Kulttuuri

Mainos

Pohjoisen ku­va­jour­na­lis­te­ja palkittujen joukossa – katso kuvat ku­va­jour­na­lis­mi­kil­pai­lun voittajista

Vuoden kuvajournalisti -sarjan voitti Akseli Valmunen. KUVA: Akseli Valmunen
Kulttuuri 8.3.2018 18:00
Kaleva

Kaksi pohjoissuomalaista kuvajournalistia on palkittu Kuvajournalismi 2017 -kilpailussa. Joel Karppanen palkittiin Uusi kuvajournalisti -sarjassa. Sanna Krook sai puolestaan Henkilökuva -sarjan palkinnon.

Karppasen palkintoa perusteltiin sillä, että kuvat ovat rehellisiä ja empaattisia, ja ne esittävät kohteensa kunnioittavasti. Tuomariston mukaan Karppasen kuvat toimivat sekä yksittäisinä valokuvina että erilaisina sarjoina.

Krookin kuvissa kiitetään puolestaan sitä, että kuva on sekä ajaton ja tiukasti juurtunut kyseiseen hetkeen. "Voittajakuva näyttää ensisilmäyksellä yksinkertaiselta, suoraviivaiselta ja asetellulta, mutta vähitellen yksityiskohtia ja tasoja alkaa löytyä lisää", palkintoperusteissa kirjoitetaan. 

Vuoden kuvajournalisti -palkinnon sai Akseli Valmunen. Tuomaristo mukaan Valmunen hallitsee laajan kirjon erilaisia tyylejä ja tarinankerronnan tapoja. 

Vuoden lehtikuvan on ottanut Ella Kiviniemi. Palkintoperusteissa todettiin, että kuva on kaunis ja vaikuttava: "Kuvan pakastettu, lähes tukehtuneelta näyttävä riekko toimii esimerkkinä paljon laajemmista ilmiöistä, kuten katoavista elinympäristöistä ja ilmastonmuutoksesta. Näin suuria ja tärkeitä teemoja on ollut perinteisesti vaikea visualisoida."

Kuvajournalismikilpailu on Suomen kuvajournalistit ry:n vuosittain järjestämä kilpailu, jossa palkitaan edellisen vuoden kuvajournalismia. Kisassa on kymmenen eri sarjaa. Uusi kuvajournalisti -sarja oli avoinna myös yhdistyksen ulkopuolisille kuvajournalisteille.

Kuvajournalismi 2017 -näyttely nähdään Helsingissä ja Oulussa. Pohjoisessa valokuvakeskuksessa Oulussa näyttely on 13.10.–11.11.2018.

Katso kilpailussa palkitut kuvat.

MAINOS
Mainos

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Mainos
Mainos

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on tai muuttuu huonoksi Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun Koilismaata lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Eläkeläiset, Espanja ja verotus

147 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkeläiset, Espanja ja verotus

Kun puhutaan eläkkeistä ja 8eläkeläisistä, niin on aika mautonta väittää, että silloin puhutaan köyhyydestä ja köyhistä.... Lue lisää...
Nurinperin

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.3.

Naapurit

24.3.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image