Oulu

Hailuodon jäätie on jälleen auki – tiellä on rajoituksia

Hailuodon jäätie/ Arkistokuva. KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 17.2.2017 15:02
Kaleva

Hailuodon jäätie on jälleen aukaistu, kertoo Liikenneviraston tieliikennekeskus Oulu.

Oulunsalon Riutunkarin ja Hailuodon lauttarannan yhdistävä jäätie jouduttiin sulkemaan maanantai-iltana, sillä tiellä oli vettä.

Jäätiellä lumi puuttuu lähes kokonaan, eli tiellä voi olla liukasta.

Jäätiellä on voimassa rajoituksia, ajoneuvon suurin sallittu kokonaismassa on 3,5 tonnia.
Suurin sallittu nopeus on 50 kilometriä tunnissa, ajoneuvojen vähimmäisetäisyys on 50 metriä. Jäätiellä ohittaminen ja pysähtyminen on kielletty.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Taas palaa veroeuroja turhuuteen kun pidetään jäätietä muutaman viikon ajan käyttökunnossa. Samoin on lossiliikennekin. Milloin tuolla siirrytään nykyaikaan ja järkevään rahankäyttöön? Siis rakennetaan silta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan meillä silta. On ollu jo kolmekymmentä (30) vuotta. Merisilta. Ja hyvin on päässy sillon kun tarvii mantereessa kävästä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se oikea tie olisi paras juttu! Ei tarvittaisi tämmöisiä jäätiepelleilyjä ja kaliiksi tulevia autolauttoja!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oliskohan syytä ottaa selvää asioista ennenkuin epäilee jään kantavuutta ? Jäätiellä min.vahv.40cm ja painorajoitus 3.5t. Todellisuudessa ao teräsjää kestää 7t,että tällaista tällä kertaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kesemmällä tulisi edullisemmaksi tehdä tätä tietä esim kesätyövoimalla. Tässä joku salajuoni kun tähän toimimattomaan tiehen resursseja laitetaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On tosi järkevää, että jäätien aukipidon kelpoisuutta seurataan koko ajan. Kuin myös se, että siitä tiedotaan. Se on suuri turvallisuuskysymys. ... Ja toisekseen, mä vien aina täällä ulkomaalaiset kaverini Hailuotoon jäätietä pitkin, kun se on mahdollista. Kaikille "vinkuintiaaneille" se on ollut elämys!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lopettakaa tuo puuhastelu . Sinne pitää rakentaa kansainvälinen lentokenttä . Japanissa rakennettiin saari lentokentälle . Ei muuta kuin ainakin 6-kaistanen moottoritie ensin . Sitten oikea konttisatama . Tien rakennus pohjat vois ajaa tuolta Talvivaarasta . Näin Suomi nousisi tästä hirveästä lamasta . Aatteleppa jos minuutin välein nousis ja laskis lentokone . Hailuotolaisille vois ilmaiseksi rakentaa talot Oulunsaloon .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun ei nyt tyhjä tukkirekka kahdella kärryillä menisi kuten toissapyhänä klo 18 tienoilla. Kyllä silmiäni hieraisin kun mantereeseen ajelin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos näkisin kuvan olisi pakko uskoa, mutta 3,5tonnin tauluilla lähes 20tonnin rekka jäälle....en usko, eikä ole edes aprillipäivä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa koko maassa lukuun ottamatta Utsjoen, Inarin ja Enontekiön kuntia. Ruohikkopalojen vaara on suuri Pohjois-Lapissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Poika ei halua mennä armeijaan

130 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Tietoja lennon MH17 alasampumisen tutkinnasta

Hesari: "Venäjä ei enää edes yritä ylläpitää uskottavuuttaan." Venäjän uskottavuus on mennyt, eikä Juttutuvassa kirjoitt... Lue lisää...
Hesarin pääkirjoitus

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

28.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image