Kulttuuri

Mainos

Tampereen Työväen Teatteri kiinnitti Kauton - aloittaa teat­te­rin­joh­ta­ja­na ensi vuonna

Kulttuuri 2.2.2018 10:16 | Päivitetty 2.2.2018 10:38
STT

Tampereen Työväen Teatterin uudeksi teatterinjohtajaksi on valittu Otso Kautto (s. 1962). Teatteriohjaajana, kirjailijana ja teatterinjohtajana toiminut Kautto aloittaa toimessa ensi vuoden alussa.

- Olen saanut tältä alalta paljon, nyt on aika käyttää kaikkea opittua muiden hyväksi. Se on ihan normaalia aikuistumista, Kautto toteaa tiedotteessa.

Kautto on jo aloittanut työskentelyn teatterissa erityistehtävissä ja viimeistelee samalla väitöskirjaansa Teatterikorkeakouluun.

Teatterinjohtajan sopimus on toistaiseksi voimassa oleva ja sisältää sekä toimitusjohtajan että taiteellisen johtajan tehtävät. Teatterin nykyinen johtaja Maarit Pyökäri jää eläkkeelle syyskuussa.

Otso Kautolla on kokemusta laitosteatterista, pienryhmistä sekä kansainväliseltä teatterikentältä. Hän on työskennellyt muun muassa teatterinjohtajana Teatteri Pienessä Suomessa, ohjaajakiinnityksellä Kouvolassa sekä Kuopiossa ja vakinaisena vierailijana Suomen Kansallisteatterissa.

Kauton kansainväliset vierailut ulottuvat Euroopan, Etelä-Amerikan ja Venäjän teatterifestivaaleilta yhteistuotantoihin Pariisissa, Madridissa ja Zakopanessa.

Ohjaustöiden lisäksi Kautto on kirjoittanut ja kääntänyt näytelmiä sekä julkaissut romaanin Matka Mundakaan (2003).

MAINOS
Mainos

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

18.2.

Naapurit

17.2.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image