Kulttuuri

Laatuelokuvia sadepäiville: Manchester paljastaa kätketyt tunteet

Manchester By The Sean tähtiä ovat Michelle Williams ja Casey Affleck.
Kulttuuri 8.7.2018 7:00
Ilari Tapio

Tilausvideopalvelut ja maksukanavat tarjoavat runsaasti laatuelokuvia sateisten päivien varalle. Tässä kolme valittua palaa.

Manchester By The Sea

Viaplay

Nimi ei viittaa Englannin Manseen. Se viittaa pieneen rannikkokaupunkiin USA:n Massachusettsissa, jonne ohjaaja Kenneth Lonergan on sijoittanut lähes täydellisen mestariteoksensa keskeiset tapahtumat. Ne kytkeytyvät kätkettyihin tunteisiin. Kerrostumat paljastuvat vähin erin kuin sipulia kuoriessa – kyyneliä myöten. Tarina ja sen rakenne sekä koskettavan upeat näyttelijäsuoritukset pitävät pihdeissään. (USA 2016)

Sooloilua

C More

"On se hyvä, että tässä maailmassa on vielä jotain tavallista", kiitteli rokkari Kari Peitsamo uransa aamunkoitossa. Niin on. Lauri Nurksen esikoisohjaus kertoo tavattoman sympaattisen rakkaustarinan. Katja Kallion romaanin perustuvan draamakomedian rakastavaiset ovat toimittaja Emma (Saija Lentonen) ja kapellimestari Joel (Kari-Pekka Toivonen). Sivuroolioskarin ansaitsee jälkimmäisen äitiä esittävä Kristiina Elstelä. (Suomi 2007)

Long Time Running

Netflix

The Tragically Hip on tai oli yksi Kanadan tunnetuimmista rockyhtyeistä. Oikeasti surullisenkuuluisan ja sananmukaisesti traagisen siitä teki laulaja-kitaristi Gord Downien menehtyminen aivosyöpään syksyllä 2017. Jennifer Baichwalin ja Nicholas de Pencierin palkittu dokumentti seuraa yhtyeen via dolorosaa Downien viimeisellä Hip-kiertueella. Ihan perussettiä elokuva ei ole. Se on toisenlainen "rockumentti". (Kanada 2017)

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa erittäin tukalaa hellettä Lapissa ja tukalaa hellettä muualla maassa.

Metsäpalovaroitus on voimassa koko maassa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työttömät sylkykuppina

261 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Arvokeskustelua köyhyydestä

Hyvä kirjoitus. Hyviä esimerkkejä siitä, miten työstä on tehty ahdistavaa on kotisairaanhoitajat ja siivoajat, joiden ty... Lue lisää...
Liian suuret alueet ...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image