Kulttuuri

Neljä hakijaa valittiin jatkoon Oulun kult­tuu­ri­joh­ta­ja­haus­sa

Kulttuuri 13.3.2018 9:39 | Päivitetty 13.3.2018 14:18
Kaleva

Oulun sivistys- ja kulttuurilautakunta on valinnut ensimmäisen haastattelukierrokselle päässeiden 10 hakijan joukosta neljä henkilöä kulttuurijohtajavalinnan toiselle kierrokselle.

Valituiksi tulivat Oulun kaupungin tapahtumapäällikkö Samu Forsblom, Raahen kulttuuripalvelupäällikkö Piritta Rossi, Oulun kaupungin johtava kulttuurituottaja Katri Tenetz sekä Oulun ammattikorkeakoulun kulttuurin osaston koulutus-, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiojohtaja Riitta Tötterström.

Jatkoon päässeistä tehdään kuluvalla viikolla psykologiset henkilöarviot.

Sivistys- ja kulttuurilautakunta päättää kulttuurijohtajan valinnasta kuluvan kuun lopussa. Kyseessä on viiden vuoden määräaikainen virka.

Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalveluissa on 5 400 työntekijää. Palveluihin kuuluvat varhaiskasvatus-, perusopetus- ja nuorisopalvelut, lukiokoulutus, vapaa sivistystyö ja taiteen perusopetus sekä kulttuuri-, liikunta- ja vapaa-ajanpalvelut.

Kulttuuripalveluja ja tapahtumia Oulussa tuottaa viisi kaupungin omaa kulttuurilaitosta laajan yhteistyöverkoston kanssa.

Kulttuurijohtaja johtaa kulttuurilaitosten kokonaisuutta ja huolehtii muun muassa kumppanuussopimuksista. Hän on keskeinen henkilö Euroopan kulttuuripääkaupungin titteliä haettaessa.

Valittavan kulttuurijohtajan tulisi valitsijoiden mukaan olla oma-aloitteinen, organisointikykyinen, vuorovaikutustaitoinen, muutoskykyinen ja innostava.

Kelpoisuusvaatimuksia tehtävään ovat soveltuva ylempi korkeakoulututkinto sekä kokemus johtamistehtävistä, hyvää perehtyneisyys kulttuurialaan ja hyvä käytännön englannin kielen taito. Eduiksi luetaan julkishallinnon toiminnan tuntemus ja muu kielitaito.

Samu Forsblom on koulutukseltaan musiikin maisteri, kasvatustieteen kandidaatti ja muusikko. Piritta Rossi on filosofian maisteri, Katri Tenetz filosofian maisteri sekä medianomi AMK ja Riitta Tötterström on musiikin maisteri.

Edellisen kulttuurijohtajan Risto Vuorian viimeinen työpäivä oli 19. tammikuuta. Uuden johtajan valintaan saakka virkaa hoitaa sijaisena kulttuuritalo Valveen johtaja Arja Huotari.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (31)

Kulttuurijohtajan paikan täyttämisessä voidaan ottaa käyttöön ns. aktiivimalli. Uudelle johtajalle maksetaan 5oo€ / kk. ja sekin valtion pussista työmarkkinatukena.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Neljän joukkoon pääsemiseen näköjään riittaa, että reagoi havaittavasti lämpöön ja valoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yksi hakijoista kävi kokeilemassa välissä yritysmaailmaa, mutta palasi pian kaupungin leppoisiin hommiin ja helpomman leivän ääreen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se vaan ihmeellistä, että kymmenistä hakijoista virkaan kuin virkaan aina siku-puolella seuloutuvat (liiankin) tutut oululaiset nimet. Aivan kuin viisaus ja osaaminen asuisi vain Oulun hallinnossa, Eihän tämä tarkoita sisäänlämpiävää nurkkakuntaisuutta, eihän?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sitoutuminen on parempaa kuin etelän pelleillä jotka hakevat Oulusta vain vauhtia seuraavaan virkaan. Lisäksi paikallistuntemus ja valmis yhteistyöverkosto on hyväksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko Oululla sivistys-ja kulttuurijohtaja ja erikseen kulttuurijohtaja? Tasapuolisuuden nimissä tarvittas vielä yksi sivistysjohtaja...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Millähän puolueella tässä tapauksessa on ykkösasema poliittisessa virkanimityksessä. Sääli on osan hakijoiden puolella, jos heillä ei ole oikean puolueen jäsenkirjaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi kaikki ovat porvareita, köyhät kyykkyyn ja kulttuuri rikkaille näin sen pitääkin olla koska ei nuo leipäjonossa tököttävät ymmärrä taiteen päälle ollenkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maailman turhin virka, pelkkää rahantuhlausta koko touhu. Oulu kyllä survoo rahaa johonkin jonniinjoutavaan "kulttuuriin" kun olisi tärkeämpiäkin kohteita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täysin holtitonta rahankäyttöä palkata lisää johtajia tilanteessa, jossa pitäisi yrittää karsia jo järkyttävän suureksi paisunutta johtaja- ja virkamieslaumaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (31)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

296 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Muistakaa hyvät ihmiset, millainen oli Sipilän suuri visio Suomen nostamiseksi lamasta: Yhteiskuntasopimus, joka toteutu... Lue lisää...
Sipilän suuri visio:

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

21.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image