Kulttuuri

Arvio: Sinkkuelämää seit­sen­kymp­pi­sil­le Fifty Shades of Greyn hengessä

Diane (Diane Keaton, vas.), Sharon (Candice Bergen), Vivian (Jane Fonda) ja Carol (Mary Steenburgen) eivät halua uskoa ikääntymisen tarkoittavan hauskanpidon päättymistä. KUVA: Photo credit: Melinda Sue Gordon
Kulttuuri 8.6.2018 14:14
Kati Valjus

Book Club – Väreileviä lukunautintoja, Yhdysvallat 2018. Ohjaus: Bill Holderman. Käsikirjoitus: Bill Holderman, Erin Simms. Pääosissa: Diane Keaton, Jane Fonda, Candice Bergen, Mary Steenburgen, Craig T. Nelson, Andy Garcia, Don Johnson. – Plaza & Star, Oulu.

Ikä. Miten mahtavaa huomata, että sen ei tosiaan tarvitse olla kuin numero valkokankaallakaan.

Ohjaaja-käsikirjoittaja Bill Holderman osoittaa, että rentoa chick lit -ihmissuhdekomediaa voi tehdä myös ”aikuiseen makuun”, kuten sanonta kuuluu. Hänen päähenkilönsä ovat kaikki reilusti kuudekympin paremmalla puolella.

Diane (Diane Keaton), Vivian (Jane Fonda), Sharon (Candice Bergen) ja Carol (Mary Steenburgen) eivät halua uskoa että ikääntyminen tarkoittaa hauskanpidon päättymistä. Nuoruudenystävät ovat elämässään ehtineet luoda uraa, perustaa perheitä, rakastua ja erota.

Nelikon on pitänyt yhdessä kerran kuukaudessa kokoontuva kirjapiiri – joskin kirjapiiri tuntuu olevan vain nimitys viinin juonnille ja suhdepuinneille. Lyhyesti sanottuna: ystävyydelle.

Kun on Vivianin vuoro valita seuraava kirja, hän pudottaa ystävättäriensä syliin E. L. Jamesin Fifty Shades of Greyn. Jos jokaisella näistä neljästä olikin tähän saakka vankka mielipide seksistä ja suhteestaan siihen, se tulee kirjan, keskustelujen ja elämän tuomien uusien kokemusten myötä muuttumaan.

Holdermanin ja hänen käsikirjoittajaparinsa Erin Simmsin päähenkilöt ovat omanlaisiaan karikatyyrejä, kuten tämän tyyppisissä elokuvissa on tapana.

Nelikosta ja suorasukaisesta suhdepuheesta tulee helposti mieleen Sinkkuelämää-sarja.

Miksikäs keksiä pyörää uudelleen. Mielenkiintoinen idea on ollut myös kokonaisen Fifty Shades -ilmiön tuominen elokuvan pohjaksi. Kirjailija E. L. James vilahtaa muuten cameoroolissa eräässä kohtauksessa, ulkoiluttamassa koiraa.

Sekä Holderman että Simms ovat ensikertalaisia, ja se näkyy paikoin.

Kokeneet näyttelijättäret puhaltavat hahmoihin kuitenkin draivia jota on mukava seurata. Veikkaanpa, että konkarit ovat monessa kohtaa saaneet improvisoida, ja hyvä niin. Sanailu on niin nokkelaa ja luontevaa kuin vain tyttökavereiden kesken voi olla.

MAINOS

Kommentoi

Niin kaunis on tää Fonda
kuten myös, Keaton
Ja pari muuta verratonta
mulle, mieluisia, on
Oi, jos Maryn, vain saisin
jo pöydän, kattaisin
Jo, Candicelle, lankeaisin
illallisen, laittaisin..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Uudenmaan ja Kymenlaakson maakunnissa lounaistuuli on vaarallisen voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Päijät-Hämeen, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa etelätuuli on voimakasta aamupäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia itätuuli on voimakasta iltapäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan maakunnissa länsituuli on voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Sadevaroitus: Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa voi sataa aamusta alkaen runsaasti, yli 50 mm vuorokaudessa. Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa voi sataa rankasti, yli 20 mm tunnissa. Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

283 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Keskusta on ahneuden perikuva. Tämän osoittaa hallituksen ja erityisesti Sipilän toiminta. Köyhiltä ja sairailta leikata... Lue lisää...
KEPU PETTÄÄ AINA

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

22.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image