Kulttuuri

Hollannin siskokset ja jodlaava Romania jatkoon Euroviisuissa - lähetyksessä vii­su­his­to­rian ensimmäinen kosinta

Kulttuuri 12.5.2017 0:22 | Päivitetty 12.5.2017 1:50
STT

Euroviisujen toisesta semifinaalista jatkoon selvinneet maat julkistettiin pian puolenyön jälkeen perjantaina. Jatkoon pääsivät Bulgaria, Valko-Venäjä, Kroatia, Unkari, Tanska, Israel, Romania, Norja, Hollanti ja Itävalta.

Romaniaa edustaneet Ilinca ja Alex Florea valloittivat viisuyleisön tanssikappaleeseen yhdistetyllä jodlauksella. Kaksikon huoleton ote säilyi, ja show'n kruunasi lavalle lopussa ilmestyneet jättitykit.

Kroatian Jacques Houdek teki yksin kahden laulajan työt ja hyppi äänialansa laidasta toiseen. Bulgarian 17-vuotias Kristian Kostov lauloi balladinsa kuin ei olisi hermoillutkaan.

Norja lähetti kisoihin JOWSTin, eli Joakim With Steenin, joka asettui lavalle dj-pöydän taakse ja esiintyi valonaamio kasvoillaan. Elektropopkappaleen lauloi Aleksander Walmann. Tanskaa edusti voimakasääninen, Australiassa syntynyt Anja. Israelin edustaja IMRI on ollut aiemmin Israelin delegaatiossa taustalaulajana.

Valko-Venäjän Naviband lauloi helisevän kitarabiisinsä riemua puhkuen ja teki ohessa historiaa: valkovenäjänkielistä kappaletta ei ollut ennen viisuissa kuultu. Hollannin kolmen siskon kokoonpano OG3NE, eli Lisa, Amy ja Shelley Vol, esittivät kappaleen Lights and Shadows, jonka he ovat omistaneet pitkään sairastelleelle äidilleen.

Pudonneiden joukkoon jäivät muun muassa Irlanti ja Viro.

Suomalaisfanin tribuutti Verkalle

Suomikin sai hetkensä valokeilassa, kun juontajat löysivät yleisöstä Ukrainan ex-edustajaksi Verka Serduchkaksi pukeutuneen suomalaisfanin. Sen enempää Suomea ei viisuissa enää nähdä, sillä Norma John tippui jatkosta tiistain ensimmäisessä semifinaalissa.

Tuloksia odotellessa Makedonian delegaatio järjesti yllätyksen vihreässä huoneessa - viisuissa nähtiin historian ensimmäinen kosinta. Makedonian Jana Burceska vastasi eteensä polvistuneelle poikaystävälleen myöntävästi.

Euroviisujen finaali kisataan lauantaina. Lavalle nousevat semifinaaleista valikoituneet 20 maata, viime vuoden voittaja Ukraina sekä viiden suurimman rahoittajamaan edustajat.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari, Pelkosenniemi ja Savukoski. Ruohikkopalojen vaara on suuri Pohjois-Lapissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä ja Sodankylä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

123 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Orpo näpäytti Rinnettä punakapinasta

Jotkut hulluimmat syyttävät Mannerheimiä vankileirien olosuhteista. Hänhän lähti Suomesta 1.6.1918, ja palasi loppuvuonn... Lue lisää...
Ulkomailla

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

26.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image