Kotimaa

Mainos

Yritystä epäillään Directan kus­tan­nuk­sel­la juhlinnasta

Kotimaa 24.1.2010 3:46 | Päivitetty 24.1.2010 8:40
STT
"Yrittäjä! Onko sinulla vaikeuksia Directan kanssa? Jos vielä ei ole, niin niitä on tulossa. Oma yritykseni kaatui Directan jättilaskujen takia. Voit välttää saman kohtalon, jos maksat meille 300 euroa."

STT:n tietojen mukaan tämäntyylisellä puheella konsulttiyrityksen epäillään kaupanneen palvelua, jossa luvataan avittaa asiakasta pääsemään eroon hakuyhtiö Directan kanssa tehdystä sopimuksesta kesken sopimuskauden. Asiakkaille on kerrottu, että Directan laskut saattavat nousta jopa kymmeneen tuhanteen euroon. Directan oman ilmoituksen mukaan sen enimmäislaskutus on kuitenkin alle 500 euroa vuodessa.

Suomen verkkoviestintäkeskuksen (SVVK) kauppatapoihin liittyvä juttu on Helsingin rikospoliisin tutkinnassa.

Tutkinnanjohtaja Markku Nisulan mukaan poliisi selvittelee kilpailuun ja markkinointiin liittyviä asioita. Tutkintapyynnön on tehnyt Directa. Muuta Nisula ei halua sanoa.

SVVK:n operatiivinen johtaja Hellevi Lipponen kertoo, että sai tietää yhtiöön liittyvästä rikostutkinnasta vasta STT:ltä. Hän kiistää väitteet siitä, että kauppaa olisi käyty tai käytäisiin mustamaalaamalla Directaa.

Directa on myös kannellut SVVK:sta markkinaoikeuteen. Juttu on vasta valmisteluasteella.

Lisäksi Helsingin käräjäoikeus on kieltänyt SVVK:ta levittämästä väärää tietoa Directasta 100?000 euron sakon uhalla. Sakkoa ei ole pantu perintään, vaikka Directa on vaatinut sitä kahteen otteeseen.

"Asiakkaat säikkyneet"

Directan mukaan sen pienyrittäjäasiakkaat ovat säikähtäneet saamiaan puheluita. Tämä käy ilmi asiakaspalautteesta. Hakuyhtiön maine on jo valmiiksi kärsinyt siihen kohdistuvan tutkinnan takia. Rikosilmoituksen on tehnyt 1?400 pienyrittäjää. Epäselvyydet liittyvät palvelujen markkinointiin, sopimusten irtisanomisiin ja laskutukseen.

Directa on kiistänyt kaikki väitteet minkäänlaisesta rikollisesta tai harhaanjohtavasta toiminnasta ja kertonut osoittavansa tämän todeksi jokaisen asianomistajan kohdalta heti, kun saa siihen tilaisuuden.

Toimitusjohtaja Fredrik Schauman arvioi, että SVVK:n puhelut saattavat olla jopa satojen rikosilmoitusten taustalla. Joitakin asiakkaita on myös menetetty.

--?On todennäköistä, että he ovat soittaneet kaikille 40?000--50?000 asiakkaallemme, Schauman sanoo. Tutkinta, jossa Directaa epäillään rikoksesta, on parhaillaan loppulausuntovaiheessa.

MAINOS
Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
Mainos

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Directasta pääsee eroon, kun kieltää sitä julkaisemasta yrityksesi tietoja. Directan julkaistua yrityksesi tiedot kiellosta huolimatta olet oikeutettu saamaan korvauksen, siitä että Directa käyttää tietojasi oman palvelunsa markkinoinnissa. Pääsin puljusta ilmoittamlla, että yritykseni tietojen julkistaminen maksaa directalle 1000eur/vrk.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tipahtaahan noita laskuja postiluukusta vaikkei ole puhelinta eikä firmaakaan. 20 vuotta työttömänä ja vielä vaan tulee kummia laskuja joissa ei ole mitään järkeä. Kun ei ole järkeä edes medialaskussa joka kuulemma lähetetään kaikkiin koteihin olipa tuloja tai ei. Kaikki johtuu kokoomuksen ja kepun politiikasta. Ensin annetaan rahat isorikkaille ja sitten laskutetaan ulkopuolisia. Syyttäkää Kataista ja Vanhasta!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olikos tämä SVVK osa sitä laskutushuijariporukkaa? Firma A pitää jonkinlaista "yrityshakemistoa" joka maksaa sikana, ja väittävät aiheettomiakin laskuja. Porukan toinen firma on sitten tämä konsulttifirma B joka lupaa estää kaikkien yrityshakemistohuijareiden lähettämät laskut, pientä maksua vastaan tietysti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Molemmille 1000 000 euron uhkasakko jolla kielletään molempia harjoittamasta kyseen alaista toimintaansa .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuollainen puhelu tuli minulle syksyllä! Onneksi virheistä viisastuu enkä ota enää puhelimessa minkäänlaisia sopimuksia vaikka luvattais maat ja mannut. Aina kolahtaa 400 e lasku postiluukusta! Yrittäjiä huijataan minkä keritään ja valitettavasti moni kiireiden keskellä ei ehdi perehtyä asioihin kunnolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taitaa olla kummanki firman takana samat jampat. Ns. tupla-silmäänpissaus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Directa on suomalainen yhteystietoyritys. Sen palveluihin kuuluu mm. puhelinnumeropalvelu, mobiilihakemistot, internetin yrityshakemisto, reitti- ja karttapalvelu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos
Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Koillismaata tienpintojen jäätymisen vuoksi. Ajokeli on huono Keski- ja Pohjois-Lapissa lumisateen ja sohjoisten teiden vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Joko kävit Sotapolku.fi;ssä?

171 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Milloin eläkkeet on historiaa?

18,95 + 6,15= 25,1% ja tuo kaikki on pois työntekijän palkasta! Työnantaja "tilittää" oman ja palkansaajan osuuden eläk... Lue lisää...
Pintaa syvemmältä

Uutiset osastoittain

Menokalenteri

ma
01.5.
Suomi100: Koko Oulu tanssii!
Kulttuuri
ma
01.5.
Juho Alamikkelä: 2014-2016
Kulttuuri
ma
01.5.
Vappumarkkinat
Kulttuuri
ma
01.5.
Vappumarkkinat
Kulttuuri

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 379 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image