Oulu

Mainos

Junarataa remontoidaan Oulun ja Utajärven välillä toukokuussa – junia korvataan busseilla

rautatie KUVA: Petri Hakkarainen
Oulu 7.4.2017 11:36
Kaleva

Oulun ja Kontiomäen välisen matkustaja- ja tavaraliikenneradan urakka on myönnetty Destialle. Työt käynnistyvät toukokuussa.

Urakka sijaitsee liikennepaikkavälillä Oulu–Utajärvi.

Hankkeella on vaikutuksia henkilöliikenteeseen. Korjaustöitä tehdään tänä vuonna viitenä päivänä viikossa.

Rakennustyöt pyritään tekemään liikenteen ehdoilla, mutta henkilöliikenteessä on poikkeusjärjestelyjä työn aikana. Junavuoroja korvataan esimerkiksi bussiliikenteellä.

Liikenneviraston mukaan urakan kokonaiskustannukset ovat noin 20 miljoonaa euroa. Radan vanhat puupölkyt vaihdetaan betonisiksi, huonokuntoinen sepelitukikerros uusitaan ja alueen ratarumpuja sekä siltoja korjataan.

Rataosuuden uusimisella on merkittäviä vaikutuksia tavaraliikenteen sujuvuudelle.

– On erittäin tärkeää, että pääsemme uusimaan elinkaarensa päässä olevan vanhan radan rakenteet nykyaikaisiksi. Näin turvataan elinkeinoelämän kuljetukset tavaraliikenteen paljon käyttämällä radalla, kertoo radan parantamisyksikön päällikkö Magnus Nygård Liikennevirastosta.

Koko peruskorjattavan Oulu-Kontiomäki radan pituus on 160 kilometriä, josta vuoden 2017 urakka-alue on 39,4 kilometriä. Hankkeella on aiempina vuosina toteutettu kolme päällysrakenneurakkaa vuosina 2014 - 2016.

Hanke valmistuu päällysrakennetöiden osalta tänä vuonna toteutettavan päällysrakenneurakan myötä.

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Oulu pakettiin kesäksi. Lentokenttä kiinni, radat kiinni etelään ja itään ja maantiet surkeassa kunnosaa. Täytyy lähteä vielä kun pääsee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus päättyy tänään klo 12 Etelä-Pohjanmaan maakunnassa. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa maan eteläosassa sekä Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Etelä-Savon maakunnissa. Ruohikkopalojen vaara on suuri Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi ja Pelkosenniemi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Älykkäät ovat usein ateisteja

257 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Koiviston hautajaiset

Olla sanomatta mitään. Kaikki sanomisen arvoinen on varmasti sanottu jo aikapäiviä sitten, kiitoksetkin lausuttu. Kaikk... Lue lisää...
Parrein

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 379 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image