Oulu

Iltapäivän paluuliikenne sujui Pohjantiellä aamua paremmin – tie vetää hyvin pohjoisen suuntaan Laanilassa

Pohjantie vetää hyvin pohjoiseen päin, mutta etelän suuntaan tulee helposti jonoja Kuusamontien rampilta purkautuvan liikenteen vuoksi. Kelikameran kuvaa Laanilan liittymästä pohjoisen suuntaan puoli viiden aikaan. KUVA: Tieliikennekeskus
Oulu 17.1.2018 18:26
Kaleva

Oulun tieliikennekeskuksen liikennepäivystäjä Jari Torvisen mukaan keskiviikkoiltapäivän ja -illan paluuliikenne sujui Pohjantiellä aamua jouhevammin.

– Aamulla Hintan risteyssillan aiheuttamat poikkeusjärjestelyt taisivat tulla monelle yllätyksenä, Torvinen sanoo.

Hintan risteyssillan uusimisen vuoksi Kontinkankaan ja Laanilan liittymien välillä nopeusrajoitus on Pohjantiellä 30 kilometriä tunnissa.

Keskiviikkoaamuna liikenne ruuhkautui pahoin kiertotien kohdalla. Hintantien siltatyö on liikenteen näkökulmasta yksi Pohjantien parannusurakan vaikeimmista kohdista.

– Iltapäivällä ei ollut sen suurempia ruuhkia eikä työmaankaan kohdalla tullut pidempiä jonoutumisia. Pohjantie vetää hienosti pohjoiseen päin, mutta etelän suuntaan helposti tulee jonoja kiertotien vuoksi ja Kuusamontien rampilta purkautuvan liikenteen vuoksi, Torvinen sanoo.

Torvinen kehottaa työmatkalaisia ottamaan huomenaamulla Pohjantien erikoisjärjestelyt huomioon työmatka-aikataulun suunnittelussa. Sinänsä Pohjantietä kannattaa käyttää, se on Torvisen mukaan sujuvin reitti kiertotiestä huolimatta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Niin, ihmekös tuo, kun ”kiihdytys”kaistalla simpanssit arpovat samaa vauhtia nyt kuin 100 km/h rajoituksen aikaan. ;-)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"iltapäivällä ei ollut sen suurempia ruuhkia..." "Pohjantie vetää hienosti pohjoiseen päin..." Havainto n. klo 16.00 Kajaanintieltä: etelästä Kainuuntieltä tulevalta rampilta pohjoiseen Kajaanintien yli Pohjantien rampille menevä autoletka tyssäsi rampin päähän. Pohjantiellä oli jonoa silmän kantamattomiin erityisesti pohjoiseen menevillä kaistoilla. Liikennevauhti 20-30 km/h.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Johtuu varmaan siitä kun maalaiset on jo kerran nähneet tuon kohdan ja sitä ei tarvitse jäädä töllöttelemään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi kirjoitetaan laanilan liittymästä kun sitä ei käytnnössä käytä kukaan. Kuusamon rampin ymmärtää jokainen mutta kartta pitää kaivaa esille kun puhutaan laanilan liittymästä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä tuossa vielä paukkuu. Eilenkin vasenta kaistaa ajoi joku n. kaheksaakymppiä. Joku vielä vaihtaa kaistaa 30 alueella ja onhan se selvä ettei auto 80stä pysähdy ihan hetkessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se kumma..itse tuota pohjantietä jo monta vuos kymmentä ajellu eikä koskaan ole mittää sattunu, ja aina on kerenny. Ruuhka oli kerran kun joku oli perään ajanut ja vastaantulevien kaistalla joku pysähteli ja eikö tietenkin joku ajanut sitten sen perrään.
Mutta joo...Tännäänki ajelin ja autokoulun auto edellä, kummasti se ajeli kuten pitääkin, eli sitä 30 kmh. Onneksi koska tullin auto oli mun perässä sitten taas välimatkan päässä :) Heilläkin muuten sakotus oikeus että silleen..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

POHJANTIE ON Oululaisten KYLÄTIE.
30km/h on sopiva nopeus Pohjantielle.
Siinä nopeudessa oululaisilta onnistuu liittymissä ajokin.👍

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos et ole sattunut seuraamaan tiedotusvälineitä, niin tässä päivitystä: Tämä "kylätie" on jo jonkin aikaa ollut peruskorjauksen ja levennystyön kohteena, josta nämä ruuhkat ensisijaisesti johtuu. Tuossa kohtaa siltaa levennetään 6-kaistaiseksi, joten ymmärrettävästi liikenne ei pysty soljumaan ihan normaalitahtiin. Onhan se hyvä, että teitä ylläpidetään, kunnostetaan ja parannetaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tottakai ruuhka iltapäivällä pohjoiseen on pienempi kuin aamulla etelään: aamulla Kuusamon ramppi tukkii Pohjantien, iltapäivällä se taas toimii päinvastoin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo kun iltapäivällä kaikki käyttivät muita reittejä. Esimerkiksi Erkkolan silta ja Raitotie olivat aivan tukossa kun kaikki välttelivät tuota moottoritietä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onkoon tuo nii että mullon jiännä huomoomata puolangan liikennevalot🤔 liekkö sinne paikkakunnan ainoan huoltoaseman pesuhalliin minkäänlaisii värivaloja niinku tiällä suures mualimas pruukkaa olla🤣

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei meillä täällä Puolangalla oo ruuhkaa. Liikennevaloissa joskus joutuu 30 sekunttia oottamaan. Täällä kelepaa asua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ii.ssä ne vasta pölijät ruuhkankerääjät on. On liikenneympyrää ympyrän jälkeen ja siihen muutama heinähattu viljelijä veronmaksajien tuella ostettulla traktorilla saikkaroi valtaväylällä. On se kummaa ettei tuollasii solmukohtiin riitä tiemäärä rahoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ohittakaa Ii Yli-Iin kautta niin ei oo ruuhkaa. Siellä kun päättäjät ovat olleet niin kaukonäköistä ,et antoivat maat,mannut ja voimalaitokset Ouluun, ruuhkien välttämiseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa koko maassa lukuun ottamatta Utsjoen, Inarin ja Enontekiön kuntia. Ruohikkopalojen vaara on suuri seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä, Sodankylä, Savukoski ja Enontekiö. Ruohikkopalojen vaara on suuri Pohjois-Lapissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

237 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Orpo näpäytti Rinnettä punakapinasta

Lahtari haikailee 100 vuotta vanhoja ihania lahtiaikoja, silloin sai lain nojalla hävittää väärinajattelijoita. Lue lisää...
Piti olla sovinto!

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

25.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image