Kulttuuri

Mainos

Guggenheim-säätiö kiistää Bilbaon-museon rahoittamisen

Kulttuuri 31.1.2012 16:26 | Päivitetty 31.1.2012 16:28
STT

Solomon R. Guggenheim-säätiö kiistää, että se olisi tukenut rahallisesti Bilbaon Guggenheim-museon rakentamista ja toimintaa.

Kulttuuriministeri Paavo Arhinmäen (vas.) teettämän mietinnön mukaan säätiö osallistui Bilbaon museon rahoitukseen 24,7 miljoonalla dollarilla eli vajaalla 19 miljoonalla eurolla ja sijoitti lisäksi 44,5 miljoonaa dollaria sen taidekokoelmaan.

Mietinnön arvio perustuu Bilbaon museon talouslaskelmia tutkineen bilbaolaisen taloustieteen professorin Beatriz Plazan tietoihin.

Helsingin kaupungin lehdistöpäällikkö Tapio Karin mukaan Plazaa on mietinnössä siteerattu väärin.

—? Hänen selvityksestään käy ilmi, että tosiasiassa Bilbao maksoi 24,7 miljoonaa dollaria Guggenheim-säätiölle, Kari korjaa.

Säätiön mukaan sillä ja Bilbaon Guggenheim-museolla on ollut yksi yhteinen hankinta, joka oli Robert Rauschenbergin teos Barge. Säätiön mukaan kumpikin instituutio maksoi 6,6 miljoonan dollarin teoksesta 50 prosenttia ja omistaa siitä 50 prosenttia.

Vastaavat yhteishankinnat ovat säätiön mukaan hyväksyttyjä käytäntöjä Guggenheim-yhteisössä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS
Mainos

Kommentoi

Helsingin taidemuseon johtaja, virkamies JGKS (= brändi) sanoi Nelosessa tähän tapaan: Meillä on taktiikka, meillä on strategia ja meillä on päämärä. Taistelut voitetaan taktiikalla ja sodat strategialla. Kas näin se menee, ehkä. Ensimmäinen G-selvitys on vasta valelaukaus, hämäys, härnäys, koukkaus tai muu juonikas teko. G-miehet tekevät silmänkääntötemppuja. Panevat kansalaiset katsomaan vääriin suuntiin tai tuohtumaan liikaa. G-taidehallin hallinnon sijoittaminen säätiöön on huikean ovela temppu. Ettäkö suomalaisilla olisi säätiön hallituksessa vahva voima, kun siellä olisi kolme amerikkalaista ja neljä suomalaista. Suomalaisia jäseniä voisivat olla Veli Västäräkkinen, Harri Harmaasiepponen ja Jere Järripeipponen. Amerikkalaiseksi avainjäseneksi sopisi Mrs Cuckoo. Ja jenkeillä olisi ilmaherruus. G-liigalla on ketun konseptit ja kovaotteiset metodit. Se ei vähällä lähde lipettiin. Yleisön täytyy antaa sille strateginen isku. Kerralla kanveesiin. Tai sitten antaa sille taktisia iskuja. Pannaan jenkit pyörimään meidän tahdissamme, kunnes ne kyllästyvät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Voi Arto Nyberg minkä teit

Mutta ei sanonut kertaakaan,että kun on taiteilija hän saa kouria. Antoi yleiseti ymmärtää,että taiteilijoiden kohdalla ... Lue lisää...
phv

Jari ja sarjakuvat

Jari

19.11.

Naapurit

21.11.

Fingerpori

21.11.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image