Kaleva.fi uudistuu!

Kaleva.fi-palvelu on uudistumassa. Sinulla on nyt mahdollisuus ottaa uusi Kaleva.fi käyttöön jo ennen muita. Lue lisää...

Ota uudistunut Kaleva.fi käyttöön
Mainos

Katutappeluihin syyllistyneet pohtivat tekosiaan uudessa hankkeessa Oulussa

Poliisi joutuu usein setvimään väkivaltaisia välienselvittelyjä. Poliisi joutuu usein setvimään väkivaltaisia välienselvittelyjä.
Jukka Leinonen
Oulu  21.9.2012 | Susanna Kemppainen Muuta tekstin kokoa -+

Via Vis -hankkeessa pyritään katkaisemaan jatkuva väkivallan kierre tarjoamalla kodin ulkopuoliseen väkivaltaan syyllistyneille 18–39-vuotiaille hoidollista apua.

”Keskitymme juuri näihin ihmisryhmiin, sillä heidän tekonsa ovat yhteiskunnan kannalta negatiivisimpia. Jos heidän niihin voidaan puuttua, saadaan Oulun kaduista turvallisempia”, Via Vis -hankkeen projektityöntekijä Pasi Malinen kuvailee.

Malinen on kulkenut yhdessä projektipäällikkö Kati Kaarlejärven kanssa Oulun seudun vankiloissa tapaamassa kodin ulkopuoliseen vakavaan väkivaltaan syyllistyneitä. Heitä voidaan tavata myös hankkeen uusissa tiloissa Kirkkokadulla.

Mahdollisuus puhua puolueettomalle toimijalle on saanut vangit avautumaan ja he ovat puhuneet raaoista teoistaan hyvinkin suorasanaisesti.

Tavoitteena on saada tekijä oivaltamaan, miksi he syyllistyvät väkivaltaan ja miten heidän pitäisi muuttaa itseään jotta niiltä vältyttäisiin.

Tekijä voi oivaltaa, kuinka hänen väkivaltaisuutensa nousee yleensä pintaan tietyn porukan ryyppysessioissa. Tai hän saattaa hoksata, miten rahojen loppuminen ajaa hänet myymäläryöstöihin.

Lue lisää 21.09.2012 Kalevasta.

Lähetä kuva, video tai juttuvinkki viestinä puhelimellasi numeroon 13222 tai käytä lomaketta.

Mainos

Kommentit

9/9 kommenttia

M
23.9.2012 01:04

"Tekijä voi oivaltaa" "Tai hän saattaa hoksata"

En jaksa uskoa kenenkään olevan niin kuutamolla, ettei tajua ongelmiensa katalyyttiä. Ongelmien alla olevat syyt toki vaativat enemmän mietintää ja ehkäpä ulkopuolelta tulevaa puolueetonta palautetta.


Valtionkonttoristako
21.9.2012 14:17

Varmaan ensikertalaisia kaikki?Miten persaukisilta korvauksia saa!


linna ruuna
22.9.2012 07:06

valtio maksaa aasi!!!!


Nikke
21.9.2012 12:01

Rangaistuksen pelko saa monet järkiinsä, nyt sitä pelkoa ei ole olemassa.


Markku
21.9.2012 10:49

Tosiasiahan on että nämä rikolliset ovat jääneet vaille äidinrakkautta. Eli sopivin terapeutti olisi vanha täyspäinen nainen jolla olisi tahto auttaa näitä poloisia. Ongelman syyt eivät ole muuttuneet koskaan, nyt vaan yhteisö haluaa ulkoistaa kaiken ja yhtreisvastuuta pienokaisten kaitsemisessa ei ole.


Hyvä
21.9.2012 10:28

Aivan oikea suunta. Mistä lähtee väkivallan juuret, sieltä ne on alettava purkamaan.


Hyvä Oulu !
21.9.2012 10:11

Pahonpiteliöiden pahoinvointiin esitään ratkaisua mutta uhri saa kärsiä kaiken nahoissaan. Ei siis mitään uutta!


....
21.9.2012 10:34

Ai miten niin? Urhihan voi hakea apua omatoimisesti ja korvauksiakin maksetaan. Vai pitäisikö sinun mielestä jättää nämä hoitamatta ja lyödä rahat moninkertaisesti kasvavaan uhrimäärään?


keheveli
21.9.2012 07:07

Hyvä asia että jotakin tehdään !!! Todella hienoa. Kun nyt sitten ei jumiudu mihinkään byrokratiaan tai muuhun sekoiluun


Mainos
Mainos
Mainos
Uusimmat » | Oulu Down Up
Mainos
stats-image
Takaisin ylös