Kulttuuri

Mainos

Yli 300 Limingan ja Oulun soi­ti­no­pis­ke­li­jaa kipuaa yhdessä lavalle Oulun Vanha Musiikki -festivaalilla

Suomen eturivin nokkahuiluyhtye Q consort konsertoi Oulun Vanha Musiikki -festivaalilla. KUVA: Heikki Tuuli
Kulttuuri 13.1.2018 16:12
Pia Kaitasuo

– Pikkusen tässä on oltu tupella, kun organisaatio pyörii meidän kaikkien muun työn ohessa, mutta silti olemme äärimmäisen innostuneita! 

Pohjois-Suomen barokki- ja renessanssimusiikin festivaali Oulun vanha musiikki (OVM) helähtää soimaan sunnuntaina 14. tammikuuta.

Viikon aikana luvassa on viisi konserttikokonaisuutta ynnä koulutustapahtumia, joihin yleisökin pääsee tutustumaan. Festivaalia järjestävän yhdistyksen puheenjohtaja, Oulun konservatorion alttoviulunsoiton lehtori Johanna Leponiemi ehtii kaikessa kiireessään silti avata vähän vanhan musiikin tulevaisuuttakin kaupungissa.

Yhdistys tähtää toimintansa vankentamiseen, Leponiemi toteaa.

– Haimme kaupungin kulttuurikumppanuutta, mutta hakemuksemme hylättiin.

Silti Oulun vanha musiikki ry pyrkii kaikella voimaa kohti uutta ja monipuolisempaa, Leponiemi tähdentää.

– Olemme saaneet Tapahtumien Hubilta apurahan tehdä esivalmisteluja tähtäimessä barokkiooppera vuoden 2020 festivaalille. Se olisi osa kulttuurimatkailuhanketta.
Tapahtumien Hubi on Euroopan aluekehitysrahaston EAKR-hanke, jonka päärahoittajana toimii Pohjois-Pohjanmaan liitto.

– Myönnämme nöyrästi, että olemme vasta matkalla, mutta meillä on nyt tavoite!

Taidekoululaiset mukana

Nuorten muusikoiden ja heidän opettajiensa kouluttaminen on vanhan musiikin tulevaisuutta ajatellen oleellista, Leponiemi painottaa.

OVM yhdessä Oulun konservatorion ja Limingan musiikkiopiston kanssa onkin järjestänyt festivaalin yhteyteen huippuopetusta Suomalaisen barokkiorkesterin yleisötyötiimin Fibo Collegiumin johdolla. Grosso-koulutukseen on saatu Opetushallituksen tukea.

Suurbändi, yli 300 soitonopiskelijaa kymmenine opettajineen, näyttää heti kyntensä ja konsertoi tapahtuman päätteeksi sunnuntaina 21. tammikuuta kello 15 Madetojan salissa.
Ennen konserttia Musiikkikeskuksella vietetään Barokkimarkkinoita kello 13 alkaen. Tuolloin voi piipahtaa seuraamaan opetustuokioita mutta myös tutustua barokkiaikaan esimerkiksi soitinten ja pukujen kautta.

Yhtä lailla laulunopiskelijat saavat oman spesialistinoppinsa: koko tapahtuman sunnuntaina 14. tammikuuta avaavan Taivaalliset soinnit -konsertin solisti, ruotsalainen tenori Anders J. Dahlin pitää täällä vieraillessaan myös oman mestarikurssinsa.

Valtakunnallisen nokkahuilun opetuksen tilaa taas tarkistellaan lauantaina 20. tammikuuta Tulindbergin salissa kello 10–14.30.

– Valtakunnallinen nokkahuiluseura pyysi saada tuoda katselmuksen festivaalimme yhteyteen ja meille tämä sopi mainiosti, Leponiemi sanoo.

Oulussa kiinnostus nokkahuilumusiikkiin niin soitannan kuin yleisön tasolla on hyvässä kurssissa. Niinpä katselmukseen toivotetaan tervetulleiksi kaikki kiinnostuneet

– Soitinopiskelijoille katselmus on myös merkittävä konsertointikokemus, jossa yleisöllä on tärkeä roolinsa, Leponiemi muistuttaa.

Suomen eturivin nokkahuiluyhtye Q consort konsertoi myös festivaalilla.

Monitaiteelliseksikin talvinen vanhan musiikin tapahtuma tulee Oulun taidekoulun oppilaiden panoksen myötä.

Heidän töitään on nähtävillä lauantaina 20. tammikuuta ravintola Voimalassa järjestettävässä Barokkibakkanaalissa. Yleisöllä on tilaisuus ihastella barokkiaiheisia töitä myös suraavan päivän Barokkimarkkinoilla.

Oulun Vanha Musiikki 14.–21.1.2018

Tenori Anders J. Dahlin, cembalisti Virve Räisänen ja Oulun barokkiorkesteri Tulindbergin salissa 14. tammikuuta kello 18. Ohjelmassa mm. kaksi Bachin kantaattia.

Barokkiviulisti Kreeta-Maria Kentalan soolokonsertti Pyhän Andreaan kirkossa 16. tammikuuta kello 19. Ohjelmassa 1600–1700-luvun säveltäjien ja Viljami Niittykosken sävellyksiä.

Kreettan klubi – Folkbarock ravintola Tubassa 16. tammikuuta kello 21. Esiintymässä Kreeta-Maria Kentala, Otra-yhtye ja Oulun barokkiorkesterin muusikoita. Jamit – yleisöä pyydetään ottamaan soittimia mukaan.

Itämeren barokkia Karjasillan kirkossa 19. tammikuuta kello 19. Esiintyjänä Oulu consort.

Barokkibakkanaali, kolme konserttia ravintola Voimalassa 20. tammikuuta kello 18 nokkahuiluyhtye Q consort, 19.30 ja 21 suomalaisten vanhan musiikin spesialistien yhteisesiintymisiä. Bakkanaalibuffet kello 19–21. Saman aikaisesti Oulun taidekoulun oppilaiden näyttely.

Barokkimarkkinat Musiikkikeskuksen aulassa sunnuntaina 21. tammikuuta kello 13–15 ja Oulu Grosso -suurkonsertti kello 15 Madetojan salissa.

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Mainos
Mainos

Uutisvirta

182
Mikä ihme meni pieleen 35 vuotta sitten? Sekä suomalaisten koulutustaso että älykkyys kääntyivät laskuun
121
Ely-keskus: Pohjantien sillat eivät kestäkään raskaita kuormia – siltaremontti voi viivästyä 2–3 vuotta ja lisäkustannuksia tulee
52
Lindström Ylellä: Oikeus opiskella työttömyysetuudella eduskunnan käsittelyyn maaliskuussa
47
Tyrnäväläisen muistisairaan omainen epäilee vilppiä kotiäänestyksessä – Vaalilautakunta: kaikki sujunut ohjeistuksen mukaan
39
Suomella ei ole Norjan aikeita kieltää turkistarhausta – eläinten vedensaantiin tulossa uutta
37
Pohjantiellä körötellään Oulujoen yli hitaasti vielä vuosia
35
Hanna Sarkkinen juhli Forbesin listalle pääsyä syömällä piiraan Lidlin parkkipaikalla – "Iso ja häkellyttävä huomionosoitus"

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi keskiyöstä alkaen Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan ja Pohjanmaan maakunnissa lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi. Ajokeli on huono Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Muonio ja Kittilä lumisateen ja pöllyävän lumen vuoksi. Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen maan pohjois- ja itäosassa sekä Ahvenanmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Lopettakaa jo Väyrysen kannattajat

276 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Väyrynen hurjassa nousussa

Väyrysen kannatus verrattuna Vanhasen kannatukseen on jo sitä luokkaa, että presidentinvaalista on tulossa Sipilälle neu... Lue lisää...
kansa neuvoo

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.1.

Naapurit

23.1.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image