Kulttuuri

Mainos

Terho: Esitys TTT:n val­tio­no­suu­den leikkauksesta tuonut kosolti kielteistä palautetta

Kulttuuri 13.3.2018 17:42 | Päivitetty 13.3.2018 18:09
STT

Ehdotus Tampereen Työväen Teatterin (TTT) valtionrahoituksen leikkauksesta on herättänyt runsaasti arvostelua, myöntää kulttuuriministeri Sampo Terho (sin.). Ministeri vieraili paikan päällä TTT:ssä tiistaina perehtyäkseen sen tilanteeseen.

- Lausuntokierros kulttuurin valtionosuustyöryhmän esityksestä päättyy torstaina. Jo nyt voi silti sanoa, että Tampereen Työväen Teatterin rahoitus on se osa uudistusta, joka on tuonut minulle ylivoimaisesti eniten kielteistä palautetta, Terho kertoi STT:lle tiistaina puhelimitse.

Ministeri samalla painotti, että hän ei ole vielä päättänyt omaa kantaansa teattereiden valtionrahoitukseen esitettyihin muutoksiin.

- Päätökseni syntynee pian lausuntokierroksen valmistumisen jälkeen.

Terholta löytyy ymmärrystä myös aluepoliittiselle näkökulmalle keskeisten teattereiden toimintaan ja sijaintiin.

- Pidän merkittävänä asiana sitä, että valtakunnallisen statuksen omaava teatteri on myös muualla kuin Helsingissä.

Vähennystä TTT:lle, lisäystä Svenskanille

Tällä erää Suomessa on kaksi teatteria, TTT ja Svenska Teatern, jotka saavat korotettua valtionosuutta. Svenska Teaternin tuesta valtionosuustyöryhmän johtopäätös on päinvastainen kuin TTT:n osalta. Työryhmän mielestä Svenskan tulisi nostaa kansallisen taidelaitoksen asemaan, jossa ovat nyt esittävän taiteen puolelta Kansallisteatteri ja Kansallisooppera.

Kansallisten taidelaitosten rahoitus ei tule valtionosuuksista, ne saavat 75 prosenttia budjetistaan valtion talousarviossa omalta momentiltaan.

Kansallisteatteri, Kansallisooppera ja Svenska Teatern sijaitsevat Helsingissä.

TTT:n hallituksen puheenjohtaja Kai Hintsanen katsoo, että perusteet TTT:n ja Svenskanin korotetulle valtionosuudelle eivät ole muuttuneet.

- Svenskan on merkittävä vähemmistökielen edustaja, ja TTT on ainoa ammattimainen työväenteatteri. TTT:n erityisyys ja merkitys on tunnustettu valtiovallan puolelta jo 1970-luvulla.

Hintsasen mukaan kaavailtu kahden tai jopa kolmen miljoonan euron vähennys vuotuiseen valtionosuuteen johtaisi siihen, että TTT joutuu luopumaan suuren näyttämönsä esityksistä.

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Mainos
Mainos

Uutisvirta

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa sekä Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan ja Keski-Suomen maakunnissa lumipyryn ja pöllyävän lumen vuoksi. Ajokeli muuttuu huonoksi aamulla maan pohjoisosassa sekä Keski-Pohjanmaan maakunnassa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Työkkärille ei mene jakeluun; en halua puhelinmyyntityötä!

Tuo ''puhelinmarkkinointi'' on rikollista - pahimmillaan kotirauhan - häirintää, joka on kiellettävä lailla. Lue lisää...
ei ole työtä

Jari ja sarjakuvat

Jari

18.3.

Naapurit

20.3.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image