Oulu

Mainos

Huumevyyhdin ko­kaii­ni­haa­ran käsittely alkoi – syyttäjä vaatii epäillyille kahden vuoden vankeutta

Oulu 8.2.2018 10:10
Kaleva

Oulun käräjäoikeudessä käsitellään torstaina huumausainerikoksia, jotka liittyvät isompaan huumausainerikoskokonaisuuteen.

Syyttäjä vaatii torstaina alkaneessa käsittelyssä rangaistuksia viidelle vastaajalle. Kahdelle vastaajalle syyttäjä vaatii vankeutta törkeästä huumausainerikoksesta. Miehet olivat syyttäjän mukaan pitäneet levitystarkoituksessa hallussaan ja luovuttaneet toiselle kokaiinia. Määrä oli noin 90 grammaa.

Syyttäjä vaatii miehille yhden vuoden ja kymmenen kuukauden ja kahden vuoden välillä olevaa vankeusrangaistusta. Tämä riippuu vielä siitä, mitä muita asioita on yhtä aikaa käsittelyssä osana suurempaa huumausainerikosvyyhtiä, millä voi olla kohtuullistava tai koventava vaikutus rangaistuksiin.

Muille kolmelle vastaajalle syyttäjä hakee rangaistuksia huumausainerikoksista. Miehet olivat pitäneet hallussaan pieniä määriä kokaiinia, amfetamiinia ja Subutex-tabletteja. Yksi miehistä oli pitänyt hallussaan noin 130 grammaa kannabista. Syyttäjä vaatii miehille eriasteisia rangaistuksia päiväsakoista yhden vuoden ehdolliseen vankeuteen.

Torstaina alkanut käsittely on osa rikoskokonaisuutta, jota puidaan kolmessa eri oikeudenkäynnissä. Tammikuussa alkaneessa oikeudenkäynnissä on käsitelty epäiltyä amfetamiinin saostusta. Helmikuun 19. päivä rikoskokonaisuuden käsittely jatkuu nestemäisen amfetamiinin takavarikkoon liittyvällä oikeudenkäynnillä.

MAINOS
Mainos

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Salliitteko minun nimittää tätä ja toki myös muita vastaavia tapauksia seuraavasti: "kieltolakiorgiat"? Kieltolain työllistävä vaikutus on hurja. Ensinnäkin rikolliset työllistyvät mikä on huolestuttavaa. Sen jälkeen työllistyy poliisi ja oikeuslaitos jopa siinä määrin, että maksaa meille veronmaksajille miljoonia euroja. Ei se syyttäjä tiimeineen siellä ilmaiseksi heilu.

Vaihtoehtona tähän olisi tarjolla rikollisille lähes täystyöttömyys eli kieltolain kumoaminen. Kukaan ei tosissaan usko että tuollaisilla alhaisilla rikollisilla olisi mitään mahdollisuutta kilpailla vapailla markkinoilla oikeiden yrittäjien kanssa joilla on siistit liikkeet, parhaat ja puhtaimmat huumeet pakkausmerkintöjen kanssa sekä halvat hinnat. Rikolliset ovat tyhmiä kuin saappaat, mutta johan ne nyt tämmöisessä kieltolaissa pärjäävät tyhmätkin kun markkinat on luotu keinotekoisesti ja oikeat yrittäjät ajettu pois.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

85
Nuorten määrä psykiatrisessa erikoissairaanhoidossa on kasvanut rajusti – "Tilanne on hälyttävä ja akuutti"
79
Oulun kaupungintalon remontti laajenee – ongelmia rakenteissa, työntekijät väistötiloihin vuodeksi
51
Oulun raviradan katsomorakennuksessa tuhoisa palo, vahingot merkittäviä – katso video ja kuvia
44
Oulu uudistaa strategiaansa: Skandinavian pääkaupunki vaihdetaan valovoimaisuuteen, vahvuuksina elävät alueet ja kylät
23
Ilves pötkötteli keskellä päivää pihakuusen katveessa Kastellissa ja lähti sitten astelemaan keskustan suuntaan – "Komia otus"
21
Kaksi henkilöautoa törmäsi suteen Limingan ja Revonlahden välillä
21
Arkkiatri ei yllättynyt nuorten hoitotarpeen rajusta kasvusta – "Kouluihin tarvitaan lisää yhdessä tekemistä ja taideterapiaa"

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Lapsella kaksi äitiä ?

265 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

suvi linden sopeutumis eläke

Tavalliselle työttömälle pelkkä toiminimifirman olemassaolo riittää perusteksi evätä työttömyyskorvaus. Eikö kansanedust... Lue lisää...
Tyhjä Jouko

Jari ja sarjakuvat

Jari

18.2.

Naapurit

20.2.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image