Kulttuuri

Elokuva-arvio: Ou­lu­lais­kak­si­kon ka­ve­ri­ko­me­di­aa Hevi reissu vie po­ro­teu­ras­ta­mon kellarista kohti norjalaista me­tal­li­fes­ti­vaa­lia

Minka Kuustosen näyttelemä Miia on Hevi reissu -elokuvan keskeisin naishahmo.
Kulttuuri 9.3.2018 6:00
Anssi Juntto

Hevi reissu (Suomi 2018)
Ohjaus: Juuso Laatio & Jukka Vidgren.
Käsikirjoitus: Juuso Laatio, Jukka Vidgren, Aleksi Puranen & Jari Olavi Rantala.
Kuvaus: Harri Räty.
Pääosissa: Johannes Holopainen, Minka Kuustonen, Ville Tiihonen. 
Plaza & Star, Oulu.

Oululaisten Juuso Laation ja Jukka Vidgrenin musiikkihöysteinen kaverikomedia Hevi reissu on piristävä ilmestys kotimaisen elokuvan saralla.

Taivalkoskelaisten kaverusten unelmasta päästä soittamaan norjalaiselle metallifestivaalille kertova elokuva vertautuu meikäläisittäin lähinnä Perttu LepänPitkään kuumaan kesään (1999), vaikka uutuus absurdeihimpiin sfääreihin lopulta karkaakin.

Lepän elokuva seurasi joensuulaisen Kalle Päätalo -nimisen punkyhtyeen matkaa kohti maineikasta Tavastia-klubia. Hauska sattuma muuten, että nimeen innoittanut kirjailija oli lähtöisin Taivalkoskelta.

Hevi reissu alkaa tietoisen kliseisesti.

Heti ensimmäisessä kuvassa tepastelee tarinan paikallistava poro, ja välittömästi sen jälkeen autojaan rassaavat amispojat haukkuvat pitkätukkaista päähenkilöä homoksi.

Pitkätukka on siivoojana työskentelevä ja bändissä laulava Turo Moilanen (Johannes Holopainen). Poroteurastamon kellarissa treenaavaan kokoonpanoon kuuluvat myös huippunopea kitaristi (Samuli Jaskio), kaikki kuulemansa biisit muistava basisti (Max Ovaska) ja jo pariin kertaan kuolleeksi julistettu rumpali (Antti Heikkinen). Pitkästä yhteisestä historiastaan huolimatta nelikko ei ole tehnyt yhtään keikkaa.

Turon entinen luokkakaveri ja ihastus Miia (Minka Kuustonen) on ainoa, jolta löytyy ymmärrystä bändiä kohtaan.

Ääni kellossa kuitenkin muuttuu, kun kylällä alkaa levitä tieto yhtyeen tulevasta keikasta, ja sekös harmittaa Miiaa liehittelevää paikallista iskelmälaulajaa Jouni Tulkkua (Ville Tiihonen).

Sympaattinen ja vilpitön Hevi reissu kirvoittaa naurut muutamilla aivan mainioilla oivalluksilla, kuten kohtauksella, jossa yhtye tekee ensimmäistä biisiään tullen samalla esitelleeksi metallimusiikin merkkipaaluja.

Kokonaisuus jää kuitenkin hieman epätasaiseksi. Omintakeinen huumori ei aina osu maaliinsa, komedianäyttelemisessä on haasteita, ja loppua kohti ote muutenkin kirpoaa.

Anssi Juntto

MAINOS

Kommentoi

Nythän on semmonen juttu että tuo elokuva oli aivan hiton hyvä!! Neljä tähteä vähintään. Lisää tämmöistä tuuttiin ja aidolla vohvelilla vieläpä. Hevillä ei häviä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa lännen ja luoteen välinen tuuli on vaarallisen voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan maakunnissa länsituuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Keski-Suomen, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa etelätuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Keski-Pohjanmaan maakunnassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia itätuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa lounaistuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Sadevaroitus: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa voi sataa runsaasti, yli 50 mm vuorokaudessa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

197 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Muistatteko vielä, kun Sipilä, Stubb ja Lindström juhlivat kilpailukykysopimuksen syntyä tv-kameroiden edessä ja tekivät... Lue lisää...
Oikeistolainen nyrkk...

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

22.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image