Kulttuuri

Mainos

Oulun Täh­ti­sir­kuk­ses­sa vanhemmat ja lapset temppuilivat yhdessä – katso kuvia har­joi­tuk­sis­ta

Oulun Tähtisirkus on remotoinut tiloja ja perustanut kaksi uutta salia. Kursseilla on kysyntää. Aihekuvaksi kaksi vanhempi plus lapsi -sirkusryhmää Tähtipölyt ja Meritähdet. KUVA: Jukka Leinonen
Kulttuuri 5.12.2017 6:11
Eeva Kauppinen

Kasarmin entisissä pesulatiloissa Värtössä kokoontuva perhesirkusryhmä Tähtipölyt näyttää, että kyllä isä ja äitikin pysyvät nuoralla tai keinutrapetsilla. Maanantai-iltaisin vanhemmat ja lapset kokoontuvat yhdessä Oulun Tähtisirkukseen opettelemaan sirkustemppuja ja pitämään hauskaa sirkustaiteilija Uoti Huotarin ohjauksessa.

Isä Antti-Jussi Vuotikka istuu nuoralla yllättävän rennosti, laulaa ja leikkii samalla Fröbelin Palikoiden Jumppalaulua: "Pää, olkapää, peppu, polvet, varpaat."

Ryhmän pojat, Okko Vuotikka, 8 vuotta, ja Viljami Janhunen, 7 vuotta, treenailevat kolmesta kepistä muodostuvalla sirkusvälineellä, jonka nimi on devil's stick.

Sirkuksesta ja sirkusharrastuksesta tuli trendikästä 2000-luvulla.

– Nykyisin hyvin kysyttyjä ovat vanhempien ja lasten yhteiset ryhmät sekä 5–7-vuotiaiden leikkisirkusryhmät, Oulun Tähtisirkusyhdistyksen puheenjohtaja Uoti Huotari kertoo.

Oulun Tähtisirkus on vuokrannut lisää tilaa ja laajentaa toimintaansa. Tähtäimessä on profiloitua Oulun seudun ja isommankin alueen sirkuksen osaamiskeskukseksi.

– Tavoitteena on, että talossa olisi pitkälle vietyä osaamista eri sirkuslajeista ja tieto-taitoa, miten sirkusta voidaan tehdä.

Uoti Huotari haluaa, ettei sirkukseen ole isoa kynnystä.

– Toivoisin, että tämä pysyisi avoimena paikkana, minne kuka tahansa voi tulla taustasta riippumatta. Iloa ja hyvinvointia sirkuksen kautta, se on varmaan se iso ajatus.

Katso kuvia Oulun Tähtisirkuksesta.

Lue lisää 05.12.2017 Kalevasta.

MAINOS
Mainos

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

On mukavaa kun on tuollainen paikka lapsille. Itsekkin haluaisin mennä, mutta en saa lastani kaveriksi. Opettellee vain ohjelmointikieliä ovat kuulemma harrastus. Voikohan tuonne mennä aikuiset wwwwwwww1

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aloitin sirkustelun lasten kanssa, mutta nykyään aikaa kuluu enemmän aikuisten ryhmissä. Kannattaa käydä testaamassa, jos sieltä löytyisi joku kiva laji itselle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

189
Mikä ihme meni pieleen 35 vuotta sitten? Sekä suomalaisten koulutustaso että älykkyys kääntyivät laskuun
171
Ely-keskus: Pohjantien sillat eivät kestäkään raskaita kuormia – siltaremontti voi viivästyä 2–3 vuotta ja lisäkustannuksia tulee
73
Pohjantiellä körötellään Oulujoen yli hitaasti vielä vuosia
69
SAK:n liittopäättäjillä halua pysäyttää työt aktiivimallin takia: "Ei haluta pomppulinnatapahtumaa"
53
Lindström Ylellä: Oikeus opiskella työttömyysetuudella eduskunnan käsittelyyn maaliskuussa
52
Tyrnäväläisen muistisairaan omainen epäilee vilppiä kotiäänestyksessä – Vaalilautakunta: kaikki sujunut ohjeistuksen mukaan
43
Suomella ei ole Norjan aikeita kieltää turkistarhausta – eläinten vedensaantiin tulossa uutta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan ja Pohjanmaan maakunnissa lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi. Ajokeli on huono aluksi Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Muonio ja Kittilä lumisateen ja pöllyävän lumen vuoksi. Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen maan pohjois- ja itäosassa sekä Ahvenanmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Lopettakaa jo Väyrysen kannattajat

276 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Väyrynen hurjassa nousussa

Paavo herättää vaikka kuolleet vaaliuurnille. Lue lisää...
ei vain nukkuvia

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.1.

Naapurit

23.1.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image