Kaleva.fi uudistuu!

Kaleva.fi-palvelu on uudistumassa. Sinulla on nyt mahdollisuus ottaa uusi Kaleva.fi käyttöön jo ennen muita. Lue lisää...

Ota uudistunut Kaleva.fi käyttöön
Mainos

Jaakonsaari: SDP:n pitäisi olla radikaalimpi

Liisa Jaakonsaari (sd.) haluaa, että puolue pääsisi pois nössön ja säilyttäjän maineesta. Liisa Jaakonsaari (sd.) haluaa, että puolue pääsisi pois nössön ja säilyttäjän maineesta.
Tapio Maikkola
Oulu  21.3.2012 | Kaleva Muuta tekstin kokoa -+

Europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaari (sd.) toivoo puolueeltaan radikaalia otetta politiikkaan.

Hän harmittelee blogikirjoituksessaan sitä, että SDP on Suomessa nössön ja säilyttäjän maineessa. Vihreitä ja porvaripuolueita pidetään puolestaan radikaaleina uudistajina.

Jaakonsaari kaipaakin puolueensa linjaan tuoretta, radikaalia henkäystä. Hänen mukaansa muutoksen pohja voisi olla se, että Jutta Urpilainen valittaisiin jatkamaan puolueen puheenjohtajana. Samalla europarlamentaarikko valitsisi puoluehallitukseen räväkkää väkeä.

Jaakonsaari nostaa esiin hollantilaisen demaripuolueen, josta hänen mukaansa pitäisi ottaa mallia. Hollannissa puolueen johtoon nostettiin 41-vuotias Diederic Samsom, joka on ennen poliitikon uraansa ollut Greenpeace-järjestön aktivisti.

Jaakonsaari kirjoittaa, että Samsomin tehtäväksi on annettu "sytyttää  uusi, vasemmistolainen ja  radikaali henkäys vanhaan kunnianarvoiseen demaripuolueeseen, jossa on havaittavissa ikääntymiseen liittyvää sydämen vajaatoimintaa ja verisuonten kalkkeutumista". Samanlaista muutosta hän toivoo myös omalta puolueeltaan.

Lähetä kuva, video tai juttuvinkki viestinä puhelimellasi numeroon 13222 tai käytä lomaketta.

Mainos

Kommentit

20/21 kommenttia

Hohhoijaa
22.3.2012 06:15

Nyt kannattaisi perustaa työryhmä tutkimaan puolueen mahdollisuuksia ja johtoon hommata joku julkkispelle.
Vai sellasta tulee mieleen siellä europarlamentissä.


Näpe
22.3.2012 05:53

SDP:n Politiikan pitäisi vastata äänestäjien tahtoa ja lisäksi vaalilupausten tavoittelua


Dementiako iskenyt ?
21.3.2012 19:21

Mitä radikaalimpaa sdp voi enää tehdä kun puolue jakaa omat ja lainatut Suomen varat kaikenmaailman tukina ulkomaille ja on kohta tukemassa leikkauksia ja verojen korotuksia juuri niin kuin kokoomus käskee pelkkinä sätkynukkeina ja täten ajaa kaikista vähävaraisimmat ahdinkoon että nössönä todellakin tehdään mitä porvarit käskee ja säilyttäminen on todellakin kaukana.Tuoretta ja radikaalia henkäystä tämä todellakin on puolueelta joka on nykyään täysin kallistunut porvareiden puolelle ja sitten itketään kun äänestäjät osoittavat sen jaloillaan.Kyllä on naurettavin aivopieuru aikoihin sanoa että sdp siirtyisi nykyisten tekojen jälkeen takaisin vasemmistopuolueeksi jonka radikaalein teko nykymenolla tulee olemaan hyvivointivaltion tuhoaminen.


reppanat vinkuu alamäkeään
21.3.2012 18:59

Sdp on nykyään pelkkä kokoomuksen hyppyheikkipuolue jolla ei ole yhtään mitään valtaa ja senhän ihmiset ovat onneksi huomanneet ja siirtyneet perussuomalaisten taakse jotka eivät tee mitä kokoomus käskee ja ovat muuta kuin napinpaino automaatteja porvareiden orjina palkkiona hallituspaikka ja muutama ministerin salkku.


Talutettavat
21.3.2012 14:04

Ei kovin kannustavaa ja eikä fiksua politiikkaa ole sosdemien politiikka ollut jossa on hyökätty omienkin kimppuun kun ovat firmasta saaneet kenkää . Uutena mottona puolueella on ettei kaverille jätetä mitään mahdollisuutta . Hallituksessa ovat ihan oikeiston vietävissä miten tahtoo joten uusi oma suunta löytyttävä jos halutaan kannatuksen nousevan .


kapitalistinen realisti
21.3.2012 13:47

Liisalta päässyt unohtumaan että Neuvostoliitto kaatui jo kaksi vuosikymmentä sitten omaan mahdottomuuteensa. Kotimaisen äärivasemmiston agitointi Neuvostoliiton palauttamiseksi tai ainakin Suomen muuttaminen sosialismin onnelaksi ei sen sijaan ole loppunut vieläkään. Ilmeisesti tarvitaan sukupolvien mittainen aika, ennen kuin täällä hölmölässä tajutaan että vasemmistolaisuus nyt ei vaan kerta kaikkiaan toimi, eikä voi koskaan missään oloissa toimiakaan.


Ei toimi sekään
21.3.2012 14:28

Kapitalismin romahdusta odotellessa.


Mitä haluatkaan sanoa?
21.3.2012 13:27

Tässä on kyllä hieman ristiriitaa viestin ja viestittäjän välillä: räväkkyys olisi varmaan tarpeen, samoin radikaalisuus ja järjestelmän kyseenalaistaminen, vaihtoehtoinen ajattelu jne. Mutta kun Liisa edustaa jatkuvasti kannanotoissa juuri tuota moittimaansa "säilyttävää" eli konservatiivista näkemystä niin talouspolitiikassa kuin EU:ssa. Samoin on hieman kummallista ensinnä moittia puolueen nykylinjaa vaatien siihen uudistuksia, mutta kannattaa nykyisen puoluejohdon jatkamista. Siis häh, mitä?


VastaVirta
21.3.2012 12:33

Liisa demari! Juna meni jo!


ennen oli ennen
21.3.2012 10:49

Ja miksi nyt? Eikös sitä sitten tähän mennessä ole oltukaan? Taitaa olla kovin myöhäistä, kun Lipposen saama kannatus oli sitä mitä se oli? Ja vastuukin taas painaa kovin..!


Ads by google, kommentit jatkuvat alla
perusdemari
21.3.2012 10:32

Lissu Lissu. Oiskohan aika antaa tilaa jo nuoremmille.


Mistä näitä...
21.3.2012 10:28

....jaakonsaaria oikein tulee ? Mitäs hyödyllistä vasemmistoradikaalit ovat suomessa saaneet aikaan ?


voi hyvä tavaton
21.3.2012 10:19

Taisitpa Jaakonsaari itse olla esittämässä Lipposta presidenttikisaan.
Nähtävästi vahingosta viisastuu.


Lohivellin ryystäjä
21.3.2012 10:14

Kun sossut olivat vuosikymmeniä vallassa, niin oman edun tavoittelu ja vääristyneet virkanimitykset johtivat siihen, ettei kansan etuja ajettu lainkaan ja ainoastaan agiteerattiin ja demagogia ala Lipponen valtasi puolueen.
Eihän pelkkä keskustapuoleeen tai peruassuomalaisten mollaaminen voi ratkaista puolueen laatua


Jalo Aatos
21.3.2012 10:02

Itse Liisa huuteli tänne Oulun puoleen kymmeniä vuosia vasemmistolaista ideologiaansa luullen ollevansa radikaali. Tosiasiassa Liisa oli äänten kerääjä, jotta mukava vihreä oksa aina neljäksi vuodeksi avautuisi. Kun sitten eläkepäivät kutsuivat eikä maailma mennyt hänen toivomaansa suuntaan, hän pyrähti Brysseliin kartuttamaan etujaan. Samalla olikin sitten hyvä kääntää kelkka sinne, minne valtavirta vie mm. Nato-kysymyksessä. Asiaan tietysti kuuluu, että vähän vielä jäädään muistelemaan omia kuviteltuja radikaaliaikoja nostamalla esiin joku Hollannin demarien Samson, joka on ollut ihan Greenpeace-aktivisti. Nostalgista... mutta demarit tarvitsevat johtoonsa kaikkea muuta kuin samsoneita tai jungnereita.


Jakopuolueiden aika on ohi.
21.3.2012 10:01

Olisiko SDP tehtävänsä tehtyt,monesta muusta järjestöstä on aika jättänyt. Työtä tekevät ihmiset tekevät itselleen ei jaettavaksi.Kaikki haluaa pitää ja päättää itse ansioistaan.


sepå
21.3.2012 09:54

liisalla on oikea suunta,melkein.ei ne ole nössöjä tai säilyttäjiä,vaan nötkötit ja sählääjät.


oivoi
21.3.2012 09:46

Mitäs poliitikko Jaakonsaari on saanut aikaan Brysselissä?
Ei ainakaan mitään uutiskynnyksen ylittävää ole tehnyt koko Brysselissä oloaikanaan.
Voisiko Liisa mainita edes yhden henkilökohtaisen aikaansaanoksensa Pohjois-Suomen hyväksi.Vihreitten euroedustaja Hassi sai sentään pohjoisen suomen vientiteollisuuden ahdinkoon laivaliikenteen läpimenneellä päästöveroiakiehdotuksellaan.


juha
21.3.2012 10:15

Liisa ei ole koskaan tehnyt mitään Pohjois-Suomen hyväksi eikä koskaan tule tekemään.


Rieskaveijo
21.3.2012 09:36

Hyvä lissu! Asiaa!


Mainos
Mainos
Mainos
Uusimmat » | Oulu Down Up
Mainos
Mainos
stats-image
Takaisin ylös