Kulttuuri

Q-teatterin perustajiin kuulunut näyttelijä Leo Raivio on kuollut

Kulttuuri 8.2.2018 10:39 | Päivitetty 8.2.2018 11:07
STT

Helsinkiläisen Q-teatterin perustajiin kuulunut näyttelijä Leo Raivio, 51, on kuollut. Hän menehtyi eilen sairaalassa, kerrotaan Q-teatterista.

Raivio teki läpimurtonsa veljensä Antti Raivion kirjoittamassa näytelmässä Skavabölen pojat, joka nosti Q-teatterin kulttimaineeseen 1990-luvun alussa. Näytelmä kertoi heidän omasta rajusta nuoruudestaan. Sen pohjalta on tehty myös elokuva.

Raivion veljekset perustivat Q-teatterin yhdessä näyttelijä, ohjaaja Heikki Kujanpään kanssa vuonna 1990. Teatterista tuli nopeasti kulttuurimaailman puhutuin ilmiö. Q-teatteri on kasvattanut muun muassa näyttelijät Tommi Korpelan ja Elina Knihtilän, jotka molemmat edelleen esiintyvät siellä säännöllisesti.

Leo Raivio aloitti uransa Ylioppilasteatterissa. Teatterin lisäksi hän näytteli myös sivurooleja televisiosarjoissa, kuten Kotikatu ja Tuntemattomalle jumalalle sekä elokuvissa, kuten Onnen maa, Tuhlaajapoika ja Joensuun Elli.

Raivion kuolemasta kertoi ensin Yle. Leo Raivio vetäytyi julkisuudesta 2000-luvun alkupuolella. Ylen mukaan hän sairastui tuolloin vakavasti.

Linkki juttuun

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari ja Pelkosenniemi. Ruohikkopalojen vaara on suuri seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä, Sodankylä ja Savukoski.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

218 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Antti Rinteen aika

Ei demareita kiinnosta miten Suomen käy. Näkeehän sen Rinteen katteettomissa lupauksissa. Valta se on mikä kiinnostaa. ... Lue lisää...
Sossunsetä

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.5.

Naapurit

22.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image