Oulu

Hovioikeuden ratkaisu jäi voimaan – Oululle mittava hulevesilasku

Oulun kaupunki tuomittiin korvauksiin, kun vesi aiheutti suuret tuhot talon kellariin. KUVA: Moilanen Jukka-Pekka
Oulu 21.4.2017 7:37
Arja Mikkola

Korkein oikeus ei myönnä Oulun kaupungille valitusoikeutta asunto-osakeyhtiö Oulun Kiilaa koskevassa vesivahinkoasiassa. Kaupunki on siis hävinnyt pitkällisen oikeuskiistan ja joutuu korvaamaan taloyhtiölle merkittävät hulevesivauriot.

Rovaniemen hovioikeus ratkaisi jo viime kesänä kiistan Kiilan hyväksi. Oulun kaupungin on näin ollen maksettava taloyhtiölle noin 400 000 euroa remonttikuluja.

Lisäksi kaupungin maksettavaksi lankeavat korot lähes viideltä vuodelta sekä oikeudenkäyntikulut.

Taloyhtiö ehdotti useaan kertaan sovittelua kaupungin edustajalle, mutta vastaantuloon ei suostuttu. Päätoimija kaupungin taholla on Oulun Vesi.

Vesi syöksyi Hollihaassa sijaitsevan taloyhtiön kellariin kovien sateiden seurauksena vuonna 2012. Vesituhoja jouduttiin korjaamaan kuuden asunnon kellaritiloissa. 

Lue lisää 21.04.2017 Kalevasta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (50)

Päätöksestä vastaavien pitää maksaa aiheutuneet kulut meille veronmaksajille, eli Oulun kaupungille. Nämä tyypit pitää saada vastuuseen teoistaan , nehän törsäävät meidän rahoja jo muutenkin ihan päättömästi !!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käydään oikeutta veronmaksajien rahoilla veronmaksajia vastaan ja hävitään veron maksajat maksaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi oulu perii ylimääräistä hulevesimaksua? Kun tätä samaa asiaa maksetaan kunnallisverossa, johon sisältyy mm. kunnallistekniikka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tätähän vartenhan hulevesi maksut ovat olemassa ja Helsingin päättäjät sen ovat suuressa viisaudessaan vaatineet kaikilta kunnilta, joten ihan hyvä asia nyt, että tällainen maksu on esim. näiden vahinkojen korvaamista varten olemassa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samaa mietin, kun on kerran tarjottu sovittelua, eikä se ole kelvannut, niin oulun kaupunki ja oulun vesi on tuhlannut sillä päätöksellä veronmaksajien rahoja ja ovat korvausvastuullisia kaupunkilaisille. Eli vastuuhenkilön pitää löytyä tästä ko yrityksestä ja hänet laittaa vastuuseen tekosestaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siellä Yli-Ilssä navoitoiden virstat lasketaan edelleen jokeen. Onko nämä hullevesiä ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun ei omasta pussisista mitää mene mitään, voi valittaa vaikka taivaasee asti.Pitäs typerille ihmisille ja päätöksen tekijöille olla joku sangtio että hekin joiutuisivat jotenkin miettimään mitä kannattaa yrittää ja milloin ei kannata.Tässä joutuu periaatteessa viattomat maksumiehiksi ja syyliset pullaa mussuttaen jatkaa samaan malliin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten mahtaisi päästä hulevesijohtajaksi Oulunkaupungille, olisin kiinnostunut tehtävästä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ettei vaan näitä kaupungin juristeja ja inssejä ole valittu puoluekirjan perusteella virkoihinsa tässä tulos

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitos Oulu, päästiin taas maksamaan asukkaita vastaan käytäviä oikeudenkäyntejä😢

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yleensä yksityisen tai pienen yhteisön on kovin huono pitää puoliaan isoa yritystä tai muuta yhteisöä, kuten tässä kaupunkia vastaan. Yksityisellä ei useinkaan ole tarpeeksi tietoa, osaamista tai aikaakaan alkaa riidellä massiivista vastustajaa vastaan. Tähän perustuu näiden "suurten" monesti härskikin käyttäytyminen. Tietävät olevansa heikoilla tai jopa väärässä, mutta laskevat sen varaan, ettei pienellä vastustajalla riitä resurssit hoitaa vaativaa asianajajilla varustettua vastustajaa vastaan.
Nytpä kävikin toisin. Oli kyllä kyse isosta asiasta. Tuntematta asiaa sen paremmin onnittelen Kiilan porukkaa riittävästä osaamisesta ja sitkeydestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hulevesijutussa on kummallisuuksia. Ensinnäkin maksu perustuu johonkin saatuun tavaraan tai palveluu. Huleveden tapauksessa maksu ei ole vastike mistään. Maksun suuruus ei millään tavalla vastaa saatua palvelua. Parempi olisikin puhua hulevesiverosta.

Viime keväänä ensimmäistä kertaa alueen ojat täyttyivät penkkojensa tasalle ja vettä tuli ensimmäistä kertaa myös kellarin lattialle. Mitenkä sattuikaan juuri nyt?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö kaupungin virkamiehillä ja juristeilla ole tällaisessa tapauksessa mitään henkilökohtaisia korvausvelvollisuuksia.? Onhan tämä tilanne ja vastaavat todella kalliita virheitä! Ja ketkä taas maksavat? Nyt kun kaupungin tehtävät huomattavasti tulevat vähenemään, olisiko syytä heittää ensiksi pihalle asiaan ja vastaaviin tyhmyyksiin osallistuneet virkamiehet! Samalla pitäisi vähentää ainakin puoleen ns. poliittiset päättäjät, jotka eivät osaa valvoa virkamiehiä. Kyllä nykyiset vuodessa miljoonaan euroon nousevat kaupungin luottamushenkilöiden kulut ovat törkeästi liikaa. Paljon on poliittisten päättäjien korvauksissa klappia eli eli pelkästä oleskelusta maksettuja verorahoja!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisi taas kiva tietää paljonko veronmaksajien rahoja poltettiin oikeusistunnoissa? Ei taida 100k riittää. Joku vastuu pitäisi näille täysin tolloille virkamiehillekkin vierittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täällä sivukylällä Yli-Iiissä hulevedet valuu jokeen, siitäkin pitää maksaa, aivan turha maksu,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaupunki hoitaa ja huolehtii huonosti omaisuudestaan. Rahaa syytetään ihan jonninjoutavaan. Esim. Prinssi Jaber. Rotuaarin kiveys -sutta ja sekuntia, nyt sitä pitää puhdistaa kymmenillä tuhansilla. Höpöhöpö tyypit pois päättämästä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (50)

Uutisvirta

9
Kysyimme, mihin aikaan nurmikkoa on soveliasta leikata? – "Asiasta ei ole olemassa mitään varsinaista lakia"
5
Pitkään eduskunnassa ollut Erkki Pulliainen pohtii yhä ydinvoimarakentamista ja kaivostoiminnan vaikutuksia luontoon
4
Nämä kuusi asiaa jokaisen kuuluisi tietää taksiuudistuksesta – "Asiakkaalta vaaditaan nyt erilaista vastuuta"
3
Turkin vaalilautakunta: Erdogan on voittanut presidentinvaalit ensimmäisellä kierroksella
2
Turkin historiallisten vaalien äänistä laskettu yli puolet, Erdoğan näyttää onnistuvan nousemaan maan yksinvaltiaaksi
2
Pauliina-myrsky rauhoitti juhannuksen juhlintaa – paluuliikenteessäkin vältyttiin vakavilta onnettomuuksilta
2
Italian Salvini käski hyväntekeväisyysjärjestöjä lopettamaan siirtolaisten pelastamisen Libyan rannikolla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mitä ajattelet Venäjästä?

196 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Uhkailulla ja kiristyksellä aikaansaadun kilpailukykysopimuksen kohtuuttomat lomarahaleikkaukset tuntuvat monen kukkaroissa!!

Kyllä, juuri näin. Eli aloittaja on hyvä, ja miettii uudestaan ketkä täällä näitä taloustalkoita todella tekeekään. + pä... Lue lisää...
Taloudellisesti riip...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

25.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image