Kulttuuri

Terho: Esitys TTT:n val­tio­no­suu­den leikkauksesta tuonut kosolti kielteistä palautetta

Kulttuuri 13.3.2018 17:42 | Päivitetty 13.3.2018 18:09
STT

Ehdotus Tampereen Työväen Teatterin (TTT) valtionrahoituksen leikkauksesta on herättänyt runsaasti arvostelua, myöntää kulttuuriministeri Sampo Terho (sin.). Ministeri vieraili paikan päällä TTT:ssä tiistaina perehtyäkseen sen tilanteeseen.

- Lausuntokierros kulttuurin valtionosuustyöryhmän esityksestä päättyy torstaina. Jo nyt voi silti sanoa, että Tampereen Työväen Teatterin rahoitus on se osa uudistusta, joka on tuonut minulle ylivoimaisesti eniten kielteistä palautetta, Terho kertoi STT:lle tiistaina puhelimitse.

Ministeri samalla painotti, että hän ei ole vielä päättänyt omaa kantaansa teattereiden valtionrahoitukseen esitettyihin muutoksiin.

- Päätökseni syntynee pian lausuntokierroksen valmistumisen jälkeen.

Terholta löytyy ymmärrystä myös aluepoliittiselle näkökulmalle keskeisten teattereiden toimintaan ja sijaintiin.

- Pidän merkittävänä asiana sitä, että valtakunnallisen statuksen omaava teatteri on myös muualla kuin Helsingissä.

Vähennystä TTT:lle, lisäystä Svenskanille

Tällä erää Suomessa on kaksi teatteria, TTT ja Svenska Teatern, jotka saavat korotettua valtionosuutta. Svenska Teaternin tuesta valtionosuustyöryhmän johtopäätös on päinvastainen kuin TTT:n osalta. Työryhmän mielestä Svenskan tulisi nostaa kansallisen taidelaitoksen asemaan, jossa ovat nyt esittävän taiteen puolelta Kansallisteatteri ja Kansallisooppera.

Kansallisten taidelaitosten rahoitus ei tule valtionosuuksista, ne saavat 75 prosenttia budjetistaan valtion talousarviossa omalta momentiltaan.

Kansallisteatteri, Kansallisooppera ja Svenska Teatern sijaitsevat Helsingissä.

TTT:n hallituksen puheenjohtaja Kai Hintsanen katsoo, että perusteet TTT:n ja Svenskanin korotetulle valtionosuudelle eivät ole muuttuneet.

- Svenskan on merkittävä vähemmistökielen edustaja, ja TTT on ainoa ammattimainen työväenteatteri. TTT:n erityisyys ja merkitys on tunnustettu valtiovallan puolelta jo 1970-luvulla.

Hintsasen mukaan kaavailtu kahden tai jopa kolmen miljoonan euron vähennys vuotuiseen valtionosuuteen johtaisi siihen, että TTT joutuu luopumaan suuren näyttämönsä esityksistä.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

78
Rasismitutkija Vesa Puuronen: MV-oikeudenkäynnissä punnitaan sananvapauden rajat Suomessa – Kovemmat sanktiot tarpeen
38
Uusi valvontalaitteisto Kajaanintien ja Ratakadun risteykseen – seuraa myös liikennevalojen noudattamista
30
Vain joka kolmas jatkaa suoraan lukiosta jatko-opintoihin – tukikuukausia ei haluta käyttää kakkos- tai kolmosvaihtoehtoihin
24
ICT-ala vetää Oulussa – edessä on positiivinen työvoimahaaste
19
Euroopan komissio ehdottaa liikenneverkon ydinkäytävän jatkamista pohjoiseen – mahdollistaisi unionin rahoituksen liikenteen kehittämiseen
17
Tivolilaite jumittui teknisen vian vuoksi Oulun Hietasaaressa, pelastuslaitos auttoi 14 henkilöä alas puomitikkailla
15
Juhannusviikko alkaa Oulussa ukkosen jyrinässä ja kovassa tuulessa, epävakainen sää jatkuu koko viikon

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Lapin kaakkoisosassa kehittyy ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s.

Metsäpalovaroitus annetaan tänään klo 12 Kainuun maakuntaan sekä seuraaviin Lapin kuntiin: Kolari, Sodankylä, Pelkosenniemi ja Inari. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi ja Enontekiö.

Jari ja sarjakuvat

Jari

17.6.

Naapurit

18.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image