Oulu

Hirsinen omakotitalo tuhoutui täysin rajussa palossa Yli­kii­min­gis­sä - asukkaat olivat reissussa, kissa pelastautui itse talosta

Oulu 7.3.2018 23:51 | Päivitetty 8.3.2018 10:31
Kaleva

Hirsirakenteinen omakotitalo tuhoutui täysin myöhään keskiviikkoiltana syttyneessä tulipalossa Ylikiimingin keskuksen itäpuolella.

Hälytys palosta tuli kello 22.50:n aikaan.

Palokunnan tullessa paikalle talo oli jo kauttaaltaan tulessa. Ensimmäisenä paikalle ehtinyt yksikkö aloitti välittömästi sammutuksen, mutta joutui perääntymään ulos rajusti palavasta rakennuksesta.

Tämän jälkeen palomiehet siirtyivät sammuttamaan paloa ulkoa ja suojaamaan viereistä rakennusta ja autoja pihassa, kertoo päivystävä palomestari Jarmo Haapaniemi. Tuli ei päässyt leviämään muualle.

Pian sammutustöiden alettua pelastuslaitos ja poliisi saivat selville, etteivät talon asukkaat ole kotona. Heille saatiin tieto tilanteesta. Talossa oli paikalla ainoastaan kissa, joka oli onnistunut pääsemään ulos palavasta rakennuksesta.

Lievästi loukkaantunut kissa toimitettiin eläinlääkärin hoiviin.

Sammutuksessa päästiin jälkiraivausvaiheeseen vähän ennen kahta yöllä.

Aamulla kello kuuden jälkeen pelastuslaitoksen Ylikiimingin yksikkö oli vielä paikalla sammuttamassa kyteviä kohtia. 

Syttymissyystä ei vielä ole tietoa. Palon aiheuttamia aineellisia vahinkoja Haapaniemi luonnehtii suuriksi.

– Asukkaat järjestävät nyt väliaikaismajoitusta pidemmäksi aikaa, Haapaniemi sanoo.

Päivystävän palomestarin mukaan paikalle lähetettiin alkuvaiheessa seitsemän pelastusyksikköä, neljä ensihoidon yksikköä ja poliisin partio.

MAINOS

Kommentoi

Meille on käynyt samalla tavalla. Tapahtuma mullistaa elämän perustukset. Kaikki on rakennettava alusta, vaikka omat voimat ovat lopussa. Voimia ja siunausta perheelle!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi kukaan ei kuollut tulipalossa. Kaikille voimia ja jaksamista! Kisulle rapsutuksia!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luojan lykky ettei ihimisiä palanu.
Tai tiijä jos olivat kotona niin oisivat voineet huomata palon ajoissa.
Jaksamista perheelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Uudenmaan, Päijät-Hämeen ja Kymenlaakson maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa etelätuuli on voimakasta aamupäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia itätuuli on voimakasta iltapäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan maakunnissa länsituuli on voimakasta iltapäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Sadevaroitus: Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa voi sataa aamusta alkaen runsaasti, yli 50 mm vuorokaudessa. Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa voi sataa rankasti, yli 20 mm tunnissa. Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

280 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Keskusta on ahneuden perikuva. Tämän osoittaa hallituksen ja erityisesti Sipilän toiminta. Köyhiltä ja sairailta leikata... Lue lisää...
KEPU PETTÄÄ AINA

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

22.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image