Oulu

AirBaltic ryhtyy lentämään Oulusta Tallinnaan

AirBaltic ryhtyy lentämään Oulusta Tallinnaan. KUVA: Pekka Ala-aho
Oulu 26.2.2010 20:01
Pasi Klemettilä
Latvian kansallinen lentoyhtiö airBaltic alkaa lentää Oulusta Tallinnaan ensi toukokuun 11. päivästä lähtien. Oulusta yhtiö lentää tällä hetkellä Turkuun ja sitä kautta Riikaan.

Yhtiö avaa kesäkaudeksi kaikkiaan seitsemän uutta reittiä Suomesta ja kaksi Tallinnasta. Uusien reittien avaus on osa lentoyhtiön laajentumisstrategiaa Suomessa ja Virossa.

AirBalticin kaupallinen johtaja Tero Taskila kertoo, että Tallinnan-lennot lennetään aluksi Oulusta tiistaina, torstaina ja perjantaina.

"Lennot alkavat kolme kertaa viikossa, me pyrimme lisäämään vuoroja kysynnän mukaan. Tarkoituksena on, että kaikki reitit menisivät päivittäisiksi mahdollisimman pian", Taskila sanoo.

Lentoja voisi siis tulla myös viikonlopulle.

AirBalticin Tallinnan-lentojen hinnat Oulusta lähtevät liikkeelle 39 eurosta. Taskilan mukaan käytettävän lentokoneen koko riippuu kysynnästä. AirBaltic on lentänyt Ouluun sekä 50-paikkaisella Fokkerilla että 150-paikkaisella Boeingilla.

AirBalticin laajentuminen ei Taskilan mukaan pääty tähän.

"Oulusta ollaan katseltu Tukholmaa ja Tamperetta. Ja miksei Oulusta voisi lähteä Pohjois-Norjaankin. Siinä on paljon vaihtoehtoja vielä auki."

Lue lisää lauantain Kalevasta!

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (23)

Upeaa. Kuvaavaa on että saadaksemme pohjois-suomalaisille suoria lentoja täytyy yhtiön olla ulkolainen. Finnairia ei kiinnosta kuin oulu-helsinki välin rahastus ja helsinki-vantaan liikenteen kehittäminen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieno juttu. Hyvä air baltic. Riikaa olen jo kokeillut. Hyvä yhtiö ja hieno kaupunki. Nyt sitten Tallinnaan. Yhtiön websivuilta saa muuten lento+hotelli paketteja edullisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voisivat lentää johonkin lämpimään paikkaakin suoraan oulusta, kypsyttää tää ainainen lumi ja pakkanen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivon mukaan air baltic laajentaa myos aasian suuntaan, pienta kilpauilua Finnairille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan siisti, toimivat ja hiljaiset koneet oli viime lennolla RIX-TMP. Ja nyt Ouluunkin pääsee Tallinnasta, yes.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jes! Nyt vielä Tukholma ja Köpis kaupan päälle, niin setä alkaa matkailla oikein olan takaa. Ja hinnoittelu sitten tosiaan kuntoon, ettei pidä maksella mitään VR-hintoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieno juttu, nyt pääsee suoraan ja vaivatta Tallinnaan. Tosin lentoaikatauluissa ei ole hurraamista...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mainio juttu! Ei tarvitse autolla kättyyttää tai erikseen lento/junalippua ostaa ja vielä laivalippu päälle. Pohjois-Norja on todella kaunis ja ihailtava paikka!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on hyvä ja halpa vaihtoehto jopa Oulu-Helsinki-välille. Tallinnasta pääsee lautalla halvalla Helsinkiin. Kilpailua VR:lle kerrankin. Hyvä hyvä!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tätä on odotettu, toimisi muuallekin päin maailmaa tuo suora lento, olisi niin helppo lähteä vaikka viikonloppu reissulle johonkin lähelle ulkomaille, vielä kun mainontaa reilusti ja hinnat alas ja hotelli+lento paketteja niin kone on aina täysi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

täytyy vielä sen verran jatkaa, että Tallinnassa on todellakin tällä hetkellä edullista yöpyä..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä juttu että Oulusta tulee suoria lentoja muuallekin kuin Hkiin. Tuota Tukholma yhteyttä kyllä kaipaisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (23)

Uutisvirta

66
Lomallakin kannattaa muistaa nauttia alkoholia kohtuudella, tissuttelu hankaloittaa stressistä ja rasituksesta palautumista
64
Kaupunginvaltuusto linjasi: Oulun lukioista ei päätetä osana palveluverkkouudistusta
55
Oulun kaupunginteatterin ongelmat menivät kirjelmänä hallitukselle – ”Kattava asialista siitä, mitä teatterissa henkilö­kunnan sisällä tapahtuu"
36
Elina Lepomäki: "Tarve, joka Suomella oli sote-uudistukseen kymmenisen vuotta sitten, on aika pitkälle jo mennyt ohi."
33
Kiikelin Löylymaailman suunnitelmia kiiteltiin – veneharrastajia huolettaa sataman toimivuus, oululaiset toivovat savusaunaa
28
Trump haluaa luoda Yhdysvalloille "avaruusvoimat" – pelkkä läsnäolo avaruudessa ei riitä takaamaan Yhdysvaltojen puolustusta
27
Raportti: Ranska käännyttää alaikäisiä turvapaikanhakijoita rajaltaan kovin ottein, 12-vuotiaat telkien taakse

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia länsituuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa länsituuli on voimakasta aamuyöstä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

177 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Sipilä jatkoon! Höpö höpö, mies joka luulee että kun rangaistaan köyhiä, eläkeläisiä, työttömiä, opiskelijoita, eläkeläi... Lue lisää...
Härski

Jari ja sarjakuvat

Jari

17.6.

Naapurit

19.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image