Kulttuuri

Mainos

"Oodi mulkuille" houkutti yhteislauluun Maakinen Martinniemi -risteilyllä

Alexandra-laiva lähdössä Maakinen Martinniemi -risteilylle. KUVA: Heli Meriläinen
Kulttuuri 13.8.2017 17:43
Jaana Manninen

Kirjoittaja on Kalevan yleisöarvioija, joka raportoi yleisön näkökulmasta Oulun juhlaviikkojen festivaalitapahtumista.

Muusajuhlat sanataidefestivaalin Maakinen Martinniemi -risteily: Tarinoita ja merenkäyntiä Alexandra-laivalla 12.8.

Riemukas puheensorina täytti Alexandra-laivan, kun Maakinen Martinniemi -risteilyn matkustajat nousivat aurinkoiselle yläkannelle.

Juurtumattomana ihailen kotiseuturakkautta ja asuinpaikkaan perustuvaa yhteisöllisyyttä.

Menomatkalla Martinniemeen musiikin ja sanataiteen suhde sekä sidonnaisuus olivat kohdillaan. Toivoin pöytäseurueiden hiljentyvän kuuntelemaan Jukka Takalon laulujen sanoituksia, koska ne ovat usein oikealla asialla. ”Oodi mulkuille” sai yleisöä yhtymään kertosäkeen iskulauseeseen.

Tohtori Satu Koho laivatyttöineen tarjosi merellisiä tekstiotteita sekä todella haastavan tietokilpailun, jossa parhaatkin joukkueet tiesivät oikeat vastaukset vain noin puoleen kysymyksistä.

Laivalla sijainneessa Haukiputaan kirjaston sivutoimipisteessä kaipailin turhaan runokirjaa. Runot sopisivat hyvin luettavaksi drinksujen lomassa. Toivottavasti mukana seilasi myös Takalon laulujen taustoja valottava teos ”Jokainen on vähän homo”. Katja Lehtosen ylläpitämä laivakirjasto oli sen verran suosittu, etten kysellyt tätä jo kerran lukemaani kirjaa.

Laivan puheensorinalla kyllästetty ulkokansi on äänentoiston kannalta haasteellinen esiintymispaikka. Juontojen ja maisemaopastuksen kuuluvuus oli selkein laivan sisäosassa, jonne ohjelma kaiuttimen kautta välittyi.

Toisaalta yksikään esiintymistila, edes parhaalla 7D-teatteritekniikalla varustettuna, ei pystyisi tarjoamaan niin kokonaisvaltaista elämystä kuin Perämeri.

Paluumatkalla musisoivat The Orphan feat. Radiopuhelimet Duo ja Pentti Amore. Koko matkan esillä oli myös kuvataidetta Maakisen Martinniemen kuvataidemetsästä ja Pölökkypäitten polulta. Tällä risteilyllä tarjottu ohjelma ylitti odotukset, jotka yleensä sana ”risteily” tuo mieleen.

On erityisen viihdyttävää nauttia kaikilla aisteilla monesta eri taiteenlajista. Tapahtumapaikassa, johon voi myös lähteä vain viihteelle.

MAINOS
Mainos

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Jokainen meistä on vähän mulukku ja homo. Lisäksi sydämessä asuu pieni martinniemeläinen. Kaunista!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alexandrian kannattaakin keskittyä käymään jossakin kohteessa kuin että putputtaa pelkästään kierroksen merellä, jollaisella la-päiväristeilyllä kävimme. Oli tylsää, ei mitään nähtävää. Kesti 1,5 h.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tutustuitteko risteilyn sisältöön etukäteen? Illalla laivalla oli nimenomaan ohjelmaa: otteita paikalliskirjalllisuudesta, musiikkia, tietovisa. Ei pelkkää ulappaa ja tissuttelua.
Paikallinen merimaisema on kaunis ja mielenkiintoinen, sekin on osa ohjelmaa jos siitä osaa nauttia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuollaista juuri epäilinkin risteilyllä olevan ja jätin menemättä. Siihen kun vielä lisätään viinan kanssa läträys, niin varmaa on, etten halua mukaan jatkossakaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tismalleen samaa mieltä. Milloinkahan meille korkeamman kulttuurin ystäville tarjottaisiin vastaava risteily hyvän viinin kera? Nuo keskikaljan kanssa löträykset on niin nähty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viiniä ja hyvää ruokaa tarjoiltiin tuollakin...miten korkeaa sen kulttuurin tulisi olla, että s juominen olisi tarpeeksi hienostunutta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa lumipyryn ja pöllyävän lumen vuoksi. Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen maan pohjoisosassa sekä Keski-Pohjanmaan maakunnassa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Työkkärille ei mene jakeluun; en halua puhelinmyyntityötä!

Tuo ''puhelinmarkkinointi'' on rikollista - pahimmillaan kotirauhan - häirintää, joka on kiellettävä lailla. Lue lisää...
ei ole työtä

Jari ja sarjakuvat

Jari

18.3.

Naapurit

20.3.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image