Oulu

Fennovoima ei halua viivästystä ydin­voi­ma­la­hank­keen ra­ken­ta­mis­lu­paan

Fennovoiman projektijohtaja Minna Forsström. KUVA: Teija Soini
Oulu 13.6.2018 21:20
Pasi Klemettilä

Fennovoiman projektijohtajan Minna Forsströmin mukaan Fennovoiman tavoitteena on saada tämän vuoden puolella kaikki Pyhäjoen ydinvoimalahankkeen perusaineisto rakentamislupaa varten toimitettua Säteilyturvakeskukseen (STUK).

Forsströmin mukaan aineisto halutaan saada mahdollisimman hyvään kuntoon ennen sen toimittamista STUKille.

– Tavoite on saada rakentamislupa vuoden 2019 loppuun mennessä. Dokumentit ovat tekniseltä sisällöltään hyvinkin pitkällä, sanoo Forsström.

STUK on todennut, että tärkeää aineistoa puuttuu paljon, mutta Forsström toivoo, että he pääsevät positiivisesti yllättämään STUKin tässä asiassa jo lähiaikoina.

Fennovoiman mukaan suomalainen tapa suunnitella ydinvoimalaa on aiheuttanut haasteita venäläiselle laitostoimittajalle.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (22)

Rakennustyöt on keskeytetty saimme lukea pari päivää sitten. Puuttuu suunnitelmia ja reaktorimontun maantutkimus kesken.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kukaan ei halua tätä poliittista farssia jatketavan. Olisi suomalaisten etu, jos rakennustyöt keskeytettäisiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä STUK, pitäkää huoli siitä, että tulee turvallista jälkeä ja etukäteen on ne tiedot, jotka tulee olla rakentamista varten. Firmat aina yrittävät jollakin tavalla "fuskata", mutta siinä tarvitaan virkamiehen kanttia, että se pitää. Ihmetellä täytyy, jos valmistaja ei ole halukas yhteistoimintaan, koska sehän on kaikkien etu, myös firman. Tässä tulevassa laitoksessa ei kestä olla yhtään "vuotoa" niin kuin sitä oli esimerkiksi Talvivaarassa.

Hivenen tässä ihmettelen, että voimayhtiön toimitusjohtaja vähän väliä on täällä julkisuudessa toivomassa, että ehkä kohta ne paperiasiat tulevat kuntoon ja jne. Eikö pitäisi energia laittaa täysin siihen, että on kaikki paperit kasassa, mitä pitää ollakin. Jotenkin tällä tavalla tämä hommaa "haisee", vaikka siihen ei olisi mitään syytä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voimalahan on jo miltei puoliksi tehty eikä lupia vielä haettukaan. Varmaankin jossakin vaiheessa sanotaan, ettei sitä enää voi pysäyttää kun valtiokin on niin paljon satsannut siihen rahaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ollaan tekemässä veronmaksajille vuosi kymmeniä kestävää miljardien laskua. Ja rahat menevät Putinin taskuun. Ja keskusta/ Rehn on tämän hyväksynyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä tässä projektijohtaja on unohtanut mistä kiikastaa. Aivan kuin olis kieliseikoista ja kansion sisälmysten järjestämisestä uuteen uskoon kysymys.
Ei hyvältä kuulosta tarinointi noinki korkealta tasolta kun puhutaan kuitenkin ydinvoimarakentamisesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitenkähän onnistuu: STUK vaatii tietoja ja Rosatom salailee niitä. Se kun on venäläinen normitapa aina ja ikuisesti ollut, pitää salata kun karu totuus ei paljastamista kestä.

Tuleekohan reaktorille latauslupaa ikinä? Ja kun ei tule, niin mitähän sitten? Tuleeko muutama kymmenen tuhatta Pientä Vihreää Lataajaa?

Ihme on, jos Hanhikivi tosiaan joskus käynnistyy ja tuottaa sähköä. Miksipä tätä siis edes vastustaa, nehän hoitavat senkin itse...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olli Rehnin kertoi meille suomalaisille, että jos Fennovoima rakennetaan niin Suomesta tulee ydinvoiman ulkomuseo. Kuitenkin halusi loppujen lopuksi sen rakennettavan - söi sanansa ja valittiin Suomen Pankin johtajaksi. Kummallista, eikö tottä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tpdellisuudessa kukaan ei halua mitään ydinvoimalaa valmiiksi sen tuottaman sähkön liian kalliin hinnnan vuoksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuinka käy maakunta uudistuksen myötä kun kuntia lopeetaan jotka on fennovoimaan sitoutuneet?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

AurinkoSähkö & TuuliVoima tuottavat koko ajan halvempaa sähköä.
Aurinkokenno-teknologia kehittyy hurjaa vauhtia ja se polkee sähkön hintaa tulevaisuudessa.
Valitettavasti FennoVoima & Hanhikivi ei tuota koskaan sähköä kilpailukykyiseen hintaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Englannissa juuri raportotiin, että tuulivoima ei ollut tuottanut 9 päivään yhtään mitään. Teoreettista kapasiteettia on monen ydinvoimalan edestä. Onneksi ei ollut talvi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koko lupa pitää perua. Homma ei toimi ja on kannattamaton. Yhteinen etu ei täyty, lisäksi turvallisuus kulttuuri on leväperäistä eikä osaamistaso riitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä mahtaa olla laitoksen takaisinmaksuaika kun tekniikka kehittyy yhä vähemmän sähköä kuluttavaksi ja aurinkovoimaloiden tehot kasvaa ja tuottaa energiaa yhä vähemmällä paisteella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ikinä tee voittoa. Lisäksi jätteet aiheuttaa kuluja yhteiskunnalle vielä 10000000v päästäkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Painostus (+ muut vaikuttamiskeinot?) alkoi jo 2012, kun EON lähti ja venäläisille avautui tilaisuus.
Heinäkuussa 2013 oltiin jo "neuvottelemassa" reaktorista ja osakkuudesta veneäläisten kanssa. Sen jälkeen on nähty mitä ihmeellismpiä vedätyksiä ja veivauksia, outoja laintulkintoja ja päätöksiä, joiden perustelut ovat täyttä teatteria,

"mitä härskimpi teko, sitä helpommin se uppoaa kansaan, koska kukaan ei halua uskoa pahinta..."

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä? Eikö rakentamislupaa ole vieläkään, vaikka monttu on jo kaivettu ja kolhoosin parakit pystytetty? Ei hyvää päivää vaan kaikki Rosatomin uskovaiset!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (22)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Uudenmaan ja Kymenlaakson maakunnissa lounaistuuli on vaarallisen voimakasta huomenna, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Päijät-Hämeen, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa etelätuuli on voimakasta huomenna, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia itätuuli on voimakasta huomenna, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan maakunnissa länsituuli on voimakasta huomenna, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Sadevaroitus: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa voi sataa runsaasti, yli 50 mm vuorokaudessa. Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa voi sataa yöllä rankasti, yli 20 mm tunnissa. Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

302 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Toisinaan sitä on vaikea uskoa lajitovereidensa ajattelukyvyn olemassaoloon. Siitä on kammottavan vähän merkkejä maailma... Lue lisää...
aery

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

21.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image