Oulu

75 miljoonan euron sairaalahanke harppasi eteenpäin Oulussa

Havainnekuvassa näkyy, kuinka uusi sairaala sijoittuu OYSin pohjoispäähän lähelle Kajaanintietä. KUVA: Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri
Oulu 20.3.2017 18:29
Panu Sivula

Oulun yliopistollisen sairaalan uudistaminen otti ison askeleen maanantaina, kun Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän valtuusto päätti lasten ja naisten sairaalan rakentamisesta.

Valtuusto hyväksyi 75,2 miljoonan euron hankkeen yksimielisesti.

Kuntayhtymän valtuuston puheenjohtaja Esko Valikainen (kok.) toteaa, että päätös oli huipentuma valtuustokaudelle. Lopullinen nuijankopautus oli puheenjohtajalle helpotus.

– Infoa on jaettu niin paljon kuin se tämäntyyppisessä päätöksenteossa on mahdollista. Valtuustoinfot on järjestetty ja asiaa on käsitelty kaikissa kokouksissa.

Lasten ja naisten sairaala sijoittuu OYSin pohjoispäähän, lähelle Kajaanintietä. Sairaalan tieltä puretaan muun muassa lämpölaitos, apteekkirakennus ja jäteasema. Purkutyöt alkavat tämän vuoden aikana.

Lasten ja naisten sairaala on osa 500 miljoonan euron Tulevaisuuden sairaala 2030 -ohjelmaa.

Lue lisää 21.03.2017 Kalevasta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (47)

Hieno homma, että OYSia uusitaan! Pohjoinen yliopistosairaala ansaitsee paikkansa!
Ja sitten yksi pikku juttu. Mitä ihmettä tuo Oulun keskuspesula tuolla vielä tekee?!? Jatkossa joudutaan yliopistosairaalaa rakentamaan ja purkamaan keskellä toimintaa, kun siirtämällä pesula jonnekin muualle saataisiin keskeiselle alueelle mahdollisuus rakentaa sairaalan ydintoimintoja uudelle pohjalle ilman väistörulianssia koko sairaalassa.
Haloo päättäjät!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Missäs kaikki kaupungin kehityksen jarruttajat nyt ovat, eikö valituksia tulekaan?
Ei taida kun terveys kyseessä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieno päätös pohjoissuomalaisille! Oulaskankaan ja Raahen sairaalat voi sitten lakkauttaa tarpeettomina oululaisille?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nimeämisessä on varmaan samat tyypit ollu asialla kuin valkean kadun sulkemisessa miehiltä. Tosin se oli vain naisille. Nyt tässä omitaan lapset ja naiset samaan nimeen. Tuskin lapsilta kuiteskaan poistellaan kohtuja tai avusteta synnytyksissä. Olis turhan rajua menoa sellainen nuorille mielille. Mitä varten ei vain ole Lasten sairaala ja kohdun omaavien sairaala? Turha se on huudella tasa-arvosta jos kerta sukupuolia ja lapsia arvotetaan näin. Vai onko tullut tiedotteissa källi ja sairaalat unohdettiin mainita monikossa? Ammattimaisessa nimeämisessä nykypäivänä olisi syytä unohtaa sukupuolet ja nimetä yksiköt lääketieteellisin perustein. Nykyisin kun on jo verrattain hyvin yleisesti tiedossa että ei voi selvästi sanoa kuka on mies ja kuka nainen, edes lääketieteelisesti. Millonkas täällä Oulussa potkitaan poikalapset lasten sairaalasta miesten puolelle? Onko se raja jo tippunut 10 vuoden tasolle?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En tienny että lapsilla on vielä synnytyssalista pääsyn jälkeenkin napanuora naisissa kiinni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

parin viime vuoden turvapaikanhakijoiden käsittelyyn ja elättämiseen tulee menemään yhteensä noin 2 miljardia euroa. Sillä rahalla olisi rakennettu lähes kolmekymmentä vastaavaa sairaalaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti rakentaminen ei keskeydy tärkeimpiin rakennushankkeisiin, kuten rotuaarin kattamiseen ja kallioparkin laajennukseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sairaalaa rakentaa maakunnan kuntien omistama sairaanhoitopiiri, ei Oulun kaupunki. Ei rahat mene sekaisin Oulun kaupungin ja Kivisydämen yhtiön kanssa. Aivan pöhkö ajatus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä miehetkin tarvii vähintään oman poliklinikan. Naisille on nyt naisten pkl, äitiys pkl ja päälle oma sairaala.

Miehet kärvistelevät tk:n jonoissa kunnes aika jättää 10 vuotta aiemmin kuin muorista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vielä ehtisi vaihtaa kattomuodoksi harjakaton ja kunnolliset räystäät.
Löytyisikö arkkitehti joka uskaltaisi alkaa taistelemaan harjakattojen puolesta. Vai onko
kaikki arkkitehdit " koulutettu piloille " , suunnittelemaan tasakattoisia tönöjä ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käsittämättömän idioottimaisia kommentteja. Hieno homma,että rakennetaan tämmöinen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samalla logiikalla voidaan laatia myös miestensairaala. Ja siitä tuleekin sitten todella iso ja komea, sehän ei varmasti syrji ketään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi segregaatio!? Mitä hyötyä eristää sukupuolia? Mihin arvojärjestelmään tämä perustuu?! Miksi tehdä kaksinkertaisia järjestelmiä eri sukupuolille? Vanhoillista ja takapajuista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Varmasti olet miehenä tervetullut hoidattamaan sinne gynegologisia sairauksia ja synnyttämään. Olisiko ollut parempi nimetä sairaala kuten osastot oyssissä on tähän asti nimetty, niin ei olisi taas mielensäpahoittajat asialla... Valitettavasti naiset on synnytävä osapuoli, ja miestä ei saa synnyttämään vaikka kuinka miesasiamies sitä vaatii.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Synnyttääkö nykyään miehetkin? Jos synnyttää niin tuleeko keskosia jotka tarvii tehohoitoa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No siksipä siksi että tulevassa Suomen valtakulttuurissa naiset ja miehet pidetään erillään ja naiset hoitaa lapset. Miehet keskittyvät torilla tupakin polttoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sitten muistatte lisätä sopimusehtoihin pykälän, että jos talo homehtuu niin rakentaja purkaa tönön ja rakentaa uuden homeettoman tilalle. Ja jos joku lapsista sairastuu homeen takia niin rakentaja joutuu siitä vastuuseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Perustuksia kun tehdään niin sinnehän pumpataan hirvittävä määrä betonia. Tämähän ei kuivu koskaan ja hometalo on taas tulossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (47)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari, Pelkosenniemi ja Savukoski. Ruohikkopalojen vaara on suuri Pohjois-Lapissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä ja Sodankylä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

176 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Orpo näpäytti Rinnettä punakapinasta

Sehän oli kaikkien kuunneltavissa ja on vieläkin. Rinne ei pärjännyt ja heitti asiaan kuulumattoman kommentin peruskoulu... Lue lisää...
Huono häviäjä tämä R...

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

25.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image