouluun! S kaupunkiin! Toivottavasti keskustasta tulee katettu, eikä siellä saa liikkua muuta kuin liikkeiden aukioloaikana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Arina se mennä porskuttaa, vaikka osa muista myymäläketjuista mennyt konkkaan esim. Anton ja Nina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On todella surullista katsottavaa vanhana oululaisena kuinka Oulun keskusta on revitty hajalle. Mitään kaupunkisuunnittelua, vanhaa kunnioittaen ei paljon näy. Valloittaako Arina lopullisesti Oulun keskustan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiva, nyt oon Arinan vuokralainen. Koskahan lähtee kämppä alta kun pitää saada neljänteen kerrokseen uus Rosso tai joku rutkukauppa. Sanonko kohta hohtimet tähän touhuun, kun ei voi enää edes Oulussa asua ilman että pitää osuuskaupalle siitä maksaa! Saankohan vuokrasta bonuksia? Sit varmaan kannattais jo ryhtyä omistajaks.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käsittääkseni osuusliikkeet eivät saa tuottaa voittoa joten jonnekinhan ne rahat on tungettava. Omistajillehan niitä ei voi jakaa......

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vieläkö joku keksii negatiivista? Yritys investoi 13 MEUR Oulun keskustaan.
Varmaan joku ...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja nyt sitten joukolla miettimään että mihinkäs ne kaikki oulun kaupungin rahat oikeen hukkuu. Kaupunki vaan leikkaa ja leikkaa mutta Arina kyllä laajentaa! Parkkihallikin tuli ihan kaupungin puolesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä, että Arina ottaa koko systeenin haltuun. Jospa kunnostaisivat toisrnkin puolen fiksuksi. Nostan hattua Arinalle, vaikka yleensä sen toimista en niin välitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo silta tuossa kuvassa on kyllä niin kasari tai ysäri tai joitain. Ihan kauhean näköinen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todella hyvä uutinen. Cityconin kauppakeskusta onkin aika uudistaa ja olisihan se aika typerää, ettei se liittyisi mukaan Valkeaan. Oulun keskustan ilme on piristymässä nyt muutaman vuoden sisällä paljon ja toivon, että turhanpäiväinen nurina ja vastarannankiiskeily pikkuhiljaa vaimenee. Oulu ei ole enää mikään pikkukaupunki vaan kasvava keskus, jonka kuuluu näyttääkin isolta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ensin näivetetään keskusta remontilla ja sitten ostetaan kilpailijat pois kun ne on ajettu nurkkaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä, minäkin saan töitä! Kiitos Arina, kun työllistät rohkeasti paikallisia Oululaisia tälläisinä aikoina, kun kukaan muu sitä ei tunnu tekevän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä, mitä, missä luuraavat Arinan vastustajat? A. onkin lähes ainoa, joka yrittää Oulua kehittää ja eihän se nyt sovi seinillekään! Kiellettyjä ovat siis Arina, Kärpät, Oulu. Sallittuja Lidl, persut, Etelä-Suomi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ole nähnyt ketään jolle Oulun kehittäminen olisi ongelma, toki sellaisiakin varmaan löytyy. Arinan ongelma on se että poliitikkoverkoston avulla säädetään itselle sopivat markkinat.
Mitenkähän Lidl, persut tai etelä-suomi tähän liittyy?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (42)

Uutisvirta

67
Uusi liikennelaki korostaa taksiasiakkaan omaa vastuuta – muista jatkossa nämä neljä asiaa
43
Katsastaja voi nyt määrätä auton ajokieltoon huonokuntoisen tuulilasin tai liian kuluneiden renkaiden takia
22
Pakkahuoneenkadulta löytyi 1700-luvun tynnyriviemäriä – löydöt kertovat, miten Oulu on aikoinaan rakentunut
21
Tuomari: Trump rikkoo perustuslakia blokatessaan vastustajia Twitterissä - loukkaa oikeutta sananvapauteen
14
Seitsemän laudaturia napsahti kovalla työllä – OSYKin Johanna Kylénin ja Ilona Kaistin ylioppilaskirjoitukset menivät nappiin
12
Ikäihmisten palveluihin satsataan Oulussa jatkossakin, tehostettua palveluasumista on lisätty Lukijalta
9
Presidentti Martti Ahtisaari Oulussa: Pohjoismainen hyvinvointivaltio kelpaa malliksi muille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari ja Pelkosenniemi. Ruohikkopalojen vaara on suuri seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä, Sodankylä, Savukoski ja Enontekiö.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

283 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ajateltiin muuttaa erilleen...

Eihän aloittaja ollut töitä haluamassa, vaan lisää yhteiskunnan tukia. Lue lisää...
Outo vastaus

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

24.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image