Oulu

Hiuk­ka­vaa­ras­ta unelmien tal­vi­kau­pun­ki?

Unelmien talvikaupunki tulevaisuudessa? KUVA: Maikkola Tapio
Oulu 9.4.2013 8:42
Kaleva

Oulun Hiukkavaarasta aiotaan tehdä kestävän kaupunkisuunnittelun mallialue.

Mittavan projektin tavoitteena on luoda ekologinen kaupunginosa noin 20 000 uudelle asukkaalle. Oulun kolmas aluekeskus palvelee valmistuessaan Oulun itäisen alueen yli 40 000 asukasta.

Kaupunki ei adjektiiveja säästele, kun se kuvailee Hiukkavaaran tulevaisuutta. Aikeena on rakentaa kestävä pohjoinen talvikaupunki, joka on käyttäjälähtöinen, älykkään energiatehokas ja neljän vuodenajan kaupunkielämän keskus.

Hiukkavaaran kehittämistä koskevaa palautetta kerätään kuntalaisilta jo suunnitteluvaiheessa. Ensimmäisessä kyselyssä halutaan kuntalaisten mielipiteitä siitä, millainen on viihtyisä ja toimiva kaupunkiympäristö, erityisesti talvella.

Aluetta koskeviin kyselyihin ja keskusteluihin voi osallistua Patio-foorumilla sekä UBI-näytöillä 15.–28.4.2013.

Vastaajista kootaan myös testiryhmä, joka pääsee arvioimaan tulevaisuuden kaupunkia kevään aikana.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (57)

Hienoja kmmentteja, vieläkö joku voisi omalla nimellään äitä kommentoida, niin voisimme aidosti ottaa ne mukaan kaavan suunnitteluun, niin eipä tærvitse jälkiviisailua enää harrastaa kenenkään. Käykäään fb sivua: Hiukkavaara (sellainen laatikko logona) tykkäämässä ja sinne kommentoimassa, lupaan olla sensuromatta ja vastata aktiivisesti. Ja parhaat kommentit jopa palkita! Oikeasti, nyt aidosti mukaan, niin ei tule seuraavaa lähiötä, vaan hieno alue, jonne on oikeasti kiva mennä, asua ja olla. Kiitos paljon!

T. Hiukkavaara kehitystimi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä on kylmän oloinen toteamus!En osta varmasti asuntoani Hiukkavaarata-VILUTTAA jo etukäteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä te korvensuoralaiset täällä nillitätte? Muutama tuhat asukasta siellä suolla ja pitäisi muka oma koulu saada. 20 000 asukasta on kuitenkin hieman eri asia...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hävetkää kaupungin virkamiehet. Saisitte lunastaa noita lupauksia oikeudenmukaisessa järjestyksessä. First in first out -periaatteella. Pistäkääpä nyt töpinäksi ja talvikankaalle se yläkoulu tulemaan ennenkuin jatkatte hiukkavaaran utopistististen suunitelmien tekoa. Kehtaatte houkutella asukkaita hienoillla lupauksilla. Niihin ei tosin kannata kenenkään uskoa. Käytäntö sen on jo osoittanut.

Talvikankaan asukas alkaa jo pikkuhiljaa toivomaan että kun virkamiehetkin valittaisiin vaaleissa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitenkähän kaupunki aikoo järjestää tällä alueella peruspalvelut, kuten esimerkiksi koulut lapsille, kun alueelle muuttaa 40 000 asukasta.

Kaakkurissa, RItaharjussa, Metsokankaalla, kaikki ovat puolet pienempiä ja silti alueen lapset eivät ole edes alkuvaiheessa mahtuneet päiväkoteihin ja kouluihin. Hienoa nähdä miten asia tällä kertaa hoidetaan.

Metsokankaalla vuonna 2020 yli puolet alueen lapsista ei mahdu alueen kouluihin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

``Suunnittelijat saavat unelmoida, mutta ensin pitäisi saada muiden alueiden palvelut kuntoon. Esimerkiksi Korvesuoralle/Talvikankaalle yläkoulu.

Kuka sinne Hiukkavaaraan haluaisi muuttaa. Kellään ei ole rahaa ja se on niin syrjässäkin.
Ettei vain tulisi Meritoppilan toinen versio. Järkevää olisi odotella noususuhdannetta....``

Hiukkavaarako syrjässä? Kumpi on lähempänä keskustaa? Talvikangas/Korvensuora vai Hiukkavaara?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hiukkavaaran ympäristömetsät on pyhiä, eikä niitä saa pilata rakentamalla. Useamman poteron olen itsekkin kaivanut sinne ja onhan joskus lokakuussa vielä porkattu myllyojan yli.... Tällöin elettiin herran vuotta 86/87.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ubinäyttöjä ja vilkkuvaloja. kännykkämasto. siinäpä se. oululainen unelma.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Korvensuoran koulua on suunniteltu 25-30 vuotta vain missä viipyy.
Tätä hiukkavaaraa pitää toitottaa että voi korvensuoran unohtaa,
laittakaa suunnittelijat järki käteen, korvensuoralle koulu

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

satelliitti satelliittien joukossa. Hyvä alue pilataan, ja Oulun kaupungin ahdinkoa syvennetään hajauttamalla jo muutenkin hajallaan olevaa kylää yhä leveämmälle. Ei turhaa entinen oulun kaava-arkkitehti saanut suitsia suuhunsa kun etelään muutti, ei jatkunut sama maan tuhlailu uudessa hommassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Erityisen viihtyisä talvinen ympäristö on sellainen, jossa perinteinen talvinen moottorikelkkailu harrastuksen toteuttaminen on otettu huomioon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itsellä näistä konsultin lennokkaista Hiukkavaara 2030 talvikaupunki –visioista tulee mieleen lähinnä reilun -30 Celsius-asteen hyytävät pakkaset Oulussa jolloin ihmiset nyhjöttävät sisällä asunnoissaan ja tiet ovat autioina lukuunottamatta jotain koiranulkoiluttajaa joka käyttää mustiaan heittämässä vettä 100 metrin lenkillä. Tämmöistä vauhdikasta se ainakin näissä muissa Oulun pientalolähiöissä on ollut missä itse olen asunut eli Pikisaaressa, Metsokankaalla ja Ranta-Kastellissa. Vaikea kuvitella että se sen vauhdikkaampaa meno olisi Hiukkavaarassakaan talvipakkasilla. Kun lama vielä ottaa lisää kierroksia ja talous menee muutaman vuodenkin vielä alamäkeä niin saattaa Hiukkavaaran rakentaminen ja palveluiden tulo olla seuraavat 20 vuotta hieman "vaiheessa": Ritaharjuunkin piti valmistua jo viime vuonna 100.000 plus neliön Aurora-niminen kauppakeskus. En ole ainakaan itse sen valmistumista hoksannut vaikka ohi alueesta tulee ajettua kerran kuussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suunnittelijat saavat unelmoida, mutta ensin pitäisi saada muiden alueiden palvelut kuntoon. Esimerkiksi Korvesuoralle/Talvikankaalle yläkoulu.

Kuka sinne Hiukkavaaraan haluaisi muuttaa. Kellään ei ole rahaa ja se on niin syrjässäkin.
Ettei vain tulisi Meritoppilan toinen versio. Järkevää olisi odotella noususuhdannetta....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitäpä, jos rakentaisitte ihan tavallisen mukavan ja kohtuuhintaisen asuinalueen. Unelmien talvikaupunki on liikaa luvattu ja sinänsä törkeä kaupallinen mielikuva, jonku hölmön konsultin ruutupaperi vihosta. Tämä on jälleen yksi esimerkki kaupallisuuden ja yksityistämisen tunkeutumisesta demokratian ja kansalaisvaikuttamisen alueelle, joka on Oulussa heikossa kantimissa. Virkamiehet ja päättäjät voisivat viimeistään nyt ottaa ns. omantunnon ja maalaisjärjen käyttöön.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On oikein mallialue kun omakotitontit on taloyhtiöiden kanssa samalla kujalla ja jopa takapihat vastakkain. Siitä se rauha syntyy kun erehtyy tekemään talon taloyhtiön naapuriin. Siitä on rauha kaukana kun pienessä taloyhtiöalueella on 30 asuntoa joka tarkoittaa vähintään 30 autoa ja autorallia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä pistää vihaksi! Tämä jyrätään väkisin läpi, vaikka viereinen alue kärsii HOMEKOULUSTA ja yläkoululaisten BUSSIKULJETUKSISTA koko ajan! Tämäkö on kaupunkilaisten tasa-arvoista kohtelua?! Onko päättäjillä ketään tuttua/sukulaista/ystävää, joka on saanut menettäny terveytensä homeisessa ympäristössä työskennellessään? Jos on, niin miettikääpä uudelleen, mikä on tärkeää? Olemassa olevien ihmisten (suurin osa lapsia ja nuoria) terveys vai haaveiltu hieno asuinalue, jonka väkisin haluatte saada tehtyä? TERVEYS vai YLPEYS?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valtion (varastamalle) pakkolunastamalle maaalla ,Oulun kaupunki tekee bisnestä. Hiukkavaaran maat olisi pitänyt paluttaa alkuperäisille omistajille puolustusvoimilta. Sovjet-Finland.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Grynderit tulee ja pilaa koko hankkeen. Olisi hienoa jos kerrankin sallittaisiin se vähäisempikin järjenkäyttö, eikä päästetä ahneutta tuhoamaan haastavaa hanketta. tietäköönkin sitä että Oyj:t ja suuret konsernit olisi pidettävä loitolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä Oulusa osataan. Aikoinaan muutin mallikaupunginosaan Meri-Toppilaan, josta kirjoitettiin paljon. Aikani nautittuani Meri-Toppilan erinomaisuudesta muutin sitten pois eikä ole ikävä ollut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäisikö ensin panostaa jo olemassaolevien alueiden kehittämiseen eikä tehdä uutta aluetta tuonne hevon jeeraan. Äly hoi kaupungin päättäjät! Aivan järjetöntä edes suunnitella. Onhan siinä tietenkin se, että kovalla rahalla suunnitellaan ja taataan itselle ja kaverille "töitä" ja sitten sanotaan, että ei tämä ollutkaan se juttu. Suunnitellaan muualle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (57)

Uutisvirta

119
Nämä kuusi asiaa jokaisen kuuluisi tietää taksiuudistuksesta – "Asiakkaalta vaaditaan nyt erilaista vastuuta"
52
Poliisi valvoi tehostetusti huumausaineiden katukauppaa Oulussa ja Kalajoella – alaikäisiä käyttäjiä kiinni
43
Oulun joukkoliikenne ei toimi keskustan ulkopuolella Lukijalta
40
Kysyimme, mihin aikaan nurmikkoa on soveliasta leikata? – "Asiasta ei ole olemassa mitään varsinaista lakia"
35
Sote-uudistus uhkaa jälleen lykkääntyä: "Vapaa kenttä markkinavoimille myllertää yksi vuosi enemmän"
28
SAK:n hallitus koolle harkitsemaan vastatoimia hallituksen aikeille – tähtäimessä erityisesti perusteettomat määräaikaisuudet
28
Motocrosspyörän kuljettaja kaahasi moottoripyöräpoliisilta karkuun Kalajoella – poliisi kaipaa vihjeitä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mitä ajattelet Venäjästä?

241 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ministeri Lindströmin sydän

Ihan turhaa solvata Lindströmiä, joka itsekin tietää olevansa pelkkä yhden kauden pelinappula vailla minkäänlaista tulev... Lue lisää...
Puoluetoimiston työm...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

25.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image