Kulttuuri

Mainos

Lars Vilks on Iin tai­de­bien­naa­lin yllätys

Lars Vilks vieraili Iissä jo kaksi vuotta sitten, jolloin hän osallistui edellisen biennaalin yhteydessä pidettyyn seminaariin puhujana. KUVA: Jukka Turunen
Kulttuuri 11.6.2010 15:14
Kaleva
Kohutusta Muhammed-pilapiirroksestaan tunnetuksi tullut ruotsalainen taiteilija Lars Vilks on lauantaina yleisölle avautuvan Iin taidebiennaalin yllätystaiteilija.

Lauantai-iltana Iissä paljastettavaa "Yllätystä" ei ole haluttu paljastaa etukäteen. Järjestäjät ovat vedonneet vaitiolossaan turvallisuustekijöihin.

Lars Vilks kertoo itse blogissaan, että hän osallistuu Iin biennaaliin. Vilks kirjoittaa, että hänen osallistumistaan biennaaliin on pidetty tarkoin salassa, vaikkei se olisi ollut edes tarpeen.

"Mahdolliset halukkaat terroristit tajuaisivat pian, että kaupunkia (Vilks kutsuu Iitä kaupungiksi) ympäröi sääskiparvien väsymätön armeija."

Vilks herätti vuonna 2007 suuren kohun örebrolaisessa Nerikes Allehanda -lehdessä julkaistulla piirroksella, jossa kuvattiin profeetta Muhammed koiran muodossa. Vilksiä on uhkailtu kuvan julkaisun jälkeen useita kertoja.

Vilks joutui viimeksi toukokuussa hyökkäyksen kohteeksi, kun hän oli pitämässä taideluentoa Uppsalan yliopistossa.

Lue lisää lauantain Kalevasta!

MAINOS
Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
Mainos
Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan eteläosassa sekä Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon ja Etelä-Pohjanmaan maakunnissa. Ruohikkopalojen vaara on suuri Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa, Lapin länsiosassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Kemijärvi ja Pelkosenniemi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Älykkäät ovat usein ateisteja

243 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Koiviston hautajaiset

Olla sanomatta mitään. Kaikki sanomisen arvoinen on varmasti sanottu jo aikapäiviä sitten, kiitoksetkin lausuttu. Kaikk... Lue lisää...
Parrein

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 379 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image