Kulttuuri

Mainos

Päivän elo­ku­va­poi­min­nat: Alokkaat ryömivät rämeillä val­mis­tau­tues­saan sotaan – koh­ta­lo­to­ve­ruus on elokuvan pääteemoja

Kulttuuri 2.2.2018 7:00 | Päivitetty 2.2.2018 7:27
Pekka Eronen

Kriitikko Pekka Eronen valitsee kolme perjantain kiinnostavinta

tv-elokuvaa.

Tigerland

*** Stanley Kubrickin viimeisessä elokuvassa Full Metal Jacket amerikkalaisia nuorukaisia höykytettiin Vietnamin sodan lihamyllyä varten. Tässä elokuvassa Joel Schumacher teki sille eräänlaiset kertausharjoitukset. Colin Farrell on yksi alokkaista, jotka vuonna 1971 ryömivät, ampuvat, puskevat ja punnertavat harjoitusleirillä Louisianan rämeillä. Viileätä Kubrickia ei juuri kohtalotoveruus kiinnostanut. Tässä se on pääteemoja. (USA 2000)

Yle Teema & Fem klo 21.00

Puhdistuksen yö

*** Hyvin pärjäävien amerikkalaisten pelot saavat vastinetta James DeMonacon inhassa kauhujännärissä, jossa rikokset sallitaan kerran vuodessa. Kaino ajatus on, että yhteiskunta päästelee siinä hieman kertyneitä höyryjä. Ethan Hawke perheineen on linnoittautunut kotiin turvatekniikan suojiin, kun empaattinen poika päästää sisään lynkkausjoukon ahdistaman, mustan miehen. Siinä sivussa kärjistyy luokkajako tylysti. (USA 2013)

TV5 klo 21.00

Korttelivahdit

** Pelko saa liikkeelle myös tämän elokuvan miesporukan. Ben Stiller on periamerikkalaisen pientaloalueen kireäpipo, joka kokoaa ryhmän selvittelemään paikallista murhatapausta. Vince Vaughn, Jonah Hill ja Richard Ayoade liittyvät suomalaisittainkin tuttuihin, surkuhupaisiin katupartiotouhuihin. Tosin ohjaaja Akiva Schaffer vääntää toimintakomedian kierroksille, jotka ovat lähempänä Men in Blackia kuin Mielensäpahoittajaa. (USA 2012)

MTV3 klo 22.35

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Kubricin viimeinen elokuva oli Eyes Wide Shut, teki sen 12 vuotta Full Metalin jälkeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aiheet ovat kerrassaan kurjia ja elokuvaa katsottuaan ei jää myönteistä, valoisaa mielialaa arvioinneista päätellen. Kannattaako lähteä hakemaan mielipahaa ja vielä maksaa siitä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Sipilän mahdoton työllisyystavoite toteutuu !

Koska Juha Sipilä on tehnyt noin valtavan paljon Suomen työttömien hyväksi - hän on suorastaan antanut kaikkensa - on me... Lue lisää...
Kansalta kaunis kiit...

Jari ja sarjakuvat

Jari

22.2.

Naapurit

23.2.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image