Kulttuuri

Mainos

Arvio: Call Me By Your Name on kiireetön, kesäinen rakkaustarina – ja hyvin kaunis elokuva

Timothée Chalamet on Oscar-ehdokkaana pääosaroolistaan Call Me By Your Name -elokuvassa.
Kulttuuri 2.2.2018 6:00
Anssi Juntto

Elokuvat Call Me by Your Name, Italia/Ranska/Brasilia/Yhdysvallat 2017. Ohjaus: Luca Guadagnino. Käsikirjoitus: James Ivory perustuen André Acimanin romaaniin. Kuvaus: Sayombhu Mukdeeprom. Pääosissa: Timothée Chalamet, Armie Hammer, Michael Stuhlberg. – Star, Oulu.

Italialaisen Luca Guadagninon viimeisin ohjaustyö Call Me by Your Name jatkaa elokuvien Rakkautta italialaisittain (2009) ja A Bigger Splash (2015) aloittamaa sarjaa halua käsittelevistä elokuvista.

Homoteemainen aikuistumis- ja rakkaustarina perustuu egyptiläissyntyisen professorin ja kirjailijan André Acimanin romaaniin vuodelta 2007.

Tapahtumat sijoittuvat Pohjois-Italiaan kesälle 1983. 17-vuotiaan Elion (Timothée Chalamet) kesäloma mullistuu, kun amerikkalainen opiskelija Oliver (Armie Hammer) tulee Elion professori-isän (Michel Stuhlberg) tutkimusassistentiksi ja majoittuu perheen luo.

Elio viettää paljon aikaa karismaattisen Oliverin seurassa käyden läpi melkoisen kirjon tunteita. Lopulta veljellinen rakkaus muuttuu romanttiseksi rakkaudeksi. Mutta tunteeko tai ajatteleeko Oliver samalla tavalla?


Neljällä keskeisellä
Oscar-ehdokkuudella huomioitu Call Me by Your Name on ihastuttavan pienimuotoinen ja hyvin kaunis elokuva.

Se kertoo universaalin rakkaustarinansa verkkaisen viipyilevästi puolihuolimattomiin katseisiin ja pieniin eleisiin luottaen. Kompleksisia asioita ei selitetä puhki, vaan katsoja ikään kuin pääsee kokemaan ne itse.

Kaikilla kohtauksilla ei välttämättä edes ole sen kummempaa kerronnallista merkitystä. Ne vain ilmentävät aurinkoista kesää ja sen kiireettömyyttä.

Pääosia näyttelevät Chalamet ja Hammer tekevät erinomaisen hienovaraista jälkeä. Heidän välillään on kemiaa.

Käsikirjoittaja James Ivory on rajannut elokuvan yhteen muutaman viikon ajanjaksoon. Mukana on vain yksi myöhempään aikaan sijoittuva kohtaus, kun Acimanin kirja seuraa henkilöitään pitemmälle.

Guadagnino on jo paljastanut valmistelevansa elokuvalle jatko-osaa. Parhaillaan hän kuitenkin viimeistelee uusintafilmatisointia Dario Argenton kauhuklassikosta Suspiriasta.

MAINOS
Mainos

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Lapsella kaksi äitiä ?

215 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Lapsella kaksi äitiä ?

Suomessa on menty liian pitkälle suvaisevuudessa, tämä meno on jo aivan sairasta. Ainakaan veronmaksajien varoilla mitä... Lue lisää...
Eläkeläinen 55

Jari ja sarjakuvat

Jari

18.2.

Naapurit

19.2.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image