Kulttuuri

Pohjois-Pohjanmaan eKirjastosta löytyy myös lehtiä ja soitto-opetusta

Kulttuuri 11.1.2018 14:32
Kaleva

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen eKirjasto aloitti toimintansa tämän vuoden alussa. Tavoitteena on tuottaa samat e-aineistopalvelut kunnasta riippumatta.

Yhteisen eKirjaston ensimmäinen vaihe toteutettiin syksyllä 2017. Sen seurauksena kaikkien Pohjois-Pohjanmaan kuntien e-aineistopalvelut laajenivat. Alueellisen eKirjaston toinen vaihe toteutetaan tänä vuonna, ja sitä varten on haettu hankerahoitusta.

Asiakkaiden käytössä on muun muassa aikakauslehtiä, sekä laulu- ja soitinopetuskursseja. Aineistoissa on myös kirjastokohtaisia eroja.

Pohjois-Pohjanmaan kirjastot tarjoavat asiakkailleen e-kirjojen lisäksi seuraavia e-aineistopalveluita:

Emagz
140 suomalaista aikakauslehteä. Käytettävissä kirjaston asiakaskoneilla ja omalla laitteella kirjastojen langattomissa asiakasverkoissa.

Epress
Yli 200 suomalaista sanomalehteä. Käytettävissä kirjaston asiakaskoneilla ja omalla laitteella kirjastojen langattomissa asiakasverkoissa.

Flipster
50 englanninkielistä aikakauslehteä. Käytettävissä kirjaston asiakaskoneilla ja kirjaston ulkopuolella omalla laitteella sekä Flipster-mobiilisovelluksella kirjautumalla palveluun kirjastokortin numerolla.

PressReader
Sanoma- ja aikakauslehtiä ympäri maailman 60 eri kielellä. Käytettävissä kirjaston asiakaskoneilla ja PressReader-mobiilisovelluksella kirjastojen langattomissa asiakasverkoissa. Kirjaston langattoman verkon ulkopuolella palvelua voi käyttää myös kaksi vuorokautta verkosta poistumisen jälkeen.

Redfox
Sanakirja 41 kielellä. Kielenopetusmateriaalia ja kielioppiaineistoja kahdeksalla kielellä. Käytettävissä kirjaston asiakaskoneilla ja kirjaston ulkopuolella kirjastosta riippuen kirjautumalla kirjastokortin numerolla tai kirjastosta saatavilla tunnuksilla.

Rockway
Soitonopetuksen verkkopalvelu, yli 70 kurssia. Käyttö kirjautumalla palveluun kirjastokortin numerolla.

Naxos
Klassisen musiikin kuuntelupalvelu, yli 100 000 levyä musiikkia. Käytettävissä kirjaston asiakaskoneilla ja kirjaston ulkopuolella kirjautumalla palveluun kirjastokortin numerolla.

Naxos Jazz
Jazzmusiikin kuuntelupalvelu, yli 10 000 levyä musiikkia. Käytettävissä kirjaston asiakaskoneilla ja kirjaston ulkopuolella kirjautumalla palveluun kirjastokortin numerolla.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

8:00
Oulun yliopiston tutkimus: Geenivirhe voi aiheuttaa nuoria tappavan sydänlihasfibroosin
7:23
Puuskaiset tuulet voivat tänään kaataa puita ja aiheuttaa sähkökatkoja
7:00
Reipas reissunainen Tanja todistaa, että kuuro voi – Pariisista alkava Euroopan-kiertue jää postikorttikliseiden tasolle
7:00
Agenttipelin tunnelma on jäätävää – Harrison Fordin tähdittämässä tarinassa vaarassa on myös sankarin perhe
7:00
Perustuslain jälkivalvontaa tehostettava - useimmissa EU:n jäsenvaltioissa on perustuslakituomioistuin tai tehtävää hoitaa valtion ylin tuomioistuin Lukijalta
7:00
Suomen Tivolin laite jumiutui kesken käytön, onko tivolissa turvallista? – Laitteet koeajetaan päivittäin, johtaja vakuuttaa Tilaajille
6:17
"Huumaava miljöö" - Väyläfestivaali ulottuu nyt Torniolta aina Kilpisjärvelle asti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus päättyy tänään klo 6 Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski, Kuusamo, Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Kolari, Sodankylä, Pelkosenniemi, Enontekiö ja Inari. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa maan etelä- ja keskiosassa lukuunottamatta Pohjois-Karjalan maakuntaa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

MV lehden kommentointi

167 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Ei missään nimessä kieroilijaa jatkoon. Lue lisää...
Ei todellakaan

Jari ja sarjakuvat

Jari

17.6.

Naapurit

19.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image