Oulu

Huo­neis­to­kes­kus sulkee Oulun-toimistonsa

Oulu 11.3.2016 14:39
Jarno Mällinen

Kiinteistönvälitysyhtiö Huoneistokeskus lakkauttaa Oulun-toimistonsa. Asiasta kertoi toimitusjohtaja Antti Asteljoki perjantaina päättyneiden yt-neuvottelujen jälkeen.

– Suljemme yhtiön toiminnan Oulussa. Käytännössä se vie noin kuukauden.

Kirkkokadulla Nordean tiloissa sijaitsevassa toimistossa työskentelee yhdeksän henkilöä.

Heillä on mahdollisuus siirtyä Huoneistokeskuksen muihin toimipisteisiin eri puolille Suomea.

– Mutta jos ei siirry, niin nykyiset työsopimukset ovat kuukauden voimassa, Asteljoki sanoo.

Toisin sanoen työt loppuvat, jos työntekijä ei lähde toiseen toimipisteeseen. Tietoa siitä, kuinka moni työntekijä Oulussa on valmis siirtymään, ei vielä ole. Lakkauttamisesta kerrottiin henkilökunnalle yt-neuvottelujen päättymisen jälkeen perjantaina aamupäivällä.

Yt-neuvottelut olivat Asteljoen mukaan tuotannolliset ja toiminnan uudelleenjärjestelyyn liittyvät, eivät taloudelliset.

– Yhtiö miettii, millä markkina-alueella halutaan olla. Tämä on strateginen päätös. Oulun asuntomarkkina on hyvin erikoinen. Esimerkiksi Tampereella tehdään paljon enemmän kauppoja, mutta Oulussa on tarjontaa myytävistä asunnoista huomattavasti enemmän.

Oulun-toimipisteen talouslukuja hän ei kerro julkisuuteen.

Yt-neuvottelujen tuloksena Huoneistokeskus lakkauttaa myös Kotkan- ja Savonlinnan-toimistonsa. Niissä työskentelee yhteensä yhdeksän ihmistä. Kaikkiaan lakkauttaminen koskee siis 18:aa työntekijää.

– Muihin alueisiin ei ole vaikutuksia. Päinvastoin olemme vahvassa kasvussa. Tämä on strateginen valinta. Näillä paikkakunnilla emme halua toimia.

Huoneistokeskuksella on yhteensä noin 60 toimistoa ja palvelupistettä.

Oulun-toimistolta ei haluttu perjantaina kommentoida lakkauttamisuutista. Kaikki yhteydenotot asiassa oli käsketty ohjata toimitusjohtaja Asteljoelle.

Pääluottamushenkilöä ei voida asiassa kuulla, koska sellaista ei ole. Alan työntekijöillä ei ole omaa ammattiliittoa. Kuusi viikkoa kestäneet yt-neuvottelut käytiin työnantajan ja henkilöstön keskuudestaan valitsemien edustajien kesken.

Huoneistokeskuksen pääomistaja on Sponsor Capital Oy. Nordea on vähemmistöomistajana.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (75)

Kurkatkaa kauppalehteä ja uutta konsernin johtajaa.
Toimitusjohtajaksi valittu Matti Bergenhdahl joka ollessaan
Mehiläisessä tienasi yhdelle vuodelle ansiotuloja 2.616.268€ ja
pääomatuloja 3.043.427€ eli yhteensä 5.659.696€ ja kyseinen firma maksoi veronsa ulkomaille

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämän jälkeen on kyllä haastava paikka lisätä asuntorahoitusta. Olemme ulkona taloyhtiölainoituksesta ja nyt meillä ei ole "oikeaa" Nordeaa tunnustavaa yhteistyökumppania! Pohjois-Suomi mustaksi aukoksi, eikö näitä alueita haluta keihittää yhdessä asuntovälityksen ja pankin kanssa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sponsor Capital on vaativa omistaja. Seuraavana liipaisimella lienevät Realia isännöinti ja asunnon vuokraus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Realia omistaa Huoneistokeskuksen ja SKV:n sekä Realia asuntovuokrauksen ja isännöinnin. Realian johto on osoittautunut olevan Sponsor Capitalin häikäilemätön renki joka puristaa henkilökunnasta pelottelemalla viimaisetkin voiman rippeet ja vie työmotivaation nollaan. Vain harvoja onnistujia kehutaan ja muut eivät ole mitään. Samanlaisissa tunnelmissa lähti joitakin vuosia sitten SKV Oulusta. Tulos tai ulos! Sama kehityssuunta näyttää jatkuvan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huonoa johtamista, todellinen johtaja olisi tullut jo vuosia sitten että mikä mättää!
Olisi ollut vaikka kuukauden Oulussa joka päivä katsomassa että missä vika kun homma ei pelaa.
Pyydettiin antamaan tukea, mutta ilmeisesti mukavampi vain pistäytyä koneella ja suurin osa ajasta kulutettiin kuuntelemalla kuinka kiire on. Helpointa tietenkin sulkea konttori jos ei vain osasta hommaa nostaa ylös.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vähintäin mielekiintoisin asia koko touhussa on se mistä tässäkään jutussa ei osata puhua. Nämä Nordeat, OPKK ja muut pankit rahoittavat itse uudisrakentamista ja polkevat muiden asuntojen hintoja. HK.n kohdallakin suoranainen alihinnoittelu muiden kuin omatuotannon kohdalla on ollut enemmänkin sääntö kuin poikkeus. Tulee se naru väkisinkin vetävän käteen.

Tämä kehitys on kyllä erittäin suotavaa, jätetään hommat niille jotka ne oikein osaavat ilman hämäriä sidonnaisuuksia. Kyllä kysynnän ja tarjonnan laki hoitaa homman aivan itsekseen. Syytä olisi tutkivan journalisimin hieman penkaista tätä kiinteistöbisnestä vähän pintaa syvemmältä, jos uskallusta löytyy?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiinteistönvälitysyhtiö Huoneistokeskus lakkauttaa Oulun-toimistonsa. Asiasta kertoi toimitusjohtaja Antti Asteljoki perjantaina päättyneiden yt-neuvottelujen jälkeen. Kohta sulkee muutkin, koska välittäjää EI todellakaan tarvita nykyaikana oaskehuoneiston hankintaan...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Normimeininki. Siivotaan vähän nurkkia. Vanhoja änkyröitä ja kalliita työntekijöitä pihalle. Parin vuoden päästä tullaan uudelleen ja palkataan nuoria ja notkeita myyjiä tilalle. Huoneistokeskuksella on sama pöhötauti kuin valtion laitoksilla. Hyvinä aikoina on kertynyt läskiä josta pitää nyt päästä eroon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Yt-neuvottelut olivat Asteljoen mukaan tuotannolliset ja toiminnan uudelleenjärjestelyyn liittyvät, eivät taloudelliset". Buahhahhaahhaaahaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

joutiki lopettaa polkenut paikoillaan kauvan aikaa sisään kun menneeniin siellä juorutaan ja kahvitetaan asiakasta juostaan pakoon tiskin taakse ,,mökki arvioidaan ylihintaaan ettei mene kaupaksi kuukausiin toinen liike möi mökin viikossa oli eri meininki ..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"– Muihin alueisiin ei ole vaikutuksia. Päinvastoin olemme vahvassa kasvussa. Tämä on strateginen valinta. Näillä paikkakunnilla emme halua toimia."
Tämä pitää sitten muutaman vuoden päästä muistaa, kun Huoneistokeskus ilmoittaa tulevansa Ouluun ("Oulu on ehdottomasti kiinnostava kaupunki ja blaablaablaa") hakemaan kasvua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huoneistokeskus lopettaa Oulussa, koska Huoneistokeskus ei osaa kaupata asuntoja Oulun alueella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja vasta uutisoitiin että täällä muka asuntojen hinnat nousee? tässäpä se totuus tulikin sitten kertaheitoilla..:)
asuntoja ei myydä vaikka niitä on tuhatmäärin tyhjillään pitkin oulua...ja miksei myydä? no sitä ei ole vaikea keksiä, keksitkö itse?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulussa on erittäin kilpaillut välittäjämarkkinat. Välittäjä tekee kyllä tulosta oli paikka kasvussa tai taantumassa. Mutta Oulussa on paljon perheyrityksiä, jotka välittävät asunnot ihan eri palkkiolla kuin nämä isot ketjut. Itse myin asunnon niin palkkio oli noin 1%. Ja näillä ketjuilla 4-5%. Ei raskailla rakenteilla ja isoilla kuluilla Oulun markkinoilla pärjää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä myin Oulusta Yksiön ilman välittäjää - kulut oli kokonaista 85 eur eli isännöitsijätodistus.... ainoastaan...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (75)

Uutisvirta

65
Lomallakin kannattaa muistaa nauttia alkoholia kohtuudella, tissuttelu hankaloittaa stressistä ja rasituksesta palautumista
64
Kaupunginvaltuusto linjasi: Oulun lukioista ei päätetä osana palveluverkkouudistusta
49
Oulun kaupunginteatterin ongelmat menivät kirjelmänä hallitukselle – ”Kattava asialista siitä, mitä teatterissa henkilö­kunnan sisällä tapahtuu"
36
Elina Lepomäki: "Tarve, joka Suomella oli sote-uudistukseen kymmenisen vuotta sitten, on aika pitkälle jo mennyt ohi."
32
Kiikelin Löylymaailman suunnitelmia kiiteltiin – veneharrastajia huolettaa sataman toimivuus, oululaiset toivovat savusaunaa
28
Trump haluaa luoda Yhdysvalloille "avaruusvoimat" – pelkkä läsnäolo avaruudessa ei riitä takaamaan Yhdysvaltojen puolustusta
27
Raportti: Ranska käännyttää alaikäisiä turvapaikanhakijoita rajaltaan kovin ottein, 12-vuotiaat telkien taakse

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia länsituuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa länsituuli on voimakasta aamuyöstä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

177 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Ei pelastanut, vaan EU ja maailman talous. Lue lisää...
Sipilällä ei osaa ei...

Jari ja sarjakuvat

Jari

17.6.

Naapurit

19.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image