Kulttuuri

Elokuva-arviot: Leonardo DiCaprio antaa kyyniset kasvot härskisti temmeltävälle pörs­si­mekla­ril­le

Satiirinen elokuva newyorkilaisen pörssimeklarin Jordan Belfortin (Leonardo DiCaprio) rikastumisesta ja rahamaailman rikoksista. KUVA: Mary Cybulski / Paramount Pictur
Kulttuuri 12.1.2018 7:00
Pekka Eronen

Kriitikko Pekka Eronen valitsee kolme perjantain kiinnostavinta tv-elokuvaa

The Wolf of Wall Street

★★★★ Ohjaaja Martin Scorsesen ominta lajia ovat väkivaltaiset, teräväreunaiset mafiadraamat. Niihin hänen päälle puskeva kerrontansa sopii loistavasti. Tv-sarjassa Vinyl hyökättiin samalla asenteella musiikkibisnekseen, mutta vaikutelma jäi ontoksi. Luontevammin Scorsesen kosketus toimii rahan maailmassa, jossa pörssimeklari Jordan Belfort härskisti temmeltää. Tositarina sai kyyniset kasvot Leonardo DiCapriosta. (USA 2013)

Yle Teema & Fem perjantai 12.1. klo 21.00.

Dream House

★★★ Kun perhe muuttaa elokuvassa unelmiensa taloon, ei odotettavissa ole mitään hyvää. Pian hyytyvät hymyt myös tässä jännärissä, jossa Daniel Craig ja Rachel Weisz tyttärineen muuttavat isoon omakotitaloon. Väkevien irlantilaisdraamojen ohjaaja Jim Sheridan ei ole oikein kotonaan tässä lajissa, mutta yllätyksetön yllätystarina pusketaan pätevällä ryhmällä maaliin. Naapurissakin asuu sentään Naomi Watts. (USA 2011)

Hero perjantai 12.1 klo 21.00.

Bad Ass

★★Tilastot voivat kertoa, että väkivalta ja rikollisuus ovat vähentyneet, mutta ihmisiä jäytää pelko. Siihen vetoavat räväkät otsikot, häikäilemättömät poliitikot ja tämän tapaiset elokuvat, joissa kansalaiset ottavat oikeuden omiin käsiinsä. Craig Mossin kostojännärissä on ärhäkän Vietnam-veteraanin vuoro järjestää kurinpalautusta kaupungilla. Rooli on kuin valettu tuimalle Danny Trejolle, mutta siihen riemu sitten jääkin. (USA 2012)

MTV3 perjantai 12.1. klo 22.35.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa erittäin tukalaa hellettä Lapissa ja tukalaa hellettä muualla maassa.

Metsäpalovaroitus on voimassa koko maassa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työttömät sylkykuppina

244 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Arvokeskustelua köyhyydestä

Hyvä kirjoitus. Hyviä esimerkkejä siitä, miten työstä on tehty ahdistavaa on kotisairaanhoitajat ja siivoajat, joiden ty... Lue lisää...
Liian suuret alueet ...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image