Oulu

Mainos

Jompen kerho odottaa tilaratkaisua

Kerho koditta. Höyhtyän Sammontakojien rennolla kerhonvetäjällä Jorma "Jomppe" Nevalalla on vankkumaton kannatus alueen nuorten parissa. KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 7.10.2002 0:00
Lassi Karppinen

Mäntylässä sijaitsevalla Snellman-talolla vuodesta 1988 nuorten kerhotoimintaa vetänyt Jorma "Jomppe" Nevala on toiveikkaalla mielellä. Vaikka kaupunki kirjaimellisesti heitti kerholaiset pihalle viisi kuukautta sitten, Höyhtyän Sammontakojat -raittius- ja elämäntapayhdistyksen pitkäaikainen edusmies uskoo, että sisätiloihin päästään takaisin vielä lokakuun kuluessa.

Syyskausi on jo ehditty aloittaa ulkosalla.

Nevalan mukaan nuorisoasiainkeskus on tällä hetkellä halukkaampi antamaan tilat käyttöön kuin keväällä, jolloin kerho joutui kodittomaksi.

"Ilmeisesti riitti, että syyskuu toimittiin pihalla", Nevalan Jomppe myhäilee.

Keväällä tilojen pois ottamisen syyksi kaupunki oli maininnut, että tilat on annettu muille. Jompen mukaan tilat käyttöönsä saanut kansanmusiikkiryhmä ei ole edes kertaakaan käyttänyt saamiaan tiloja.

"Talossa on huoneita vaikka kuinka paljon. Me olemme sanoneet, että jos ryhmä haluaa harjoitella, heillekin voi pari huonetta antaa."

Kaupunki perusteli "Jomppe-kerhon" häätöä myös sillä, että sen nuoret olisivat roskittaneet ympäristöä.

Nevalan mukaan talolta ei ole löytynyt kuin yksi karkkipaperi, joka on ollut hänen ryhmänsä jäljiltä.

"Luulen, että kaupungin on pakko tehdä päätös tämän kuun aikana. Muuten asia menee hallinto-oikeuteen."

Kaupunginhallitus voi niin halutessaan ottaa asian käsittelyyn maanantaina.Nuoretkin toivovat
tiloja takaisin


Mäntylän, Nokelan ja Höyhtyän alueen nuorten keskuudessa Nevalan Jompella ja hänen vetämällään kerholla on legendaarinen maine. Nykyisellään lukiota käyvä Mikko Pohjola on osallistunut kerhon toimintaan ala-asteelta saakka.

"Kerhon ohjelmaan kuuluu urheilutoimintaa, ja sunnuntaisin oli ennen kerhoilta, jossa pelattiin biljardia. Sitä ei vissiin enää ole. Olisi mukava homma, jos tilat saataisiin", Pohjola miettii.

Nevalan mukaan sunnuntaikerhojen osallistujamäärä on ollut yleensä toistakymmentä, ja kasvot ovat vaihtuneet viikoittain.

Snellman-talon pihamaalla jaettiin Sammontakojien syyskuussa pidettyjen kesäkisojen palkintoja sunnuntaina. Urheilu- ja taitolajeista koostuviin kisoihin osallistui parisataa henkeä.

Pyry Hirvonen ihasteli palkinnoksi saamaansa hopeista mitalia ja valitsi kuumeisesti lisäpalkintoa sponsorituotteiden joukosta.

Poika totesi, ettei edes tarkkaan muista, kuinka pitkään hän on ollut mukana Jompen kerhossa.

Alueen nuorten lisäksi heidän vanhempansa kiittävät Nevalaa nuorten parissa tehdystä pyyteettömästä työstä ja loppumattomasta talkoohengestä.

Jomppe Nevala on ollut järjestämässä monenlaista toimintaa, muun muassa salibandyreissuja. Eräskin isä toteaa, että nuoret puhuvat Jompesta kaikkialla.

MAINOS
Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
Mainos

Kommentoi

Mainos
Mainos

Uutisvirta

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä- ja Keski-Lapissa jalkakäytävät ovat paikoin erittäin liukkaita.

Ajokeli on huono maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Näivettikö Arina Oulun keskustan?

95 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Lidlin kassatyöntekijät vaikuttavat kielteisesti ostopäätöksiin.

Nuuskankäyttö ei ole laitonta ja hakaneula kuuluu juuri sinne, minne hakaneulanomistaja sen tarkoituksella laittanut. J... Lue lisää...
Voi kauheata! Hakane...

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 8-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 354 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut

stats-image