Oulu

Jäällä liikkuvien kannattaa varoa vartiolaiva Turvan avaamaa uomaa Virpiniemen edustalla

Lukija huomasi, että vartiolaiva Turvalla oli liikkeellä Virpiniemen edustalla. KUVA: Lukija / Lukijan kuva
Oulu 7.3.2018 10:44 | Päivitetty 7.3.2018 11:01
Kaleva

Rajavartiolaitoksen vartiolaiva Turva poikkesi tiistaina Kemin väylältä noin kilometrin verran Virpiniemen suuntaan Haukiputaan edustalla. Jäällä liikkuvia varoitetaan uomasta.

Lukija lähetti kuvan vartiolaiva Turvasta Virpiniemen edustalla. 

Virpiniemen merivartioaseman päällikkö Jyrki Lahti kommentoi, että tuolla alueella jäällä liikkuvia kehotetaan erityiseen tarkkaavaisuuteen. Varsinkin kelkkailijoiden kannattaa varoa uomaa.

Lahden mukaan Turvan rikkomalla jäällä Hietakarin pohjoispuolella ei ole kelkkailureittiä.

Rajavartiolaitoksen vartiolaiva Turva saapui Helsingistä pohjoiseen, sillä Oulun edustalla järjestetään keskiviikkona Arktisen öljyntorjunnan harjoitus.

MAINOS

Kommentoi

Kiviniemen Meripelastajat hienosti valistaneet kartallakin . Tietoa tuli heti illasta. Kurkatkaapa Facebookista

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi poikkesi väylältä? Tuolla paljon jäälläliikkujia ja tämmöinen ennalta arvaamaton jäiden rikkominen on typerää ja vaarallista. Kaikki eivät lue Kalevaa ja se, että alueella ei ole kelkkailureittiä, ei ole mikään puolustus.
Luotsikutteria kuljettaessani ei tullut ikinä edes mieleen poiketa väylältä, vaikka usein olisi matkaa lyhentänyt.Saariston väki tiesi missä alukset liikkuvat ja missä jää kantaa,tällaiset teot pitäisi viedä poliisille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samaa mieltä kutterikuskin kanssa,miksi piti käydä koukkimassa vaarallinen väylä auki ulkoilijoille ja kelkkamiehille???
Ei mitään järkeä tuossa touhussa,kunhan käyneet testaamassa miten se jää särkyy ja polttoaine palaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan sama onko jäitä ollenkaan jos sinne joku haluaa mennä hillumaan ja tippuu veteen niin ihan oma moka. Eikä tuosta kukaan voi mitään napista kun kaikkihan sinne voi käydä tekemässä vaikka avantoja ja jos sinne sattuu joku tippumaan niin onko se sitten sen avanon tekijän syy? No ei ole vaan sen joka sinne jäälle haluaa mennä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Uudenmaan ja Kymenlaakson maakunnissa lounaistuuli on vaarallisen voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Päijät-Hämeen, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa etelätuuli on voimakasta aamupäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia itätuuli on voimakasta iltapäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan maakunnissa länsituuli on voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Sadevaroitus: Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa voi sataa aamusta alkaen runsaasti, yli 50 mm vuorokaudessa. Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa voi sataa rankasti, yli 20 mm tunnissa. Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

289 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Toisinaan sitä on vaikea uskoa lajitovereidensa ajattelukyvyn olemassaoloon. Siitä on kammottavan vähän merkkejä maailma... Lue lisää...
aery

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

21.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image