Oulu

Kaukovainion os­tos­kes­kuk­sen purkaminen aloitettiin – jatkon aikataulusta ei ole vielä tietoa

Kaukovainion ostoskeskuksen purkaminen on aloitettu. KUVA: Jukka Leinonen
Oulu 14.11.2017 14:25
Kaleva

Kaukovainion ostoskeskuksen Spar-kaupan rakennusta on alettu purkaa. Kiinteistöjohtaja Seppo Jakola Arinan Kiinteistöt Oy:stä kertoo, että purkamisaikataulut varmistuvat joulukuun aikana.

– Tässä on vielä monta liikkuvaa osaa, Jakola kommentoi.

Ostoskeskuksen paikalle on suunniteltu Arina-vetoista uutta liikekeskusta.

– Alunperin suunnitelmissa oli, että Kaukovainion ostoskeskuksen halukkaat yritykset tulisivat mukaan uuteen liikekeskukseen. Tulijoita oli kaksi.

Nyt purettava Kaukovainion ostoskeskuksen osa on rakennettu vuosien 1977-81 aikana. KUVA: Jukka Leinonen

Nyt purkutyön alla oleva Kaukovainion ostoskeskuksen osa on rakennettu vuosien 1977-81 aikana. 

Ostoskeskuksen laajempi osa valmistui vuonna 1967. Oulun kaupunginarkkitehti Jari Heikkilä kertoo, ettei sille ole vielä haettu purkulupaa.

Oulun kaupunginvaltuusto käsitteli Kaukovainion ostoskeskuksen alueen uutta asemakaavaa kesäkuun alussa, kaava vahvistettiin heinäkuussa. Purettavan ostoskeskuksen tilalle on kaavoitettu kaksikerroksinen kauppa- ja liikerakennus.

Nykyisen ostoskeskuksen alue kuitenkin pienenee, sillä sen alueelle rakennetaan osittain seitsenkerroksisia asuintaloja. 

Kaukovainion kappelin purkaminen aloitettiin elokuun puolivälissä.

Heikkilä kertoo, että ostoskeskuksen alueen liepeille on suunniteltu viisi kappaletta seitsenkerroksista taloja, kaksi kuusikerroksista taloa ja kaksi viisikerroksista taloa.

– Alueella on isot mahdollisuudet. Toivottavasti rakentaminen ei jää kesken. Toisaalta rakentaminen on nyt aika vireää, joten on hyvät edellytykset saada alue valmiiksi, Heikkilä sanoo. 

Ostoskeskus on tullut päätepisteeseen. KUVA: Jukka Leinonen
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (49)

Ei kannata purkaa koko ostoskeskusta, ennen kuin uusi on suunniteltu tilalle. Muuten käy kuin Oulun aseman seudulle. Arina on kuitenkin käänteissään reippaampi rakentaja kuin kaupungin muut yhteistyökumppanit. Vaikka Arinaa aina soimataan ylivallasta, niin on se kuitenkin suuri ostopalvelujen tasa-arvoistaja Oulun seudulla. Keskolle Oulu on vain pieni paikka muiden kaupunkien joukossa ja kauppoja rakennetaan harvakseen, vaikkakin ne on sitten suuria marketteja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Arinako se hallitsee koko Oulua? Kappelinkin uskalsi tuhota rahanmahdilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikki lähiseudun juopot pakkautuu Oulun keskustaan kun lähiöistä loppuu baarit. No onneksi baareja riittää keskustassa ja välillä voi käydä huilaamassa Valkean lasikaapissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Arina-monopoli tilalle sekä lisää betonikuutio-avantgarde-arkkitehtuuria. Pidätän hengitystä, saammeko samaa silmiä hivelevää designia jota edustaa uusi Tuiran s-market? Harmaalla aaltopellillä voinee koristella parkkipaikka-alueen?

Mitä vielä? Yltiövaloisanpositiivisia havainnekuvia arkkitehdeiltä?

PISA-tulokset näyttää korreloivan mielikuvituksettomuuden kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinä väri luo iloa ja tunnelmaa kaikille vaan tilalle joku betonijärkäle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minulla tulee näistä luvatttomista yöllä pirretyistä töherryksitä mieleen rikollisuus, siitä on ilo ja tunnelma kaukana. Luomisvirettä näkyy löytyvän kun on pikku pienissä tai mömmöissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieno homma, että puretaan noita vanhoja ostareita ja tiivistetään asuntorakentamisella. En ole vielä huomannut, että Arina olisi siirtynyt asunto rakentajaksi. Joten kyllä nuo kerrostalot rakentaa joku ryntäri. Saman uudistuksen voisi tehdä Rajakylän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No jo Arina ei tekisi näitä välillä kyseenalaisiakin ratkaisujaan niin ei Oulu kehittyisi mihinkään suuntaan. Aina valitetaan ja jappastaan. Missä se matkakeskuskin viipyy? Entä uusi jääkiekkoareena. Tuleeko huvipuisto jokupäivä? Arina vetämään näitäkin edellämainittuja, niin voivat muut oppia, että miten kaupunki kehittyy ja palvelutaso paranee. Loppuu se lahnastelu!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Arina tekee asioita puhtaasti bisneksen takia, eikä suinkaan minkään kaupungin kehityksen vuoksi. Huvipuistoa ei tule vaan se menee Tornioon kuten meni Teatriakin, eikä syy ole jamppasu vaan syynä on se, että täällä ei ole tiloja noille kummallekkaan. Jääkiekkoareenaa tuskin tarvitaan mutta jos se yksityisellä rahalla tehdään niin mikäpä siinä tehdään vaan mutta Arina ei siinä kohtaa pääse tienaamaan niin se ainakin on poissa laskuista kun rahoittajaa haetaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö tuossa vieressä ole riittämiin meren jäätä? Luulisi sinne sopivan pelaamaan jokaisen jolla mieli tekee. Tuskin maksaakaan kovin paljoa! Kiekkopaikkaa ja huvipuistoa ei Oulussa tarvita, uimahallejakin on liikaa. Myydään ne omakustannushintaan tarvitseville tai annetaan eikun myydään tilat hyödylliseen käyttöön. Miksi kaikenlaisten yhteiskunnan loisten pitäisi saada yhtään mitään kaupunkilaisten verorahoilla?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuule tulee tosi kovat kustannukset kaupungille noista sun säästöistä. Käy polttamassa kasa seteleitä niin päästään halvemmalla ja helpommalla. Joskus, varsinkin yhteiskunnan asioissa on parempi käyttää rahaa ajoissa ja suunnitelmallisesti kuin yrittää säästää vaan sen takia että vähentäis menoja. Ja pisneksissä pitää käyttää rahaa että saa rahaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aah Arina! Oi tätä onnen päivää! Välillä tämä kaupunki tuntuu lähes läpimädältä. Toisaalta, taitaa olla samanhenkistä hommaa jokaisessa muussakin maalaiskylässä ja kunnallispolitiikoissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sitä vain ihmettelen, ettei muille kuin Arinalle kelpaa uuden rakentaminen. Mikseivät lähteneet vaikka tyrkytämällä tarjottiin. Onneksi Arina osaa nämä bisnekset ja lähtee rakentamaan ja kehittämään uutta Oulua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ei siinä mitään ihmeellistä ole kun vertaa vapaamuurarien jäsenluetteloa Arinan johtajien, ylimpien virkamiesten, muutamien poliitikkojen ja parin rakennusliikkeen osalta. Luettelo vilistää tuttuja nimiä, jotka on helppo yhdistää toisiinsa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (49)

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä.

Sadevaroitus: Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa voi sataa iltapäivästä alkaen rankasti, yli 20 mm tunnissa.

Metsäpalovaroitus on voimassa koko maassa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työttömät sylkykuppina

225 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Arvokeskustelua köyhyydestä

Hyvä kirjoitus. Hyviä esimerkkejä siitä, miten työstä on tehty ahdistavaa on kotisairaanhoitajat ja siivoajat, joiden ty... Lue lisää...
Liian suuret alueet ...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

20.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image