Mainos

Oulua tulee kehittää tas­a­puo­li­ses­ti

Vaalipuheet 11.3.2017 8:00
Anne Snellman

Varsinkin viime aikojen kouluverkkokeskustelussa periaate tasapuolisista lähipalveluista ei ole ollut kaikkien mieleen. Keskittämisvimmassa reuna-alueiden kyläkouluja haluttiin alasajaa, ja toisaalta lukioita pyrittiin keskittämään kanta-Ouluun.

Tämä reuna-alueiden palveluiden näivettäminen ja elinvoiman alasajo ei ollut tavoitteena, kun yhdistymissopimusta kirjoitimme.

Onneksi valtuutettujen yhteistyöllä yli puoluerajojen loimme myös reuna-alueita kunnioittavan kouluverkkoesityksen, jolla voitimme kesäkuussa 2016 kouluverkkoäänestyksen, ja täten estimme koulupalveluiden keskittämisen. Tarpeen tullen olen valmis uuteen taisteluun reuna-alueitakin kunnioittavan kouluverkon puolesta!

Sosiaali- ja terveyspalvelut tulee saada matalalla kynnyksellä ja oikea-aikaisesti. Tämä edellyttää muun muassa akuuttivastaanottopalvelun edelleen kehittämistä, jotta esimerkiksi mielenterveyspalvelut toimivat laadukkaasti. Palveluiden saavutettavuuden takaamiseksi joukkoliikennettä pitää Oulussa edelleen kehittää.

Uusien työpaikkojen luominen, ja toisaalta nykyisten työpaikkojen säilyminen on ensiarvoisen tärkeää, jotta koko Oulun elinvoima lähtee uudelleen nousuun. Yrittämisen edellytyksiä Oulussa pitää parantaa. Niin yritystonttien luovuttamisen kuin kaavoituksenkin tulee olla nopeampaa ja sujuvampaa.

Kuntalaiskuulemisen Oulun raatien kautta tulee olla aitoa ja oikea-aikaista. Kouluverkkoselvityksen kuntalaispalaute ei johtanut valmistelun reagoimiseen.

Ouluun luodaan valtuustoaloitteeni myötä avoimen hallinnon toimintasuunnitelma, jonka myötä kuntalaisten tiedonsaannin valmisteilla olevista asioista pitäisi helpottua. Aito kuntalaisten osallistaminen ja kuuleminen on ainoa keino saada kuntalaiset enenevässä määrin innostumaan tekemään Oulusta oululaisten näköinen yhteinen Oulu.

Anne Snellman
filosofian tohtori, puutarhuri
kuntavaaliehdokas (ps.)
Oulu

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Mainos
Mainos

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Sipilän mahdoton työllisyystavoite toteutuu !

Tämä on hyvä uutinen kaikille muille kuin SDP:lle ja vassareille. Heidän suosionsa perustuu täysin politikointiin ja asi... Lue lisää...
Hyvä Juha!

Jari ja sarjakuvat

Jari

25.2.

Naapurit

24.2.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image