Oulu

Mainos

Arvonlisävero poistuu Oulun hu­le­ve­si­mak­sus­ta

Hulevesimaksu peritään Oulussa samansuuruisena kuin viime vuonna, mutta ilman arvonlisäveroa. Vuonna 2015 otetustta kuvassa rakennetaan Ranta-Kastellissa uutta vesihuoltoverkostoa, johon kuuluu hulevesijärjestelmä. KUVA: Pekka Peura
Oulu 13.9.2017 7:08
Kaleva

Oulun yhdyskuntalautakunta päätti, että hulevesimaksu peritään Oulussa samansuuruisena kuin viime vuonna, mutta maksuun ei sisälly arvonlisäveroa.

Viime vuonna maksussa oli arvonlisävero verottajan ohjauksen mukaisesti, mutta Helsingin hallinto-oikeus totesi viime joulukuussa, että huleveden laskutus on arvonlisäverotonta.

Omakotitalon tai yhden loma-asunnon hulevesimaksu on Oulussa tältä vuodelta 22,50 euroa.
Muiden asemakaava-alueen rakennusten hulevesimaksu määräytyy kerrosalan mukaan.

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (32)

Ei hulevesi laskuja voi yhdistää kiinteistöveroihin eikä muuhun millä ne maksaa pikkujoulut ja virkistäytymispäivät jos ne yhdistetään .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi hyvä tavaton tämmöisiä ämpäriveroja. Hulevesien ylläpidot kannattaisi hoitaa kunnallis- ja kiinteistöveroilla joilla muutenkin ylläpidetään infrastruktuuria. Samalla säästyisi kymmeniä tuhansia euroja postitus ja muita veronkannon menoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Arvonlisäveron poistamisen mukana olisi joutanut valuttaa myös koko hulevesimaksu viemäriin. Tällaisia keinotekoisia rahankeruujärjestemiä ei edes julkinen sektori tarvitse. Jos rahasta on todella nuusaa, nostakaa kylmästi kunnallisverotusta. Se ainakin on maksu, joka tulee kaikkien taakaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

nouseekohan tuo nyt joka vuosi tuon 24% kun pää saatiin auki tuohon nostopuumiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän se ole kun haastatte kaupungin oikeuteen, jos ei palauta alveja. Tosin sitten joutuu taas käymään eri oikeusasteet läpi ja ja lasku tulee kuitenkin viime kädessä kaupunkilaisille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaupunki hakee kuitenkin takaisin aiheettomasti viime vuonna maksetun alv:n, joten kyllä se pitää myös hyvittää asiakkaille!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tulee hyvin kaupungin ahneus esiin. Ei puhettakaan että lainvastaisesti viime vuonna peritty ALV hyvitettäisiin, tai sitten hulevesivero pidettäisiin saman suuruisena (ALV 0%) kuin viime vuonna, ei tietenkään vaan heti 24% korotus!! Aletaanpa joukolla vaatimaan lainvastaisesti perityn ALV:n palauttamista, se seikka että verottajalla on ollut virheellinen ohjeistus, ei tietenkään oikeuta kantamaan mitään ylimääräisiä veroja. Jostain syystä tosin verottajan ohjeistuksetkin ovat aina väärin maksajan vahingoksi, harvoin toisin päin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ALV menee kylläkin valtiolle, joten hyvitystä pitää hakea verottajalta eli valtiolta ei kaupungilta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eli hinta pompsahti siis 24% ja tuo lienee vauhti tulevinakin vuosina joten tästä tullenee uusi kiinteistövero kaikkien iloksi
Eikö ole mitään rotia että kuinka paljon voidaan nyhtää? Nyt jo kiinteistövero tonnia hipoo ja siihen päälle kaikki muu , taidan muuttaa asuntovaunuun ja vaihtaa paikkaa kerran viikossa , paperini vien veroparatiisiin !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja muoviputkee, joista irtoo pienhiukkasia vesistöihin (juomavesi) kerätkää nyt ihmeessä hiukkaspäästömaksua niin pääsette omillenne

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No ei. Viime vuonna maksu oli 22,50 € + alv 24 % (=27,90 €), tänä vuonna se on 22,50 €.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voisi kaupunki ensin järjestää sadevesiviemäröinnin tähän keskustan lähelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eli hulavesimaksu on tänävuonna 24% enemmän kuin viimevuonna. Melkoinen hinnankorotus...

Ei ole kaikki yritykset samalla viivalla. Pystyisimpä minä yrittäjänä ilmoittamaan asiakkailleni, että hinnat on samat vaikka en tilitä Alveja valtiolle jatkossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaupungin perimä hulevesimaksu on samansuuruinen kuin viime vuonna eli 22,50 euroa, mutta valtion perimä ALV 5,40 euroa ei sisälly enään hulemaksuun, joten kokonaismaksu laskee 19,35 %.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huleveroa pakoileville pitäisi kanssa keksiä joku uusi vero. On vastuutonta myydä kiinteistö ja mennä vuokralle kiertämään huleveroa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (32)
Mainos
Mainos

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Sipilän mahdoton työllisyystavoite toteutuu !

Tämä on hyvä uutinen kaikille muille kuin SDP:lle ja vassareille. Heidän suosionsa perustuu täysin politikointiin ja asi... Lue lisää...
Hyvä Juha!

Jari ja sarjakuvat

Jari

25.2.

Naapurit

24.2.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image