Kulttuuri

Il­ma­ki­ta­ris­tit saapuvat jälleen Ouluun, mestaruus ratkotaan perjantaina Kuusisaaressa

Ilmakitaransoiton MM-finaali on ikärajaton ja maksuton tapahtuma. KUVA: Joel Karppanen
Kulttuuri 21.8.2017 12:43
Kaleva

Ilmakitaransoiton MM-kisat pidetään tällä viikolla Oulussa. Finaali nähdään perjantaina Kuusisaaren tapahtumapuistossa.

Finaalia edeltää torstaina järjestettävä Mustien hevosten karsinta. Siinä viimeisistä finaalipaikoista taistelee 20 osallistujaa kymmenestä eri maasta. Karsinnat järjestetään 45 Specialissa.

Finaaliin paikkansa ovat varmistaneet Kanadan, Saksan, Yhdysvaltojen ja Japanin kansalliset mestarit sekä viime vuotista voittoaan puolustamaan saapuva Matt "Airistotle" Burns Yhdysvalloista. Japanilainen finalisti on vasta 15-vuotias. Järjestäjien mukaan hän kuvailee tyyliään termillä "ilmakitarasamurai".

Ilmakitaransoiton MM-finaali käynnistää Kuuskan paluu -viikonlopun. Kyseessä on Kuusisaaren tapahtumapuiston virallinen avajaisviikonloppu.

Ilmakitaransoiton finaalitapahtuma on ikärajaton ja maksuton. MM-kisat järjestetään tänä vuonna 22. kerran. Tämän vuoden teemana on Ilmastonmuutos. Yhteistyökumppaneina ovat WWF Suomi ja Myrskyvaroitus Ry.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Mää kävin paikallisesa musiikkipuotisa kysymäsä ilimakitaraa. Ei ollu. Niilä oli vaikka kuinka hurumykke erilaisia kielivempaimia mutta ei ilimakitaraa. Mää olin pettyny. Mää kyssyinki ihan hesasta asti onko sielä ilimakitaroita. No ei ollu sieläkään vaan ainuastaan ilimapassoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Piipahdin taannoin ilmakitaranäyttelyssä. Sellainenkin oli järjestetty ja nähtävillä tuolla Montan leirialueella..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käyhän paikan päällä haistelemassa tunnelmaa ja ihan tutustumassa takana olevaan aatteeseen. Saattaa mielesi muuttua. Kysymys on taiteesta, jota ymmärtävät vain taiteellisesti virittyneet ihmiset. Tätä voisi verrata teatteriin; se vaatii ilmaisukykyä ja omaperäisyyttä. Maailmanrauhan teema on nyt, jos koskaan, mitä ajankohtaisin ja kannatettavin. Tunnelma paikan päällä on kansainvälinen ja lämminhenkinen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari ja Pelkosenniemi. Ruohikkopalojen vaara on suuri seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä, Sodankylä, Savukoski ja Enontekiö.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

267 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Orpo näpäytti Rinnettä punakapinasta

Kylläpä sattui orpoon Rinteen maininta peruskoulun vastustamisesta kuuskymmentä luvulla. Ansio Suomen nousulle ja vakiin... Lue lisää...
elli persley

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

24.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image