Oulu

Kännykällä maksaminen hiipii käyttöön – OP:n Pivo-lähimaksu kehitettiin Oulussa

Lähimaksaminen puhelimella tapahtuu käytännössä siten, että puhelin, johon mobiilimaksukortti on kytketty, viedään korkeintaan muutaman sentin päähän maksupäätteestä. Jotta maksu voidaan suorittaa, laite pitää avata sen omalla turvakoodilla eli poistamalla näyttölukitus. KUVA: Kontiainen Jarmo
Oulu 17.2.2016 6:20
Pasi Klemettilä

Lähimaksaminen yleistyy ja tämä maksutapa hoidetaan jatkossa yhä useammin kännyköiden avulla.

OP:n Pivo-tiimin projektipäällikkö Satu Parkkila ainakin uskoo tähän vakaasti, sillä hänen tiiminsä Oulussa on kehittänyt OP:n älykännykässä toimivaan Pivo-lompakkoon lähimaksuominaisuuden. Ominaisuutta voi käyttää Android-laitteilla.

Pivon mobiililähimaksulla voi ostaa niin kalliita ostoksia kuin käyttäjän mobiilidebit-kortin käyttöraja sallii. Yleisesti käytössä olevaa 25 euron rajaa ei siis tässä ole.

Yleiseen käyttöön systeemi tulee tämän kevään aikana. Toistaiseksi se on ollut noin 500 pilottiasiakkaan kokeiltavana.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (44)

Olisipa kiva jos rahastaja KYSYISI ensin miten asiakas haluaaa maksaa, eikä vain veloittaisi tuolla lähimaksamisella! Taksikuski ei näin tehnyt. Olen tähän saakka pystynyt välttämään tätä toimintoa, mutta nyt tuli vähän "ryöstetty" olo...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käteinen toimii aina. Käteinen on ihanan anonyymi maksuväline.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä vaivattomammin asiakkaalta saadaan rahat pois, sen kätevämpää...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei muuten hiivi. Eikä muutoinkaan. Käytössä puhelin jolla just voi soittaa mut ei muuta. Enkä hanki. Tommoset äly(?)kännykät on täyttä haihattelua. Sitten kun ei enään fyrkka kelpaa niin saa ostokset olla siinä. Näin on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tovin jo maksellut Visan sirulla niin, että se tavallinen maksukortti kännykkäkotelossa / lompakossa ja sitten heilauttaa sitä lukulaitteen edessä > maksu + bonukset automaattisesti pikkuostoksista. Isommat summat sitten perinteisesti kortilla + pin. Tämä on toimintavarma ja suht turvallinen tapa.

Puhelimen ladattava "kolikkokukkaro" voisi olla hyvä NFC-maksu, mutta ei mitään isoja summia ja näihin liittyy aina laaja seuranta kulutus + sijaintitietoja ympäri maailmaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En koskaan tule käyttämään tuollaista ominaisuutta puhelimessani. Miksi keksitään yhä vain kainenlaista hömppää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ensin pitää ostaa suhteellisen kallis puhelin, sitten toivoa kovasti ettei se hajoa tai ole niin buginen ettei vikatiloja tule. Ja vielä kaupassa toivoa, ettei akku lopu liian aikaisin.
Sitten vain toivomaan, ettei datayhteyksissä ole ongelmia tai maksamisohjelmistossa käyttäjällä tai kaupalla.

Juu, pysyn käteisessä, niin kauan kuin vain voin. Sitten kun käteinen on saatu vihdoinkin pois käytöstä ja meillä ei enää ole fyysistä rahaa, olemme vihdoinkin täysin pankkien armoilla.
Sitten Nordeassa, viimeisin mutta muutkin harrastavat, olleet vikatilat hymyilyttävät erityisen paljon, kun ei ole mahdollisuutta maksaa mitään millään. :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niinpä, miljardivoittoja tekevät pankit valittavat konttorien pitämisen kuluista, mutta tietotekniikkavirityksiin käytetään rahaa vaikka miten. Pysyn käteisessä minäkin kun vaan voin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sekään ilmaista ole. Painatus kulut, valvonta, kuskaaminen edes takaisin panssari autoissa, rahaväärennökset(poliisi/tutkinta kulut) ,tarkastaminen, rahan tippuminen(hukkaaminen), automaattien ylläpito, ajatteleppa kuinka paljon esim kaupassa kuluu (Suomessa) kalliita työtunteja kun kassoja lasketaan aamuin illoin. Rahojen vartiointi öin ja päivin, Sekä mitä kuluja tulee kun siwan kassoja ryöstellään puukot kädessä seteli rahan toivossa, Rahat bakteerien levittäjänä. Veikkaan että nämä huomioiden korttiraha tulee huomattavasti halvemmaksi. Niin asiakkaalle kuin pankillekin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä pointti, mutta tiesitkö ettei täällä kukaan halua kuulla faktoja ja järkipuhetta? ;) Suu vaahdossa on kivempi nillittää kaikesta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä pankit ohjeitaan kansalle sälyttää ja kansaa kuppaa! Joka kuukausi on maksettava jotakin käyttömaksua / pakettia vaikka omia laitteita käyttää. Milloin pankit alkavat maksaa asiakkailleen selvää rahaa koneiden käytöstä tyyliin. "Kiitos kun käytitte meidän pankin palvelua"

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

vaikka maksaa kännykällä, niin mikä estää pitämästä käteistä varalta mukana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo, tähän maahan ei tarvi vihulaisen hyökätä, nordea ym pankit lamauttavat maan vihulaisen puolesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole helppoa sinun elämäsi :D Teetkö vastaavan riskianalyysin aina poistuessa kotoasikin? Taitaisi jäädä kauppareissu tekemättä :D

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toimiiko tämä kaikilla NFC-kännyköillä, vai onko tässä sama rajoitus kuin Elisan lähimaksamisessa (Mastercard Approved Mobile Devices ) ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samaan aikaan pankkien palvelumaksut vaan nousee ja maksuhäiriöiden määrä on kai huippulukemissa? Niin, ja kuinka monen it-yrityksen luettavaksi älypuhelinsovellusten tiedot siirtyy?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rahavalta pyrkii digitalisoimaan kaiken rahan, jotta se on entista helpommin kerattavissa kansalta. Uusi maailmanjarjestys vihaa kiinteaa omaisuutta ja myos kateista rahaa, sita kun ei voi takavarikoida bittiavaruudessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (44)

Uutisvirta

116
Hailuodon pengertielle ei tule katuvaloja, tie merkitään sumupaaluilla ja kaidevalaistuksella – katso lista kiinteän yhteyden yksityiskohdista
52
Jääkiekon Suomen mestaruus on katkolla Kärpille – Tapparalla takaa-ajajana tiukka paikka
51
Intiön vesitorni on taas myytävänä – vaihtoi omistajaa viimeksi vuonna 2015
48
Osekk irtisanoo 53 henkilöä – lisäksi 27:lle tarjotaan tehtävämuutosta tai osa-aikatyötä
42
Kärpät ei vaihtanut voittavaa kokoonpanoa – myös kätensä lauantaina satuttanut Jani Hakanpää illalla mukana kultajahdissa
41
Paperiton koira voi tuoda monta huolta – Suomessa on arviolta 200 000 rekisteröimätöntä koiraa
30
Tappara-Kärpät 2.erä: Kärpillä iso urakka päätöserässä – Tapparalta hylättiin maali erän lopussa

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suuri sotaharjoitus 2021

278 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Mitä mieltä lukijat Kalevan pääkirjoituksesta?

Jos kysymyksessä olisi jonkun muun puolueen edustaja kuin SDP:n niin Sopotti ei korviaan lotkauttaisi asialle. Miksi hän... Lue lisää...
Tyhmä voi olla mutta...

Jari ja sarjakuvat

Jari

22.4.

Naapurit

23.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image