Oulu

Mainos

Kaksi loukkaantui pakettiauton ja henkilöauton peräänajossa Muhoksella

Oulu 3.3.2016 8:19 | Päivitetty 3.3.2016 8:58
Kaleva

Kaksi henkilöä loukkaantui pakettiauton ja henkilöauton peräänajokolarissa Muhoksella hieman ennen kahdeksaa torstaiaamuna.

Onnettomuus sattui valtatiellä 22 Viskaalintien risteyksen kohdalla, kun henkilöauto törmäsi pakettiauton perään.

Molemmat kuljettajat, keski-ikäinen mies ja nainen, olivat tajuissaan onnettomuuden jälkeen. Heidät vietiin tarkastettavaksi Oulun yliopistolliseen sairaalaan. Autoissa ei ollut kuljettajien lisäksi matkustajia. 

Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen mukaan molemmat autot romuttuivat lunastuskuntoon. Henkilöauton katto jouduttiin irrottamaan, jotta auton kuljettaja saatiin ulos autosta.

Tie 22 oli suljettu onnettomuuspaikalla Muhoksen ja Oulun rajalla pelastus- ja raivaustöiden vuoksi lähes tunnin ajan.

Poliisi tutkii onnettomuuden syytä.

MAINOS
Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
Mainos

Kommentoi

Ajelin viimeviikonlopulla suomessa n. 1300 km autolla. Suurin huomio kiinnittyi välillä kärsämäki- Äänekoski,
Musta Audi A8 L, ajoi ihan ns. pers tuntumassa ja välillä kaahasi 80 km rajoitusalueella toista sataa, sitten kyseinen auto
oli kohta vähän ennen Äänekoskea huoltoaseman pihalla. Vaikka olisi kuinka hyvä auto tahansa, liikenneturvallisuus oli kaukana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muista turvaväli aina ja ennakoi tilanne,valmistaudu pysähtymään tarvitaessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tsemppiä kummallekki kuskille ja iso kiitos auttajille hyvästä toiminnasta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin talvella ei viiden metrin turvaväli aina riitä. Onneksi kohta on kesä ja palataan kahden metrin turvaväleihin. Ehitään paremmin ja on turvallisempaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuskin tässä mistään liian pienestä turvavälistä on kysymys. Tilanne on varmaan tullut vaan yhtä-äkkiä vaan eteen, ajatus katko. Jos on vain viiden metrin turvaväli niin silloin nopeusero ei pääse suureksi ensimmäisen jarruttaessa. Tämä on vaan tosiasia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näitä sattuu Oulun ja Muhoksen välillä luvattoman paljon. Ainut syy peräänajokolariin on riittämätön turvaväli. Miksei ihmiset opi? Ajan tuota väliä joka päivä, ja joka päiva joku liimautuu takapuskuriin ja ajelee alle sekunnin päässä kilometritolkulla... Miksi se on niin vaikeaa pitää sitä väliä edelläajavaan??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kun edellä ajavat eivät ajaisi keskiviivan tuntumassa, mittarissa 75-80 niin ei tarvis ajaa puskurissa. Ohi pääsisi helpommin, ja vielä jos keulilla ajava ajelis tasaista esim. mittarissa 84, niin letkan vauhti pysyisi tasaisena , eikä viimeisten tarvis ajaa 65-70, ja ei tarvis kokea sitä hiissausta, hieman nopeampaa, ei kun jarrua, ei kun nopempaa jne. jne. tuo väli on hermoja raastava ajaa, varsinkin kun kaunis kirkas kuiva kesäkeli, ja sitten mennä körötellään, tulee letkoja ja tulee peräänajoja. ennen oli paremmin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Noin 5min onnettomuuden jälkeen paikalle tulleena suuri positiivinen palaute ensiauttajille: Liikenne oli jo pysäytetty, loukkaantuneiden tila tarkistettu ja valvonnassa, EA oikein, 112-hälytys tehty ja liikenteenohjaus onnettomuuspaikan ohi vapaata kaistaa pitkin aloitettu. Itse ei tarvinnut muuta kuin poistua haittaamasta hälytysajoneuvojen saapumista. Kansalaistoiminta taisi mennä ihan kuin oppikirjasta! :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tainnut olla ensimmäinen eikä toinenkaan tapaus tuossa kohdassa näillä lumilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos
Mainos

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

29.5.

Naapurit

31.5.

Fingerpori

31.5.
Mainos

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 8-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 370 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut

stats-image