Oulu

Kaleva kääri verk­ko­si­säl­löt uuteen mo­bii­li­so­vel­luk­seen

KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 23.11.2016 6:20 | Päivitetty 23.11.2016 10:34
Kaleva

Kaleva.fi:n sisällöt löytyvät jatkossa entistä kätevämmin älypuhelimella ja tabletilla. Kaleva on julkaissut uuden mobiilisovelluksen Android- ja Applen iOS-laitteille. Sovellus tukee Android 4.4 ja iOS 8 sekä niitä uudempia versioita. Windows-puhelimiin sovellusta ei ole saatavilla. Kalevan näköislehtisovellus, eKaleva, uudistuu myöhemmin talvella.

Mobiilisovellus sisältää kaiken Kaleva.fi:n sisällön tuoreimmista uutisista puheenaiheisiin, lukijakuvista Juttutupaan ja sarjakuvista pääkirjoituksiin. Kaleva.fi:n suosituimmat sisällöt löytyvät helposti sovelluksen alapalkista tai vasemmalta löytyvästä sivuvalikosta.

Kalevan mobiilisovellus hyödyntää myös erityisesti älylaitemaailmasta tuttuja ominaisuuksia. Sovellus antaa ilmoituksen juuri tapahtuvasta merkittävästä uutisesta, jos käyttäjä on sallinut sovelluksen ilmoitukset.

Luomalla Kaleva-tilin käyttäjä voi myös seurata uutisointia omista kiinnostuksen kohteistaan kuten vaikkapa Oulun joukkoliikenteestä tai kaupungin keskustan kehittämisestä. Tällöin käyttäjä saa ilmoituksen aina, kun hänen seuraamansa aiheeseen tulee uutta sisältöä.

Paikallisista asioista kertova uutismedia tekee yhteistyötä myös lukijoidensa kanssa, ja Kalevan lukijat ovat erittäin aktiivinen yleisö. Juttuvinkkien sekä lukijakuvien ja -videoiden lähettäminen verkosta tutun 13222-palvelun kautta on tehty mobiilisovelluksessa entistä helpommaksi. Kuvien ja videoiden lähettäminen onnistuu käden käänteessä valitsemalla aineisto puhelimen tai tabletin omasta galleriasta.

Niin sanottu mobiilikäyttö kasvanut voimakkaasti viime vuosina. Nykyään jo reilusti yli puolet Kalevan verkkolehden kävijöistä on niin sanottuja mobiilikäyttäjiä eli kännykällä tai tabletilla verkkolehteä lukevia ihmisiä.

Uudella mobiilisovelluksella Kaleva pyrkii palvelemaan yleisöä nykyaikaisin keinoin yhä paremmin. Lukijoilta toivotaan kokemuksia ja palautetta uuden mobiilisovelluksen käytöstä.

Lataa Kaleva.fi-sovellus Android-laitteelle.

Lataa Kaleva.fi-sovellus Apple-laitteelle.

Kalevan mobiilisovellus toimii Android- ja Applen iOS-laitteilla.

Sovellus tukee Android 4.4 sekä iOS 8.0 ja niitä uudempia käyttöjärjestelmiä. Sitä vanhempia versioita sovellus ei tue. 

Sovelluksen voi ladata ilmaiseksi Androidiin Google Play -sovelluskaupasta ja Applen laitteisiin App Storesta.

Sovellus löytyy hakemalla Kaleva.fi-nimellä. Sovelluksen ikoni näyttää tältä:

Kaleva.fi-sovelluksen ikoni näyttää tältä.

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Laittakaa ihmeessä windows puhelimeenkin sovellus. Tilaan eKalevaa ja käytössä myös Lumia1520. Harmittaa kun en voi kännyllä selata☹

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti eKaleva uudistuu niin, että eKalevaa voi lukea myös Applen MacBookilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä ohjelma. Onpahan muitakin uutisia kuin kuin IS tai YLE

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tuo mitään uutta, androideilla aukeaa normaalisivut näppärästi. Melua tyhjästä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käytänpä kännykällä jatkossakin niitä sivustoja, joille sovellus on saatavilla omaan hyvin toimivaan Win-puhelimeen.
Ensimmäinen takaisku oli Kalevan nopean mobiilisivuston lakkauttaminen.
Olen myös lopulta HTML5:n kannalla, jolloin ei olla alustariippuvaisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitos muuta ei kiitos. Ei todellakaan kiinnosta tämä hulluus että jokaiselle nettisaitille pitää olla oma sovellus.

Katson puhelimen selaimella sen mitä katson, ja jos ei sillä toimi kunnolla, etsin hyvin äkkiä sellaisen saitin joka toimii. Ylimääräisiä appseja en asentele.

YLEn uutisvahti oli juuri jokin aika sitten koekäytössä, ja vaikka sekin in sinällään ihan ok sovellus, niin homma kaatui juuri tuohon että sekin oli taas yksi turha ja ylimääräinen sovellus ja että samat asiat näkee selaimella. Poistoon meni sekin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen aivan samalla kannalla. Ei mitään järkeä olla jokaiselle uutissaitille omaa sovellusta. Kalevankin pitäisi panostaa HTML5:een ja nettisivujen mobiilitoimintoihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaa kokeilla vaikkapa HIGH.FI tai Ampparit -sovellusta, joka paketoi lähes kaikki kotimaan mediat yhden sovelluksen alle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lumia on menneiden talvien lumia, kenen kannattaa totaalisesti loppuvaan käyttikseen panosta. Oli kuinka oululainen tahansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Päivitetään jatkuvasti ja uusiakin tulee.
Haittaohjelmien ja virustenkin teko loppunut.
Ei laumasielulle toki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti palvelua riittää myös vanhanaikaisille välineille hamaan tulevaisuuteen. Itselle läppäri näppäimineen ja 'isoine' näyttöineen on paras väline asioiden hoitamiseen ja median seuraamiseen.
Liikkeellä ollessa on sitten jotain muuta tekemistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun 80-90 vaihteessa aloin turhaan toivoa Elisa-sähköpostin alkavan valtakunnallisesti kunnolla jo toimia ja yleistyä käyttökelpoiseksi viestivälineeksi funetin lisäksi.
Olemme tässä päivässä ja digitalisaatio tökkii edelleen yhä pahemmin. Oikeiden ihmisten tarpeisiin on entistä vähemmän välineitä. Vain keski-ikäisille lapsille 'uutis' /-sormitus rakkineita lykitään markkinoille ja pankkimaailma kyykyttää mierontielle ulostamiaan asiakkaita yhä ylimielisemmin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa koko maassa lukuun ottamatta Utsjoen, Inarin ja Enontekiön kuntia. Ruohikkopalojen vaara on suuri Pohjois-Lapissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Poika ei halua mennä armeijaan

130 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Tietoja lennon MH17 alasampumisen tutkinnasta

Hesari: "Venäjä ei enää edes yritä ylläpitää uskottavuuttaan." Venäjän uskottavuus on mennyt, eikä Juttutuvassa kirjoitt... Lue lisää...
Hesarin pääkirjoitus

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

28.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image