Kulttuuri

Häirinnästä syytetty Törhönen jätti eronpyyntönsä Kaapelitalon hallituksen pu­heen­joh­ta­juu­des­ta

Kulttuuri 2.2.2018 14:18 | Päivitetty 2.2.2018 14:34
STT

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok.) kertoo Twitterissä, että ohjaaja Lauri Törhönen on jättänyt hänelle eronpyyntönsä Kaapelitalon hallituksen puheenjohtajuudesta.

- Oli selvää, että Törhösellä ei ollut edellytyksiä jatkaa toimessaan, Vapaavuori sanoo Twitterissä.

Yhtiö hallinnoi Helsingissä kulttuurin monitoimikeskus Kaapelitehdasta ja Suvilahtea. Vapaavuoren mukaan Kaapelitalolle pyritään valitsemaan uusi puheenjohtaja 12. helmikuuta.

Jo aiemmin esimerkiksi Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan apulaispormestari Nasima Razmyar toivoi Ylellä, että Törhönen itse tekisi pian omat johtopäätöksensä edellytyksistään jatkaa.

Yle julkaisi keskiviikkona jutun, jossa parikymmentä Ylen haastattelemaa naista syytti Törhöstä seksuaalisesta häirinnästä. Haastateltujen mukaan Törhösen käytös jatkui ainakin 1980-luvulta 2000-luvulle. Törhösen kerrotaan ahdistelleen naispuolisia opiskelijoita muun muassa toimiessaan Taideteollisen korkeakoulun professorina vuosina 1995-2006.

Myös 15 Long Play -julkaisun haastattelemaa naista syyttää Törhöstä häirinnästä.

Törhönen lähetti eilen niukan tiedotteen, jossa hän pyysi anteeksi henkilöiltä, joita hän on häirinnyt. Hän sanoi, ettei kommentoi jutussa esitettyjä kertomuksia julkisuudessa.

- Yleisradion 31.1. minusta julkaiseman jutun johdosta esitän anteeksipyyntöni niille henkilöille, joita olen katsomalla, koskemalla tai puhumalla häirinnyt, Törhönen kirjoitti eilen STT:lle sähköpostitse lähettämässään tiedotteessa.

Törhönen, 70, tunnetaan muun muassa elokuvista Raja 1918 ja Hylätyt talot, autiot pihat. Lisäksi hän on ohjannut muun muassa Salattuja elämiä. Hänet on palkittu elokuvataiteen valtionpalkinnolla

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Kainuun maakunnassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Kuusamon kuntaa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi ja Kemijärvi. Ruohikkopalojen vaara on suuri Keski-Lapissa, Kuusamon kunnassa sekä Sallan kunnassa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

171 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Antti Rinteen aika

Näinhän se on, että porvarihallitus ei saa leikata mitään. Leikkaamisen yksinoikeus kuuluu vasemmistolaiselle hallitukse... Lue lisää...
Näinhän se on..

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.5.

Naapurit

22.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image