Kulttuuri

Mainos

Kirjailijat saavat korotetut korvauksensa kir­jas­to­lai­nois­ta tiistaina - sadasta lainauksesta 25 euroa

Kulttuuri 4.12.2017 22:42
STT

Kirjallisuuden tekijänoikeusjärjestö Sanasto on tilittänyt lähes kahdeksan miljoonaa euroa lainauskorvauksia suomalaisille kirjailijoille ja kääntäjille. Tekijät saavat korvauksensa tiistaina.

Korvaus on noussut huomattavasti täksi vuodeksi, kun eduskunta päätti korottaa summaa itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi. Kirjailija saa sadasta kirjastolainasta noin 25 euroa ja kääntäjä noin 12,5 euroa.

Suomessa lainauskorvaus oli aiemmin huomattavasti alempi kuin muissa Pohjoismaissa. Ensimmäistä kertaa lainauskorvausta maksetaan myös korkeakoulukirjastojen lainoista. Lainauskorvauksia on maksettu Suomessa vuodesta 2007.

- Kun kirja ei enää ole uusi, myynti hiipuu. Kirjastoissa kirjan elo jatkuu, ja lainauskorvaukset tekevät siitä merkittävän elämänvaiheen myös kirjailijan kannalta, tietokirjailija Markus Hotakainen sanoo Sanaston tiedotteessa.

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Mainos
Mainos

Uutisvirta

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Koillismaalla ja seuraavissa Lapin kunnissa: Posio, Kemijärvi, Salla, Sodankylä, Pelkosenniemi ja Savukoski lumisateen ja pöllyävän lumen vuoksi. Ajokeli muuttuu huonoksi sunnuntaina aamupäivällä Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa lumisateen ja pöllyävän lumen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Merja Kyllönen ylivoimainen !

340 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eri ikäluokkien kulutusmahdollisuudet ja -tottumukset

Millaisen neuvon antaisit nuorille sukupolville heidän eläkkeidensä suhteen, jotta he eivät joutuisi vastaavaan tilantee... Lue lisää...
Olet sitä mitä salaa...

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.1.

Naapurit

20.1.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image