Oulu

Autot jäivät mottiin – polanteen poisto kaduilta Oulun keskustassa sai aikaan valliesteet

"Tiemestarin erikoinen" Oulun Isollakadulla sai monen autoilijan ihmettelemään liikkeellepääsyä, kertoi kuvan ottanut lukija. KUVA: Jani Pönkkö / Lukijan kuva
Oulu 14.3.2017 15:34
Kaleva

Jäälohkareista koostuvat vallit ovat haitanneet monen autoilijan matkaa Oulun keskustassa. Jani Pönkkö kuvasi tilannetta tiistaina Isollakadulla.

– Aiemmin parkkiin ajaneet autot olivat motissa ja parkkipaikaa haikailevat joutuivat hakemaan pysäköintitilaa muualta. Sivullisten apua kaivattiin kerran jos toisenkin, jotta matka pääsi jatkumaan, Pönkkö selittää.

Tiemestari Jari Karen Oulun kaupungilta kertoo, että keskustassa on poistettu katujen polanteita tiehöylällä. Työstä syntyneitä valleja on ollut puhdistamassa kaksi pyöräkuormaajaa.

– Ne eivät ole ehtineet ottaa valleja muualta kuin risteysten ja suojateiden kohdilta. Kolmas pyöräkuormaaja on nyt hälytetty töihin.

Karen kommentoi, että jäälohkarevallit saadaan pois keskiviikon vastaisena yönä. Hän toivoo, että ihmiset hoksaisivat siirtää autonsa pois kadun varrelta, jos he huomaavat tiehöylän olevan tulossa.

Karenin mukaan kaupungille ei ole tullut puheluita autoilijoilta, jotka ovat jääneet jumiin vallin taakse.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (134)

Kun lukee eri maakuntien sanomalehtiä tulee kyllä mieleen, että talvikunnossapidosta vastaavat henkilöt ovat olleet jossain samassa seminaarissa. Siellä linee sovittu tai ainakin suositeltu, että voitaisiin katsoa mille tasolle voidaan katujen auraukset alentaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Teidenhoitovon huonontunut vuosi vuodelta,asteella 1 -5 arvosana 2. Esimerkiksi Nokelantie,pyörätuet kaventuvat talven edetessä. Höyhtyällä kirkon kohdalla pyörätietä on ķäytettävissä reilu puolisenmetriä,kun talven aurauslumet peittävät suurimman osan pyörätietä alleen. Ja se näkyvä osa pyörätiestä on 60 astetta kallellaan ja jäässä,pakko käyttää välillä autokaistaa,jos haluaa eteenpäin päästä. Kaupungissa on 200 000 asukasta,toistuvasti saa lukea lehdestä "kolmas pyöräkuormaaja tai 3 aura-auto lähtee työhön", riittääköhän?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sieltä peräkontista se lapio esiin ja kaivamaan. Eikait se talvi niin ihme asia Oulussakaan ole, ettei varusteet oisi sen mukaisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei missään nimessa voi ajaa jalkakautalla ei oo missään tilanteessa hyväksystävää

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksikähän teiden aurus keskustassa on tehty niin huosti, että polanteita on syntynyt. Rajakylässä on ainakin tänä talvena tiet ja pyörätiet erityisesti hoidettu erinomaisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuossa kuvan tapauksessa ei ole mitään erikoista. Jos ei pääse tielle niin voi ajaa jalkakäytävää pitkin ja mennä sitten tielle kun pääsee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oululaisena naisena olen tottunut aina pitämään autolapion peräkontissa kesät talvet. Uusavuttomat miehet marisee pikku asioista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulussahan on hyvin kun liittymät puhdistetaan aurauksen jälkeen... Kempeleessä liitttmät aurataan tukkoon ja lumet jää siihen jo 16 vuoden ajan on tukittu lumella pelastustie. Palo ja peladtuslaissa tämäkin on kiellettyä , mutta Kempeleessä lakia tulkitaan omalla tyylillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kaupungissakaan liittymiä puhisteta aurauksen yhteydessä ku ne kuuluu kiinteistön omistajalle. Polanteenpoiston/höyläyksen yhteydessä putsataan risteykset ja liittymät kun tavaraa on niin paljon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kallioparkki rakennettiin autoille ja autoilijoille joten miksei sitä käytetä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuulkaapa valittajat: Oulu on pohojoosessa, jossa vallitsee pohojoosen laki. Tämä laki sanoo, että kaupunkiluonnon kanssa pitää tulla toimeen. Uhanalaisten eläinten eli tiekarhujen kanssa pitää olla sovussa ja niiden kanssa pitää pärjätä. Jos oma auto on pysäköitynä tien varteen ja höyläysvalli ilmestyy viereen, niin silloin hihat heilumaan eli lapio kouraan. Kaupunkiluonto on arvaamaton ja yllättävä, sillä tiekarhu saattaa väijyä keskellä tietä. Sitä ei pidä säikähtää, vaan kannattaa pitää lapio auton takakontissa mukana tai hankkia iso maasturi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tätä se on kun laiminlyödään auraus koko talven ja annetaan autojen polkia sateen jälkeen tiet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keskustassa on höylät ja kuorma-autot yöllä liikkeellä enemmän kuin muualla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lapio pitää olla jokaisella autoilijalla takakontissa. Toisaalta pyörätien kautta olis päässyt helposti pois. Avuttomat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (134)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Kaleva.fi suosittelee

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Päijät-Hämeen, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa länsituuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

204 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Sipilä jatkoon! Höpö höpö, mies joka luulee että kun rangaistaan köyhiä, eläkeläisiä, työttömiä, opiskelijoita, eläkeläi... Lue lisää...
Härski

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.6.

Naapurit

20.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image