Kulttuuri

Tilaajille

Metoo ei ole ohi, sanoo häirinnästä kertonut Ria Kataja – "Taiteen naiskuvia ky­see­na­lais­te­taan enemmän kuin koskaan aikaisemmin"

Ria Katajan voi nähdä tänä kesänä Hämeenlinnan Uuden Kesäteatterin Kaksi puuta -musiikkikomediassa, joka perustuu Juha Tapion lauluihin. KUVA: Ville-Veikko Kaakinen
Kulttuuri 7.7.2018 19:00 | Päivitetty 7.7.2018 19:46
Vanessa Valkama

Näyttelijä Ria Kataja on ollut täystyöllistetty pian 20 vuotta, eikä neljänkympin rajapyykki ole muuttanut mitään. Katajan mielestä metoon jälkeen naisnäyttelijällä menee Suomessa paremmin kuin koskaan.

Teki mieli luikkia karkuun. Se oli Ria Katajan ensimmäinen reaktio, kun olisi pitänyt sanoa jotain ääneen. Julkisesti, omalla naamalla. Hän olisi tehnyt mieluummin mitä tahansa muuta.

Kataja oli yksi noin 20 naisesta, jotka kertoivat alkuvuodesta Ylelle (31.1.) ohjaaja Lauri Törhösen vuosia jatkuneesta ahdistelusta.

Ohjaaja oli tunkeutunut Kotikadun kuvauksissa ilman lupaa Katajan pukuhuoneeseen, kun tämä oli vaihtamassa vaatteita, ja otosten välissä napsutellut Katajan rintaliivejä. 

Tilaajille

Haluatko lukea koko jutun?

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa erittäin tukalaa hellettä Lapissa ja tukalaa hellettä muualla maassa.

Metsäpalovaroitus on voimassa koko maassa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työttömät sylkykuppina

261 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Arvokeskustelua köyhyydestä

Hyvä kirjoitus. Hyviä esimerkkejä siitä, miten työstä on tehty ahdistavaa on kotisairaanhoitajat ja siivoajat, joiden ty... Lue lisää...
Liian suuret alueet ...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image