Kulttuuri

Kolumni: Janne Nevala ihmettelee, miten itse Bonokin on päätynyt ve­ron­kier­tä­jien joukkoon

Kulttuuri 8.12.2017 10:50
Janne Nevala

Paratiisisaarten papereista paljastui mielenkiintoisia nimiä. Osalle saattoi tulla järkytyksenä että veronkiertäjien joukkoon kuuluu yhteiskuntien valtaapitäviä aina kuninkaallisia myöten. Suurin shokki ainakin meille rock-ihmisille lienee kuitenkin ollut että itse pyhistä pyhin, melkein-vetten-päällä-kävelijä, Paul ”Bono” Hewson, pelaakin samassa sarjassa kaikenmaailman kepulikallejen ja -kaijojen kanssa.

Mitäs biisejä sillä hänen yhtyeellään oikein olikaan? I still haven't found the secret bank account that I'm lookin' for. Pride (In the name of love (and just a wee bit of extra cash on the side, please)). Siinäpä sitä rockhenkilölle (Wall) street credibilitya kerrakseen.

Kuinka masentavaa ja hämmentävääkin. Vanhoina hyvinä aikoina roolijako oli sentään vielä selvä: pukumiehet huijaavat ja artisti tyytyy maksamaan. Ketä me nyt paheksumme?

Vaan helppohan se on kolumnistin hurskastella. Entäpä jos sattuisi omalle kohdalle? Oletetaan vaikka että edustamani Konihauta-yhtyeen ensilevy ampaisisi listojen kärkeen kautta Telluksen. Ihmiset kirkuisivat Rantatien varrella kun kirjastoon töihin kävelisi, heikkohermoisimmat hyppisivät Liminganjokeen, kylän marketeista ei saisi enää rauhassa nötköttiä tai vegaanivaihtoehtoa ostaa. Rahaa tulvisi ovista ja ikkunoista.

Voisihan siinä rokkipojan pää vähän sekaisin mennä. Etenkin kun joka puolelta korviin kuiskittaisiin hyviä neuvoja. Eläpä Janne kuule tällä kertaa pellaakkaan kaikkia rahojas pitkävettoon! Ostamma kämäsen Ö-marketin sopivasta kohtaa Eurooppaa ja pyykätyt rahat pyöräytetään sitten nätisti lämpimämpään suuntaan.

On, on, ihan laillista on, ainakin melkein ja moraalihan nyt on muutenkin niin kovin vanhanaikaista ja yliarvostettua. Sitä kutsutaan passiivis-aggressiiviseksi verosuunnitteluksi. Perhana, minen maksa mittään! Mitä tuota suotta. Sanoohan se vanha viidakon sananlaskukin että hullu paljon veroja maksaa, viisas vähän kierrättää

Pysyy se yhteiskunta pystyssä muidenkin rahoilla ja jos ei pysy niin C’est la vie. Heikot sortuu elontiellä, passiivis-aggressiiviseen verosuunnittelun hyödyntämiseen kykenevät sen kun porskuttaa! Vastuu? Elä nyt kehtaa naurattaa. Minä olen vastuuni kantanut monta kertaa. Sopivaan pankkiin.

Jääpi nähtäväksi. Pitäisi ensin se levy tehdä. Äänitämme tässä piakkoin taas uutta demokasettia ja voihan se olla että postia lähtee Cayman Island Recordsinkin suuntaan. Ja saa se Bonokin tulla feattaamaan. Versioidaan vaikka Gunnareita. Take me down to the Paradise Islands, where the grass is green and the taxation percentage is comfortably low for shady businesses. Man.

MAINOS

Kommentoi

Bonon tekemiset ovat suomalaiselle veronmaksajalle aivan samantekeviä.

Soten myötä rahat valuvat Jerseyn saarelle kuitenkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

muistaakseni Irlannissa esiintyvien artistien veroprosentti on nolla joten veroja on tuskin merkittävästi menetetty

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Bono säästää varallisuutensa hyväntekeväisyystarkoituksiin, joiden kohteista hän päättää omasta mielestään itse paremmin kuin yksikään hallitus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

119
Kaupunginhallitusta vetävä Kyösti Oikarinen haluaa Ouluun samanlaiset kaupunkipyörät kuin Helsingissä – 600 pyörää ja 50 asemaa olisi sopiva määrä
52
IL: Hoitajat järkyttyivät lomarahaleikkausten summista – ”Jäsenkuntamme ihan raivona” 
24
Jos kutsu käy, Ylivieskan uusi kirkkoherra Eija Nivala on kesän kansanedustajana
21
TuuliWatti rakentaa markkinaehtoisen tuulipuiston Iin Kuivaniemeen – voimaloilla korkeutta jopa 175 metriä
20
Eurobarometri julki: EU-kriittisyys laskee Euroopassa – suomalaisten usko EU:n suuntaan silti heikentynyt
17
Palon vaurioittama Äimäraution ravikatsomo remontoidaan, myös uusia tiloja tulossa - töiden tarkoitus alkaa kesällä
14
Lääkereseptejä uusivat verkkofirmat ministeriön syynissä – Lääkäriliitto suhtautuu toimintaa kielteisesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari ja Pelkosenniemi. Ruohikkopalojen vaara on suuri seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä, Sodankylä, Savukoski ja Enontekiö.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

241 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Antti Rinteen aika

Ei ole, Se vain kertoo siitä, että työn tekeminen ei ole sinun juttusi. Makaat mieluummin työtä tekevien maksamien veroj... Lue lisää...
Patu68

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.5.

Naapurit

23.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image