Kulttuuri

Kiitos Pentti us­kal­luk­ses­ta!

Kulttuuri 12.1.2018 18:19
Julma Juha

Entisen kansanedustajan (ps.) ja juoksijalegendan Juha Väätäisen kirje kirjailija Pentti Haanpäälle.

Juttu on julkaistu 6.12.2017 Kalevan Suomi 100 -juhlalehdessä.

Eipä ole aikoihin tavattu eikä olla oikein ikätovereitakaan, mutta ajatusmaailmamme ovat veljiä keskenään. Olen Väätäisen Topin poika, Juha, se vintiö, joka seurasi kirjeshakkisi etenemistä Leskelän risteyksen kodissasi.

Viimeisen soutumatkasi jälkeen ovat moniaat asiat muuttuneet mutteivat oikeastaan perustoiltaan mitkäät! Sama vatulointi, kuin ennen, jatkuu. Nyt entistä pahempana.

Sulle tiedoksi olenaisin: Noitaympyrä pääsi pannasta, julkaistiin heti lähtösi jälkeen! Sen sanoma on yhä aivan ennallaan ja totta; köyhää ja kivuliasta sorretaan surutta. Ulkomaiset sijoittajat ja suuryritykset nylkevät Suomea. Maan hallitusherrat ovat tuossa vehkeilyssä mukana. Pelin politiikka ulottuu yli ihmispolon!

Pentti Haanpää Piippolan Lamusuolla vuonna 1950. KUVA: Eero Troberg/Otava

Mutta toisaalta totta minkä Noitaympyrässä totesit: ihmisen tyydyttämiseen tarvitaan toisinaan niin vallan vähän: leipä, terveys, vapaaehtoisia ruumiinliikkeitä.

Kekkosesta tuli lähtösi jälkeen presidentti 25 vuodeksi! Mitenkö mahdollista? Vehkeilyn ja Neuvostoliiton johdon hyvällä painostuksella.

Olis Sulla ollut muhkeat ajat kirjoittaa romaani jos toinenkin tuosta ajanjaksosta! Olisit niitten kautta kirjallisuuden nobelisti. Siitä olen varma. Missä loosissa Urkki muuten nykyään mesoo? Valtiomiesten, veijareiden vai panomiesten porukoissa? Ei ainakaan nimeämiensä saatanan tunareiden, varsinaisten vatuloitsijoiden pöydissä. Vauhtiveikko kun on!

Itse elelen Malagassa. Maalaan elämäni tauluja Pablo Picasson takapihalla, luen Lorcaa ja Hemingwayta. Intohimolla ja Piippolasta perityllä uskalluksella. Vai oisko niin kuin Pate Teikka oli taipuvainen uskomaan, että elämä on pohjimmiltaan sokeaa raivoa.

Kenessä tämä raivo, sisu, pysyy elävänä hän ei lannistu eikä kuole.

Oikein pahansisuinen, pirunnahkainen ihminen kuolee tuskin palottelemallakaan. Noin mahtaa olla osaltasi kirjailijana ja piipposena!

Kiitos jauhoista, jutuista ja julistuksista! Tavataan, tulossa ollaan! Tuonko jaloviinaa?

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suuri sotaharjoitus 2021

253 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kotona on siistiä, kun mies ei ole sotkemassa

Kylläpä miestä lykisti kun pääsi huutavasta ja nalkuttavasta akasta eroon. Ei kumma kun miehet alkavat katsella uutta ,... Lue lisää...
kuiva korppu

Jari ja sarjakuvat

Jari

22.4.

Naapurit

23.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image