Oulu

Hymyilevän motoristin kevätpäivään Oulussa osallistunut Pekka Rantala: Parasta on, kun pääsee ajelemaan pienille teille

Anna-Kaisa ja Pekka Rantala saapuivat Ouluun Hämeenlinnasta asti. KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 26.5.2018 18:48
Eleonoora Riihinen

Noin 600-700 motoristia kerääntyi yhteen Hymyilevän motoristin kevätpäivä –tapahtumaan, jota vietettiin ensimmäistä kertaa Oulussa sen pitkän historian aikana. Tapahtuma järjestettiin nimittäin jo 42:tta kertaa.

Motoristien kulkue päristeli yhteisenä letkana Ideaparkista Kuusisaareen pääjuhlapaikalle. Kulkue vaikutti myös muuhun liikenteeseen tällä välillä noin puolen tunnin ajan. 

Jo hyvissä ajoin ennen puoltapäivää Ideaparkin pihaan on kertynyt satoja kaksipyöräisiä. Aurinkoinen sää hymyilyttää Anna-Kaisa ja Pekka Rantalaa, jotka ovat saapuneet paikalle Hämeenlinnasta asti. Pariskunnan yhteinen moottoripyöräharrastus lähti käyntiin Pekka Rantalan "viidenkympin villityksestä".

– Parasta tässä harrastuksessa on, että pääsee ajelemaan pieniä teitä ja on paremmat maisemat, Pekka Rantala sanoo.

– Kypärän sisään tulee myös tuoksuja. Ajetun nurmikon ja kaatuneiden puiden tuoksut haistaa eri tavalla kuin autossa, Anna-Kaisa Rantala täydentää.

Pariskunta on tapahtumassa mukana viidettä kertaa. Motoristien kesken vallitseva yhteishenki houkuttelee osallistumaan tapahtumaan kerta toisensa jälkeen.

Katso kuvagalleria motoristien kulkueesta ja kokoontumisesta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Tieliikennelaki ei sano tarpeettomasta ajosta mitään.Miten määrittelet tarpeettoman ajon?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aamulla ajoin Kuusisaaren ohi ja huomasin ettei roskia ollut koko alueella,ottaisivat muutkin mallia

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten se turhaa saastuttamista?Kun ajan pyörällä en voi silloin ajaa autolla,eli puntit tasan.Vai väitätkö että omat ajosi ovat aina tärkeitä ja välttämättömiä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ennemmin äkkiä hevospelillä ja kettingillä johonkin puuhun kiinni ja ollaan hengittämättä niin maailma pelastuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täysin samaa mieltä. Siinä joukko luonnonsuojelijoita parhaasta päästä. Mitä se tieliikennelaki sanoo tarpeettomasta ajosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Uudenmaan, Päijät-Hämeen ja Kymenlaakson maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa etelätuuli on voimakasta aamupäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia itätuuli on voimakasta iltapäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan maakunnissa länsituuli on voimakasta iltapäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Sadevaroitus: Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa voi sataa aamusta alkaen runsaasti, yli 50 mm vuorokaudessa. Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa voi sataa rankasti, yli 20 mm tunnissa. Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

283 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Keskusta on ahneuden perikuva. Tämän osoittaa hallituksen ja erityisesti Sipilän toiminta. Köyhiltä ja sairailta leikata... Lue lisää...
KEPU PETTÄÄ AINA

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

22.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image