Oulu

Katujen harjaus aloitettiin Oulussa, pölyämistä hillitään suo­la­liu­ok­sel­la

Arkistokuva. KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 20.4.2017 10:50
Kaleva

Katujen ja pyöräteiden puhdistaminen on aloitettu Oulussa. Harjauskoneita liikkuu keskustassa ja pääkaduilla myös yöaikaan.

Katujen pölyämistä vähennetään kastelemalla katuja laimealla suolaliuoksella, joka pitää katujen pinnat kosteina useiden päivien ajan.

Yöpakkaset haittaavat edelleen täysipainoista katujen ja pyöräteiden puhdistusta. Ilman lämmetessä puhdistuksen yhteydessä voidaan käyttää myös vettä. Yöpakkasten aikaan vaarana on liukkaus vedellä kastelun vuoksi.

Oulun kaupunki kehottaa myös kiinteistöhuoltoja välttämään harjaamista ilman kastelua ja lehtipuhaltimien käyttöä kiinteistöjen piha-alueilla. Katupöly voi aiheuttaa hengitystieoireita. 

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (60)

Todellakin harjaukset ovat käynnissä mutta yhdessäkään koneessa ei ole kastelulaitteita, hiekkapöly
on todella valtava. Kyseinen laiminlyönti menee myös Oulun Kaupungin terveysviranomaisille
tiedoksi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ensin talvet vingutaan ku on liukasta ja sitte vingutaan ku harjataan hiekotus murskeet pois! suola vesi sitoo pölyn paremmin ku pelkkä vesi! Ei ikkää mikkään oo hyvin... sama homma ku talvella auruun kans että ei sitä yhtä aikaa joka tielle kerkie harjaamaan vaikka se teistä tuntuski siltä että kaikki heti meille nyt vaan ei kellään oo varaa ostaa 1000 konetta että yhessä päivässä kaikki vois hoitaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näkkyypä nuo harjaavan nyt kun hiekka on märkää. Satanu paljo, kyllä se märkänä pitää puhistaa, sitä ei kuivana voi tehdä sen mahottoman pölyn takia. Ajeleehan nuo pojjaat nuita lakasukonneita, ja eikä pölise, kun hiekka on märkää. Menkääpä kattomaan, kuin hyvä jälki tuloo kun se märkänä siivotaan poies. Parkkipaikatkin oli näköjään nätti ajella kun hiekka oli märkää. Näinhän nuo konekuskit sanoi asiat, että märkänä ne pitää siivota, ettei pölise. Tuulinen ilima, tahi tyyni kaupunnissa, ja jos hiekka on kuivaa, ja se kuivana koitetaan ajaa poies, niin voi mahoton mikä ongelma.! Siellä pittää kulkea henkitysnaamarit päässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Laittaisivat myös paikallisten yrittäjien kalustoa harjaamaan Haukiputaankin pyöräteitä. Täällä pyörätiet ovat hiekan ja terävän murskeen peitossa ja ainakin työmatkapyöräilijät joutuvat jatkuvasti paikkaustöihin. Näitä maaseudun pyöräteitä harjaa 50 - 100 kilometriä päivässä, tarvitaan vain toimeksianto.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä ne haukiputtaanki kadut ajetaan lakaisukonneella ihan kohta. Kaikkialla nuita näkkyy olevan. Mutta kun on paljon tuota hiekkaa, kun talavella on hiekotettu aika palijo. Kyllä se siittä pikkuhilijaa siistiytyy. Sitten vähän vettä taivahalta, ja lämpöasteita siihen 10 nurkille, niin alakaa koivuissa lehti kasvamaan, niin voi mahoton sitä juhannuksen tuntua.!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä teitä ihmisiä kaiken sen valittamisen takana vaivaa?
Hyvää kait nuo tarkottaa useimpien asioiden kanssa kun rupiatte ihan tosissanne tutkailemmaan eri kanteilta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

suolaliuos kun kuivahtaa tienpintaan ni kyllä se pöly ärsyttää hengitystä enämpi ku hiekka..
vai mitä se minulle kuuluu en maleksi kaupungissa..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän se hiekka edes lähde kunnolla irti tiestä kun se on märkää! Kuiva hiekka irtoaa harjakoneella paremmin ja tarkemmin pois!?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

juu suolalillinki vaa ja harjoa uuvelleen ku kuivaa jäläki...ei muuta vettä kovasti ja sillee...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hei siellä sataa vettä, ei tarvitse levittää suolavettä. Sateella voi hyvin harjata. Vink vink hox hox.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

MIKSI !! NYT ei pestä hiekkaa/katupölyä pois kun vettä sataa ja kadut ovat märkiä??.
Oulussa kuten muissakin kaupungeissa on samat selitykset hiekan ja katupölyn poistossa joka kevät, miksi pitää olla "JOKIN" liuos kastellakseen hiekan/katupölyn jotta sen voi saada lakaistua pois.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisko syytä käyttää harkintaa yös siloin kun tuota pölyä kylvetään talvella. 50 ja 60 luvuilla ei hiekotettu ja hengissä selvittiin vaikkei ollut vara ostaa talvirenkaita ja kengissä oli sileät pohjat

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muhoksellakin pörrää säästösyystä pyörävaunun kokoinen katujenpuhdistuskone, jolla yks 200 m kestää vuorokauden puhistaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä hiton suolalious? Ihme höpöttämistä. Se ärsyttää kans, kun sadepäivinä putsaus koneet ei liiku vaikka luonto hoitais sen ettei pöllyä. Kao se ois liiian tehokasta, täytyy kuluttaa aikaa ja kalustoa itse kasteluun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näköjään kunnossapito ei ole kerennyt vielä talveksi varattua suolakiintiötä käyttää kokonaan, niin pitää sitten nyt levitellä loput. Vielä onneksi kerkeää. Oishan se kauhia, jos suolaa jäis yli ja ens talvelle sais vähemmän! Nyt tosin parhaillaan voi todeta, että suolaa oli riittämättömästi, niin saa ens talvelle isomman läjän.

Mukavahan tuo tosin on, että harjaavat, kiitokset siitä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (60)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suuri sotaharjoitus 2021

321 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miljonääri opastaa köyhää:Tämä päivittäinen tapa olla rikastumatta.

Miksi sitten mljoonia pääomatuloja saavilla lopullinen veroprosentti on alle ahkeran siivojan lopullisen veroprosentin? ... Lue lisää...
Niinköhän

Jari ja sarjakuvat

Jari

25.4.

Naapurit

25.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image